.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 13:01:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 Nie działa kalibracja wskaźnika poziomu paliwa?
PostNapisane: 16.paź.2005 14:48:19 
Użytkownik

Witam!
Ostatnio wyjeździłem bak prawie do końca(wskaźnik prawie leżał) no i wymyśliłem, że zatankuję do pełna. Wlałem jakieś 55l i dystrybutor zrobił pstryk.
Wsiadłem odpaliłem, obserwuję wskaźnik, a on dojechał do środka pomiędzy przedostatnią kreską a full i dalej ani drgnie. Więc pomyślałem, wyreguluję, no i wziąłem się za kręcenie tym pokrętłem na prawo od kasowania przebiegów dziennych. kręcę ze 2 min. w prawo - nic, później w lewo nic. Więc się pytam, o co chodzi? A może to nie to pokrętło, ostatnio zauważyłem że to od kasowania przebiegów dziennych też da się kręcić - to też jest jakaś regulacja???

P.S. Jeśli ktoś może to niech napisze jak wygląda regulacja prawidłowo działającego wskaźnika, tzn. ile trzeba kręcić, by zauważyć jakiś ruch na wskaźniku, no i w którą stronę trzeba kręcić by zwiększyć wskazanie poziomu?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 14:50:43 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
a wyciągłeś to niby pokrętło? <lol>

krzyżak do ręki i kręć ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 16:11:11 
Użytkownik

zrobione!
ale wyrwać to było cholernie ciężko, palcami nie dałem rady, musiałem jakimś śrubokrętem podważaći szczypcami chwycić,, przy tym pokiereszowałem z deka tą zaślepkę.
Jednym słowem niezbyt fortunne rozwiązanie konstukcyjne tej regulacji :|

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1