martab99 napisał(a):
Uderz do Hugo - on ma doswiadczenie w temacie
A więc po kolei.Jeździłem przez prawie 9 lat A4 B5 1.8T quattro.Świetne autko.Co prawda wysokie spalanie w mieście , ale jak ma się cieżką nogę to efekt wiadomy
.Przez te 9 lat B5 sprawiła się znakomicie.Jeden remont zawieszenia i to tyle z napraw.Zmieniałem tylko olej , płyny i filtry i śmigałem.Zero problemów
No i w tym roku przyszedł czas na rozstanie z B5 i zakup czegoś nowszego.Miało to być B5 po faceliftingu .Po cztero miesięcznych poszukiwaniach , pojechałem w świat po samochód i trafiłem na B6 to już wiedziałem czym będe jeździł
Kupiłem sobie A4 B6 1.9Tdi z 2003r , z silniczkiem 130KM (AWX).Samochodzik rewelacyjny.Jakość wykonania , komfort jazdy extra.Spalanie
Po mieście pali mi 6,5-7 zależy jak się obchodzi z pedałem gazu.Na trasie da się zejść poniżej 5l.
Niesety kupiłem ośke , bo znaleźć 1.9tdi z napędem quattro nie jest wcale tak prosto
Jestem bardzo zadowolony z zakupu i przesiadka z B5 na B6 jest jak najbardziej na plus
Na razie jest jeszcze seria , ale to ze względu na brak czasu.Muszę skoczyć do Mastersa na hamowanko i programik
Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało