.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.mar.2025 22:56:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2005 12:18:57 
Użytkownik

Tak, brałem taką możliwość pod uwagę, niestety dawcy w zasadzie nie ma, bo tłoki są wyjęte z gołego bloku, reszta silnika już się rozeszła, ale póki co koszty jeszcze są na korzyść remontu. W każdym razie biorę pod uwagę i taką ewentualność. Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2005 13:12:22 
Użytkownik

Hans, sam wiesz, że niewiadomo co za diabeł siedzi w drugim silniku. Poza tym mniej więcej Danek wie już na czym stoi i z jego wypowiedzi mozna wywnioskować, że ma całkiem niezłego mechanika. Ale reszta to już jego decyzja.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 11:37:16 
Użytkownik

Witam.
No to problem zażegnany :). Wymienione wszystkie tłoki z korbowodami (używki), pierścienie i panewki korbowodowe. Cała reszta (oczywiście oprócz uszczelek - są nowe itp.) wróciła na miejsce. Niunia mruczy i hula :diabel: . Mojemu mechanikowi nie podobała się tylko dość głośna praca rozrządu (bardzo się upewniał, czy aby na pewno są nowe i oryginalne ze sklepu), ale to już pryszcz. Fakt, że trochę je słychać teraz, ale najważniejsze, że już nie wali mi ktoś młotkiem po bloku rano :). Pewnie gdybym wiedział od początku co jej jest to bym się nie bawił z tym, tylko drugi silnik zapakował, bo przy tych cenach to się zupełnie nie kalkuluje cokolwiek większego robić. Ale cóż, za gapowe i niewiedzę się płaci.
Ale nareszcie mogę się cieszyć swoją niunią. :).
Miałem nadzieję, że uda mi się przyjechać na zlot do Józefowa, ale ten silnik mi dokładnie kieszeń "wystukał" :(. No cóż nie teraz, to innym razem.
Wielkie dzięki za pomoc i wsparcie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1