.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.kwi.2025 06:47:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moja niunia ranna :(
PostNapisane: 12.gru.2003 01:09:13 
Użytkownik

Dzis jakis koles wjechal mi w lewy bok i k#$$ rozwalil mi przedni zderzak , kierunek, lampa wyrwala sie z zaczepo :( lewe nadkole przy kierunku cale sie zgielo no i rog maski :((( No myslalem ze go tam ..... hryyyyy .Ale jestem wpieniony

Powiedzcie mi jak to jest z naprawa mam ubezpieczone w PZU wariant servis
czyli wszytko na 100% czesci nowe jak to wyglada w rzeczywistosci .Czy moge rzadac wymiany na nowe elementy ????? Naprawe zamierzam zrobic w ASO ??? co wy na to

Jak to jest z tym raportem policji dlugo trzeba czekac na niego czy jak ??

I kurde chce przy okazji wymienic przedni zderzak co tu zrobic zeby zalozyc taki od S4 bo w ASO beda zakladac te standardowe hym no i swiatla by sie nowe przydaly hee :) jakies soczewki :) teraz mam te z zintegrowanymi halogenami

Najblizsze ASO to Bialystok Sienko i Syn ( slyszeliscie juz cos o nich )
bo roznie to bywa

Czy moge zadac samochodu zastempczego jak tak jak to zrobic ????

No i kurde nie wim co tu zrobic HEELP MY :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 07:48:36 
Użytkownik

na raport z policji nie czekasz tylko oprocz normalnego zeznania
podajesz ubezpieczalni ze byla policja i z ktorej komendy i juz

szybkiego powrotu do zdrowia zycze :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 09:30:50 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
uuuuu, bardzo przykro! Mam nadzieję, że szybko wróci do świetności.

A z PZU trzeba być bardzo uważnym, żądaj wymiany na nowe części, skoro masz full wypas to nie mogą tego nie zrobić.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 10:00:03 
Użytkownik

Poczekaj na wycenę. Weź kasę do ręki i zrób to u jakiegoś poleconego blacharza. Części kup samemu na giełdzie lub w sklepie. Jak rzobisz to z głową to będzie dobrze. Auto będzie bardzo dobrze zrobione i kasa wystarczy na twoje przeróbki. W ASO to Ci furacza poszpachlują, generalnie zrobią najtaniej i przykleja pieniążki z PZU. Musisz to zrobić samemu i bedzie dobrze...

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 10:02:29 
Klubowicz

przeczytaj uwaznie ogolne warunki ubezpieczenia (numer masz na polisie a sciagnac je mozesz ze strony pizetju) na wiele pytan znajdziesz odpowiedz

Every step appears to be the unavoidable consequence of the preceding one, and in the end there beckons more and more clearly total annihilation...

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 10:53:23 
Użytkownik

jeśli ktoś ci wjechał i znasz sprawcę to bierzesz ubezp. z JEGO konta i tu nie ma znaczenia czy nasz AC i w jakim wariancie,
ubezpieczyciel sprawcy jest zobowiązany do zwrócenia kosztów naprawy nawet jeśli zrobisz w serwisie

osobiście również odradzam serwis, lepiej poszukaj dobrego warsztatu, bo i taniej będzie (może na przeróbki zostanie :D ) i będziesz miał większy wpływ na robotę (pańskie oko konia tuczy :D )

na notatkę z policji nie czekasz, ponieważ policja wysyła ją bezpośrenio do zakładu ubezpieczeniowego w którym zgłaszasz szkodę

odnośnie samochodu zastępczego to dobre warsztaty dysponują takowymi i dają klientom, nie możesz natomiast wypożyczyć auta i żądać zwrotu kasy od ubezpieczyciela, możliwe jest to tylko wtedy gdy auto jest firmowe, a i tak są spore problemy

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 11:27:58 
Użytkownik

no i tak to jest koles ubezpieczony juest w Signal Dua Pojechalem tam i co powiedzieli mi ze nie bede mogl naprawic w servisie bo on jest zadrogi puff smieczne. wiec bardzo bardzo wk#$# pojechalem do PZU i oni powiedzieli ze tak wyplaca ale musze potracic z sumy ubezpieczenia i zwroca mi ta kwote dopiero jak otrzymaja kase z ubezpieczalni sprawcy . Ja pi##$ jaka ta polska jest porabana

Koles mowi zeby napisac oswiadczenie ze bede naprawial w servisie i musza wtedy zaplacic rachunki

Kurcze jak tu zrobic zeby wyminic lampy na soczewki i zderzak od s4 :) . W naszej miescinie nie ma dobrego lakiernika no i nie wiem co tu zrobic z servisu przynajmniej gwarancja bedzie ???

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 12:41:02 
Użytkownik

Jeżeli oni tak postąpili to jest jedyne wyjscie jezeli chcesz dobrze. WEŹ KASE ZE SWOJEGO AC. Dzięki temu:

1. dostaniesz więcej - dobrze opiszą i wypłacą
2. bedziesz mógł dostac kase na rękę (przeróbki :D )

Potem poczekasz ok 5 roku bo realnie tyle bedzie trwało ściągniecie kasy z tamchych CHAMÓW :(: .

tera pozostałe warianty.......

BEZGOTÓWKOWO - to warsztat zrobi tak sobie i zapomnij o przeróbkach chyba że warsztat prowadzi kolegi Tata :D

GOTÓWKOWO ALE U CHAMÓW - dostaniesz jak najmniej się da, potrącą za rocznik i policzą części po zamiennikach - TAK ROBIĄ !!!

Tak więc jeźeli masz dobre ubezpieczenie - co pisałeś - to idz do PZU a CHAMOM powiedz, że kaskę odbierzesz REGRESYJNIE - czyli przez PiZeJu - i masz problem rozwiązany. PiZetJu dac Ci kase, a sami bedą ścigac CHAMÓW :D :D

CHYBA POMYLIŁEŚ NAZWĘ - CIGNA STU - PEWNIE CHCIAŁES NAPISAĆ.....jeżeli to oni to porażka.........

Ostatnio edytowano 12.gru.2003 12:48:19 przez Rogal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 12:44:50 
Klubowicz

Auto: B2 8T
Być może nie w każdym serwisie padlinkę robią, ale ja bym wolał do jakiegoś dobrego, poleconego blacharza pojechać.
Na Twoim miejscu wziąłbym kase z ubezpieczalni tego kolesia - do łapki - oczywiście zależy ile zaproponują - spytaj ich.
Mając kasę w ręce najwiećej z nią zrobisz.
A może nawet przyrobisz, że Ci zostanie na przeróbki inne ;)

A80 B3 2,3E aut (2004 - 2006)
ACQ B3 2,3 20v (2005 - 2006)
A6Q 4B 2,8 30v tip (2006 - 2010)
A4Q B5 2,8 30v avant tip (2006 - 2010)
A4000 CS Q B2 2,2 (2006->2007)
A Coupe GT 2,2 (1/3)(2006-2011)
A 200 Q 2,2T (2006-2008)
A 80 Q 2,2 (2007-2008)
ACQ B2 2,2 (1/3) (2008-2011)
ACQ B2 1,8T (2008->)
A6Q C6 3.0 TDi (2010-2019)
T5q 2,5 TDi (2015->2017)
RS5 8T (2019->)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 15:32:57 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
CHYBA POMYLIŁEŚ NAZWĘ - CIGNA STU - PEWNIE CHCIAŁES NAPISAĆ.....jeżeli to oni to porażka.........

To ta firam wiecie cos blizej o nich ??

Bylem w tej pfuu Cigna Stu i poprostu leja na takie sprawy, wiec pojechale do PZU i tam zglosilem szkode podlaem im dane sprawcy i na poniedzialek maja zrobic wycene ciekawe ile ??

Czy ktos z klubowiczow moze zalatwic mi soczewki ????

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 15:42:48 
Użytkownik

Wiem...... nie chce mi się gadać......

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 16:05:04 
Użytkownik

Powiedzcie mi ile moze kosztowaz przedni zderzak do 1.8T ??
Czy jest taki sam jak w zwyklych ???? Czy ktorys z kolegow moze zalatwic mi taki zderzak i soczewki

Ile waszym zdaniem PZU wyceni ta szkode maskie zakwalifikowali do naprawy lewe swiatlo do wymiany i kierunek , lewy blotnik naprawa jeszce nie wiadomo co tam wykombinuja z tym zderzkiem ale nie pozwole im na jakis przekret jest wgiety i po calej lewej stronie popekany mial juz ktos taka sytuacje ?? .Zderzak jest chyba z ABS-u tego sie nie szpachluje I chyba zrezygnuje z servisu i zrobie to u jakiegos dobrego majstra , gdzie moge kupic takie czesci Grojec ???

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2003 18:51:02 
Moderator

ZDERZAK PRZEDNI: DO LAKIEROWANIA 450.50 zł

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2003 00:00:48 
Użytkownik

To że w Cignie powiedzieli ci że nie możesz naprawiać w serwisie to zwykła ściema. Warunki OC są ustalane przez Państwo odgórnie w Ustawie Ubezpieczeniowej i nie ma tu wpływu "widzimisie" ubezpieczyciela, czy wewnętrzne warunki ubezpieczenia ( w przeciwieństwie do ubezpieczeń dobrowolnych gdzie warunki ustala każdy ubezpieczyciel sam dla siebie).
Po prostu zgłaszasz szkodę i przynosisz rachunki które nie mogą być wyższe niż naprawa w Autoryzowanym serwisie , kaska musi być zwrócona.
Firmy ubezp. żerują na ludzkiej niewiedzy.
Ja w każdym razie jakby mi gość z Cigny powiedział że z OC ich klienta to mi wypłącą w wariancie jakimś tam, jaki sobie wybiorą to bym go śmiechem zabił na miejscu :(: .
niestety trzeba znać troszkę temat i można śmiać się w oczy ubezpieczycielom, o ile jest to szkoda z OC sprawcy, gdyż jest to ubezpieczeni które daje duże pole do manewrów poszkodowanemu.

Niestety jak Rogal napisał w przypadku skorzystania z własnego AC masz obciążoną własną polisę do momentu zregresowania kaski od ubezpieczyciela sprawcy (cigny) - nazywa się to w PZU "zaliczkowe AC".
Jest kilka wad tego rozwiązania:
1. Obciążona polisa - suma ubezp. pomniejszona o wypłacone odszkodowanie, więc jeśli (odpukać) trafiła by się kradzież lub szkoda całkowita to dostaniesz odszkodowanie do wysokości sumy ubezpieczenia POZOSTAŁEJ na polisie.
2. Obciążone konto w PZU jedną szkodą, czyli zniżki w dół. W przypadku gdyby nie dali rady zregresować odszkodowania od Cigny a upłynąłby okres ubezpieczenia i chciałbyś wznawiać to masz obciążone konto jedną szkodą, czyli niższe zniżki lub zwyżkę (zależnie od posiadanych aktualnie )

Rozwiązanie z "zaliczkowym AC" ma jeden duży plus: dostajesz pieniążki dość szybko, bo wbrew pozorom PZU jest firmą która wypłąca odszkodowania dość sprawnie na tle konkurencji.

Odnośnie zderzaka to jak by ktoś kiedyś potrzebował to mam kompletny zderzak przedni (wszystkie kratki, belka podzderzakowa, listwa) od A4 , nieuszkodzony i oddam klubowiczowi za symboliczne 100 zeta.
Dodatkowo jeśli na samochód w czerwonym kolorze to nawet nie trzeba malować :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2003 00:37:39 
Użytkownik

Doberdog napisał(a):
Nie ma teraz wariantow bezgotowkowych

Są jak najbardziej :!:
oczywiście nie we wszystkich firmach ale np. we wspomnianym PZU jest!

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2003 01:08:05 
Użytkownik

Doberdog napisał(a):
hmmm... mi powiedziano ze juz nie ma ale skoro tak to nie bede sie spieral... zycie nauczylo mnie, ze kazdy agent gada co innego :)
Ja moge to wszystko podsumowac krotkim.... "zycze powodzenia w dochodzeniu wlasnych praw" :)

no cóż, podobno każdy jest (powinen być) dobry w tym co robi, Ja już mam ładnych parę lat styczność z tym biznesem więć jest mi dużo łatwiej niż człowiekowi z ulicy

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2003 01:42:01 
Użytkownik

dzieki za wszystkie cenne informacje napewno mi sie przydadza, poczekam na wycene przez PZU i wtedy zobacze co robic :/

Pilnie potrzebuje przedni zderzak ala S4 heeelp my :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2003 17:32:51 
Użytkownik

To_M napisał(a):
Pilnie potrzebuje przedni zderzak ala S4 heeelp my :)

a może załóż od razu a'la RS4, będzie łatwiej dostać, bo S4 to tylko w używce ożna trafić i to ciężko, a RS4 są w rodzimej produkcji

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1