jest segregacja tylko po pełnym MGR studiach dostajesz wyższy stopień od razu plutka i idziesz na szkółkę
co do migania się to wielka lipa ( biorą tym bardziej takie osoby co przynoszą jakieś soki w butelce mówiąc że to ich mocz i piją na oczach komisji) oni się tylko z tego śmieją!!!
co do dostawania się do jakiś jednostek z możliwością szkolenia i robienia prawa jazdy to też za bardzo na to nie liczcie bo ja miałem iśc na jakiegoś montera urzadzeń noktowizyjnych a w końcu przydział dostałem na izbę chorych
ja mam 2.25 i 2.75 wade wzroku i dostałem się do bordowych beretów ( czyt. komandosów 1 pułk specjalny w Lublińcu koło Gliwic) wiec na wade wzroku także nie liczcie
jedynie studia gwarantują odroczkę i potem rezerwe roczniki 80 i 81
jak narazie 82 musi czekać może i z tym rocznikiem się to samo zdaży
aha jeżeli jużktoś trafi do woja to wymigać się także nie jest łatwo bo tam co 3 osoba coś ściemnia
jedni chca iść na izbe po to aby odpocząć (naiwniacy hehe) inni aby wyjść z woja
jednak takie coś potrafi przeciągnąc się z 1 miesiąca jak przedmówca napisał do 4 a nawet 5 miesięcy
po za tym tam także sa komisje , bada Cię psycholog z jednostki i jest wyciagana jego opinia potem komisja okręgowa , a potem jeżeli juz wszystko pójdzie dobrze to sięczeka na wyniki i decyzje , jak to już przyjdzie to się czeka na obiegówkę i pare innych pierdół w jednostce co trwa i trwa bo tam wszystko musi nabrać mocy urzędowej
moja rada jeżeli nie chcesz iść do woja to się migaj jak tylko się da i nie rób tak abyś "wyszedł po miesiącu" bo zrobisz wielki błąd bo te pierwsze miechy sa najgorsze dla tej osoby a nazywa się to UNITARKA
heh ale się rozpisałem