.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.mar.2025 11:34:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pojemnosc zbiornika Gasu LPG w kole Audi 100 C4
PostNapisane: 25.wrz.2005 09:11:22 
Użytkownik

Witam i pozdrawiam wszystkich z Audi Klub Polska!

Od dluzszego czasu przegladalem w internecie wasze dyskusje, z ktorych wiele cennych informacji zaczerpnalem.
A od dzisiaj jestem w KLUBIE!!!

Przed tygodniem kupilem sobie Audi 100 C4 2.3 / 133 KM.
Chce mu zamontowac Gaz. Najchetniej z wlewem przy zbiorniku paliwa (super sprawa) i ze zbiornikiem w Kole zapasowym.

Przy zakupie spojrzalem na kolo zapasowe i na mojej twarzy pojawil sie usmiech."Wanna" w ktorej sie znajdowalo byla wielka - wejdzie butla z 70litrow- pomyslalem. : :D

Bylem szczesliwy!! Az do momentu gdy rozmawialem z gazownikiem.Ten mi powiedzial,ze nie moze zamontowac wiekszej butli niz 45l, gdyz "wanna" w ktorej sie znajduje kolo zapasowe jest z plastiku i moze sie oberwac!!!
Spojrzalem na wanne - RZeczywiscie :/ - plastik.

Po rade zajrzalem w internet.W google wbilem haslo "Audi Lpg C4" i kliknalem na zdjecia. Pierwsze zdjecie od razu poprawilo mi humor!!!
Zbiornik 71l w kole zapasowym Audi A6 C4 Avant!!!
TRICK: Zbiornik zostal podwieszony na dwoch stalowych "pretach",ktore zostaly zamontowane w poprzek auta. W ten sposob zbiornik nie mógl urwac wanny,gdyz poprostu sobie wniej wisial.
Pomysl ten mozecie sobie obejrzec na stronie:
www.g-lengemann.de
(Tam na dole bedzie takie srebrne audi avant i nalezy na ne kliknac.Wtedy pojwia sie zdjecia dotyczace montazu intalacji).

SUPER POMYSL - pomyslalem-Bedzie 71 l :D
Na to gazownik: Ja sie tego nie podejme!
´JA tego nie rozumie,dlaczego? Przeciez nawet niemiecki przeglad (TÜV) sie nie przyczepil do tego rozwiazania.

Nie wiem teraz co robic. Fachowiec jest super. Ale 45 l ...

Pytanie do was: Jakie macie zbiorniki w kolach waszych Audi 100?
Moze macie jakis super sposob, ktory ja bym mógl zastosowac?

Wiem, ze juz jeden raz byl taki temat,ale dotyczyl Audi A4. I nikt nic nie mówil o plastikowych wannach.

Pozdrawiam Wszystkich i prosze o szybkie odpowiedzi

Z gory dziekuje!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 11:18:28 
Klubowicz

Jezeli chcesz miec zamontowany zbiornik 70 litrów - powiniennes miec stelaż tak jak w tym avancie
ja mam 50l i nie mam stelarza, za to mogę pod "slepą" podłogę w przyszłości wsadzić dojazdówke i zadne tatałajstwo w postaci koła zapasowego nie bedzie mi lezec za siedzeniem. :D

PS: Co do 70 litrow to jezdzi kilku zawodniuków po Wawie bez stelarzy i jakos im sie jeszcze nic nie urwało...

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2005 07:07:33 
Użytkownik

kubus napisał(a):
Jezeli chcesz miec zamontowany zbiornik 70 litrów - powiniennes miec stelaż tak jak w tym avancie
ja mam 50l i nie mam stelarza, za to mogę pod "slepą" podłogę w przyszłości wsadzić dojazdówke i zadne tatałajstwo w postaci koła zapasowego nie bedzie mi lezec za siedzeniem. :D

PS: Co do 70 litrow to jezdzi kilku zawodniuków po Wawie bez stelarzy i jakos im sie jeszcze nic nie urwało...

Sluchaj, a moglbys mi przeslac zdjecie takiego stelarza. Albo podac strone na ktorej cos takiego mozna zobaczyc.(Bo na twoich zdjeciach byl tylko przod auta, silnik, i naroznik maski - moze mi sie wszystko nie otworzylo) Z gory dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2005 09:24:59 
Użytkownik

PS: Ale glupi jestem. Dopiero zajarzylem,ze nie masz na mysli swojego Avanta, tylko tego Avanta z internetu.
Nie zablysnalem w tym momencie :D Hahaha!

Ale znacie to: Poniedzialek, 8:00 rano, w robocie sie dzieje, a ty latasz po internecie szukajac sposobu na zbiornik 70 l Hahaha!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1