Witam i pozdrawiam wszystkich z Audi Klub Polska!
Od dluzszego czasu przegladalem w internecie wasze dyskusje, z ktorych wiele cennych informacji zaczerpnalem.
A od dzisiaj jestem w KLUBIE!!!
Przed tygodniem kupilem sobie Audi 100 C4 2.3 / 133 KM.
Chce mu zamontowac Gaz. Najchetniej z wlewem przy zbiorniku paliwa (super sprawa) i ze zbiornikiem w Kole zapasowym.
Przy zakupie spojrzalem na kolo zapasowe i na mojej twarzy pojawil sie usmiech."Wanna" w ktorej sie znajdowalo byla wielka - wejdzie butla z 70litrow- pomyslalem. :
Bylem szczesliwy!! Az do momentu gdy rozmawialem z gazownikiem.Ten mi powiedzial,ze nie moze zamontowac wiekszej butli niz 45l, gdyz "wanna" w ktorej sie znajduje kolo zapasowe jest z plastiku i
moze sie oberwac!!!
Spojrzalem na wanne - RZeczywiscie

- plastik.
Po rade zajrzalem w internet.W google wbilem haslo "Audi Lpg C4" i kliknalem na zdjecia. Pierwsze zdjecie od razu poprawilo mi humor!!!
Zbiornik 71l w kole zapasowym Audi A6 C4 Avant!!!
TRICK: Zbiornik zostal podwieszony na dwoch stalowych "pretach",ktore zostaly zamontowane w poprzek auta. W ten sposob zbiornik nie mógl urwac wanny,gdyz poprostu sobie wniej wisial.
Pomysl ten mozecie sobie obejrzec na stronie:
www.g-lengemann.de
(Tam na dole bedzie takie srebrne audi avant i nalezy na ne kliknac.Wtedy pojwia sie zdjecia dotyczace montazu intalacji).
SUPER POMYSL - pomyslalem-Bedzie 71 l
Na to gazownik: Ja sie tego nie podejme!
´JA tego nie rozumie,dlaczego? Przeciez nawet niemiecki przeglad (TÜV) sie nie przyczepil do tego rozwiazania.
Nie wiem teraz co robic. Fachowiec jest super. Ale 45 l ...
Pytanie do was: Jakie macie zbiorniki w kolach waszych Audi 100?
Moze macie jakis super sposob, ktory ja bym mógl zastosowac?
Wiem, ze juz jeden raz byl taki temat,ale dotyczyl Audi A4. I nikt nic nie mówil o plastikowych wannach.
Pozdrawiam Wszystkich i prosze o szybkie odpowiedzi
Z gory dziekuje!!