.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 06:51:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 17:25:46 
Użytkownik

Auto: C7
A i jeszcze jedno jak masz mechanika co za wino zrobi super to masz trupa.Koledzy nie zachwalajcie tak tych audiczek bo to tak super samochody nie są,nie jeżdziliście innymi podobnej klasy więc się nie wypowiadajcie,że inne są do du....y mówię o np.BMW,MERCEDES,czy KIA :D

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 18:25:17 
Użytkownik

Nie kupowac ''okazji'' i bedzie wszystko OK :D

Wiadomo , ze sa wyjatki ale w wiekszosci tak wlasnie konczy sie zakup okazji :)

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 21:11:17 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Koledzy opisali już chyba wszystko, ja tylko dodam, że taki przebieg w takim roczniku świadczy o
a) Twojej naiwności
b) perfidii sprzedawcy

Niestety tzreba liczyć że auto 13-letnie będzie miało nakręcone przynajmniej 300-500 tys km (zwłaszcza diesel). Sposób użytkowania, serwis etc mają duży wpływ na przyjemność posiadania.
Sam kupiłem kiedyś BMW 318i Touringa do któego w ciągu roku dołozyłem 6 tys zł ... poprzedni wlasciciel naprawial powierzchownie i najtanszymi dostepnymi czesciami.
Teraz mam 2 Audi i naprawiajac stosuje czesci z górnej półki i starannie podchodze do serwisu. Faktem jest ze Audi nie psuje sie czesto i nie sa to powaznae usterki a co najwyzej drobnostki w stylu wezyki, uszczelki etc.
Zdziwiony jestem pozytywnie tym bardziej ze mam diesla , ktory ma najechane napewno ok 400 tys km, a nie robilem nic powaznego do czego bylbym zmuszony. Stosuje profilaktyke i dlatego m in zrobilem maly remont glowicy , kilka innych rzeczy. teraz na dlugo mam spokoj a autko odpisuje mi (odpukac) totalną bezawaryjnością - oczywiscie nie locze zawieszenia ktore sypie sie non-stop , ale za to moge winic tylko drogi oraz mój styl jazdy.
Zycze koledze , aby nastepne autko bylo ok, a zakup byl dobrze przemyslany.

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 21:13:56 
Klubowicz

Auto: AUDI A6 C7
Cytuj:
że inne są do du....y mówię o np.BMW,MERCEDES,czy KIA

Przyjeżdzają do mnie na stacje te marki .Nie sztuką jest kupić ale utrzymać . Są AUDI i inne auta :P Takie jest moje zdanie .I nie twierdze że są perfekcyjne ale poprostu lubię tę marke i już.

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 21:26:25 
Użytkownik

rafala6 napisał(a):
A i jeszcze jedno jak masz mechanika co za wino zrobi super to masz trupa.Koledzy nie zachwalajcie tak tych audiczek bo to tak super samochody nie są,nie jeżdziliście innymi podobnej klasy więc się nie wypowiadajcie,że inne są do du....y mówię o np.BMW,MERCEDES,czy KIA :D
Ja sie moge wypowiedzieć mam dwa fordy dostawcze miałem Bmv mam Mercedesa i miałem Kia. A kolega poprostu wtopił z tym Audi kupił padline i basta dał sie zrobić. Bmv jest fajne ale marke tą zepsuły łyse pały w dresach Mercedes to jest przereklamowany szajs a Kia to wogule nieporozumienie Mam trzecie Audi i nikt mi niepowie złego słowa na tą marke bo go w kosmos wyśle . :peace:

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 21:59:29 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
wydaje mi sie ze prowokacja sie udala ;-)

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 22:15:07 
Użytkownik

Bilu napisał(a):

Tak jest Bilu, chyba masz rację.
Bo kazda marka ma swoje lepsze i gorsze strony. Ja z bratem się śmieję, że z kilku różnych marek robiłoby się ten super wspaniały samochód.
Ja nie uważam Audi za niewiadomo jak wspaniałe, ale jest to marka naprawdę godna uwagi, o czym świadcza ceny pojazdów na rynku wtórym w porównianiu do konkurencji. A cóż kolega kupił zaniedbany egzemplarz i to sie na nim zemsciło.

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 23:41:18 
Użytkownik

mi kiedys w serwisie Mercedesa powiedzieli ze w firmie panuje opinia ze najwiekszym niewypalem Mercedesa mimo opinii rynkowej byl model 123 ... bo sie nie psul :P i serwisy mialy wtedy problemy finansowe bo wiadomo ze nie utrzymuja sie ze sprzedazy samochodow tylko z ich serwisowania. Zadna marka nie moze sobie pozwolic na zrobienie samochodow bezawaryjnych bo dealerzy by poszli z torbami.

a druga strona medalu to to co juz zostalo napisane ze jak sie kupuje auto 10-15 letnie to sie odczuwa to jak ktos dbal wczesniej o samochod :peace:

przewozy do ślubu Audi A8

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 00:02:07 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Noo, i mamy klub wzajemnej adoracji :-)

Panowie: realnie: audi nie jest ani gorsze, ani lepsze od bmw, merca...
po prostu ma te cechy, ktorych my szykamy i potrzebujemy, ktore cenimy.
Koles sie zawiodl - ma pecha. teraz kupi beemke. jako ze polaczki sie na bledach nie ucza (vide wybory prezydenckie:D ) to kolega kupi bmw rownie okazyjnie jak kupil Audi. poznej - rownie zawiedziony - sprobuje merca, japonczyka itd....

Ja na swoje auto klne. strasznie. ale na inna marke nie zmienie! bo wiem, ze to, że odmowil mi posluszenstwa to wynik mojego (i kolegi skladajacego ze mna) zaniedbania.
ot, i cala fizolofia.
Moj stary jezdzi mercem. Jednym jezdzil 3 lata i rozbil, drugiego kupil piecialatka, nastepne 10 lat jezdzil chwalac pod niebiosa mercedesy i nie robiąc NIC. teraz psioczy i złorzeczy - że merc to chała.. Nie dziwie sie - przez 10 lat nie tknąl mechaniki auta. Właśnie go sprzedaje - po OKAZYJNEJ cenie...

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 00:14:09 
Klubowicz

Każdy kupuje auto według potrzeb, jeśli zakupu dokonuje świadomie to otrzymuje to czego chciał. Przykro słyszeć, że ktoś trafił na zajeżdżony egzemplarz, ale to się niestety także zdarza. Kupując używane auto trzeba się liczyć z ryzykiem, mało kto z nas jest znawcą idealnym, trzeba uważać, co by nie zakupić sobie jakiego sztrucla.

Ja sam kupiłem audi bo chciałem coupe, ale nie mogłem trafić nic w roczniku 1994 w zwyż, co miałoby poduchy, klimę i nie było bite. Ponadto co raz dłużej pozostawałem bez auta, a że w robocie siedzę czasem po nocach to ciężko mi się było transportować po mieście wtracając do domu trochę pieszo, trochę nocnymi busami, więc jak trafiłem na fajne B4 to się napaliłem i wziąłem. Autko miało zadbane wnętrze, ceimną tapicerkę, klimę, elektrykę i przyjemnie chodzący silnik. Szczerze to kupowałem z ręką na sercu, bo zbyt pochopnie, i za mało okazyjną cenę, ale jeżdżę audiczką rok i parę dni, i jestem cholernie zadowolony.

Padł mi do tej pory przegub (niedopilnowałem, że manszeta pękła, i nalazło piasku i syfu), czujnik halla, od początku źle wskazywał czujnik temperatury podpięty pod liczniki. Wyminiłem dwa razy łączniki stabilizatora, raz tuleje wahaczy i swożnie. Poza tym autko śmiga, może nie zawsze idealnie, ale jak na 11-latkę jest ok. :) Boli mnie parę duperelek, typu uszkodzone dwa wyłączniki krańcowe czy ostatnio wyłamany wkład zamka. Poza tym autko - pozazdrościć. Chociaż dużo pali i ma nie za wiele mocy :D

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 01:49:27 
Użytkownik

rafala6 napisał(a):
Przebieg 130tyś.km następny naiwniak.Ma 10-15 letnie auto i taki przebieg haha,a może 500-700tyś.km.Tak jak koledzy piszą kupiłeś tanio to masz trupa :P

stary lekko żeś teraz przesadził :) Moje Audi jest jednym z najstarszych samochodów w klubie (rocznik '78) i ma oryginalny przebieg 178k km. Można miec niski przebieg ale tylko gdy samochodem jeździł jakis starszy człowiek. Jak sie auto sypie to wiadomo, że sie kupiło trupa, który był katowany do granic mozliwości przez poprzedniego właściciela - niespełnionego rajdowca amatora z 3 paskami na ubraniu :]

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 09:01:19 
Użytkownik

Auto: Renata
Kordek napisał(a):
rafala6 napisał(a):
Przebieg 130tyś.km następny naiwniak.Ma 10-15 letnie auto i taki przebieg haha,a może 500-700tyś.km.Tak jak koledzy piszą kupiłeś tanio to masz trupa :P

stary lekko żeś teraz przesadził :) Moje Audi jest jednym z najstarszych samochodów w klubie (rocznik '78) i ma oryginalny przebieg 178k km. Można miec niski przebieg ale tylko gdy samochodem jeździł jakis starszy człowiek. Jak sie auto sypie to wiadomo, że sie kupiło trupa, który był katowany do granic mozliwości przez poprzedniego właściciela - niespełnionego rajdowca amatora z 3 paskami na ubraniu :]

Kordek Ty masz doswiadczenia w kupowaniu "trupa"..... :P

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 09:28:28 
Użytkownik

spanky napisał(a):
Kordek napisał(a):
rafala6 napisał(a):

Kordek Ty masz doswiadczenia w kupowaniu "trupa"..... :P

:peace: Spanky a ty wiesz, że ja tamten samochód kupowałem dla skrzyni biegów oraz instalacji gazowej? :): Potem sie okazało, że srzynia nie będzie pasowała ale za to instalkę mam w garażu :): :diabel: :): :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 10:18:48 
Użytkownik

robie w serwisie audi vw seat skoda i wcale nic sie nie dzieje nad zwyczajnego a nawet bardzo mało audi przyjezdza do naprawy to jest dobry samochod poprzednik cie musiał skrzywdzic i dlatego tak sie stalo 130 tys to nie mozliwe albo poprzednik miał kilka strzałow tym samochodem i wszystko sie sypie .

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 10:34:54 
Użytkownik

Witam Wszystkich Fanow AUDI!!

Co mam na powiedziec na wymiane Audi na BMW?

Odp.: Hahaha!

Dam Ci dobra przyjacielska rade. Sprzedaj to Audi i kup sobie drugie Audi.

Twoj temat ma duzy rozglos i zaloze sie,ze wszyscy tu obecni pomoga Ci wybic Cie z bledu.
Widocznie trafiles na jakis pechowy model- trudno! Ja tez kiedys kupilem Toyote Corolle (jedno z najniezawodniejszych Aut swiata - SORRY Audi), ktora miala 147 tkm i ciagle sie psula. Musialem ja w koncu zezlomowac,bo nic juz sie z nia nie dalo zrobic. Przy zlomowaniu sie okazalo,ze Auto mialo ponad 300 tkm!!!!!!!!

Ja bylem zawsze z Audi zadowolony. Ale nie moge tego powiedziec o BMW.

BMW 318is 70tkm Rok 1996 bezwypadkowy. Chyba z 5 razy stanal mi na drodze, nie odpalil, akumulator siadl, elektronika siadla itd. Silnik byl ok, ale elektronika do dupy!!!

Pamietaj,ze w kazdych czasach, kiedy czasopisma robia test Audi,BMW.Mercedes- to wynik zawsze jest taki sam: 1.Audi, 2.Mercedes, 3.BMW.

Mi to daje do myslenia. Mam nadzieje,ze nie popelnisz bledu i nie kupisz BMW

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 11:21:32 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
Na 100% się :D udała

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 11:56:02 
Użytkownik

PS: Tak przy okazji to moja stara Audica miala 270tkm zrobione i nic jej nie bylo. Z czego 140 tkm sam przejechalem.
Wymienilem tylko poduszki pod silnikiem,przeguby,szczotki przy rozruszniku,filtry, opony,swiece,olej (najtanszy 15W40 lub 10W40) :D -(czasami sie zdarza,ze ludzie tych ostatnich czterech rzeczy nie wymieniaja ) ,lozyska pod amorami.
Pozatym wymienilem niepotrzebnie na wlasne zyczenie gaznik (czy cos takiego pod filtrem powietrza).
Wiecej nic robione nie bylo. Auto zawsze zapalalo z pierwszego kopa i nigdy sie nie zepsulo,ani nie stanelo. Palilo 7,5 litra. Czy mam cos dodac?

Slyszalem o cwaniaczku, ktory zrobil swoja Audi ponad 500tkm, potem skrecil licznik na 220 tkm i sprzedal. (TOTALNE HAMSTWO :< :< )
Przekret nie wyszedl na jaw,bo facet dalej jezdzi i auto sobie chwali. Ale czy to prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 12:17:42 
Użytkownik

Auto: Audi A6 4F ALLROAD 3.2 FSI
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi klubowiczów i z nie wszystkimi się zgodze .
Autko było przywiezione z niemiec 3 lata temu od znajomego rodziny tak że już kilka lat przed jego zakupem mialem okazje nim pojeżdzic w niemczech.
Przebieg jaki podałem 130 000 km był przebiegiem ORGINALNYM .
Autko było przez znajomego mało użytkowane i cały czas serwwisowane ..
Wczoraj gdy pisałem tego posta byłem troche wściekły .
Może to tylko zbieg okoliczności że tak mi się audiczka zaczeła sypac ,drugą sprawą jest stan naszych tragicznych dróg po których musimy się poruszac oraz paliwo jakie lejemy do naszych aut ,bo przecież nikt mi nie powie że autko zatankowane za naszą zachodnią granica nie jeżdzi lepiej .
A co do serwisowania audi przezemnie dbałem o te auto jak o żadne inne .
Wydaje mi się że największym problemem bylo zagazowanie tego silnika ,chyba nie specjalnie mu to odpowiada chodzi o 2300 .
Po ochłonięciu nadal zamieżam sprzedac jak najszybciej tego felernego audika i zakupic dużo nowsze AUDI A6 2.5 TDI . ( koniec z LPG) :d
Myśle że to będzie odpowiedni zakup i ze trafie na dobry model.
Chciałem wszystkim podziekowac za posty w wiekszości którym przekonałem sie dalej kontynuowac przygode z audi .
Co dalej nastąpi zobaczymy po zakupie nowej a6 .....

pozdrowienia...

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 12:21:20 
Klubowicz

Krzysio liczniki sie kręci taka prawda bo kto by kupił taka furę co ma 500 tys km najechane. Jak w ogłoszeniach i na giełdzie maja ok 200 tyś :) .
Sam dla ojca cofałem jak sprzedawał B3 bo miała cos koło 320 tys ale i tak wzieli handlarze do komisu to im roboty zaoszczędziłem :D
A na liczniku miała 176 tys i wszystkie naklejki oleju, paska rozrządzu się zgadzały z licznikiem i co do następnej wymiany. Żeby nie było .

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Tytuł:
PostNapisane: 31.paź.2005 12:35:10 
Użytkownik

piters napisał(a):
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi klubowiczów i z nie wszystkimi się zgodze .
Autko było przywiezione z niemiec 3 lata temu od znajomego rodziny tak że już kilka lat przed jego zakupem mialem okazje nim pojeżdzic w niemczech.
Przebieg jaki podałem 130 000 km był przebiegiem ORGINALNYM .
Autko było przez znajomego mało użytkowane i cały czas serwwisowane ..
Wczoraj gdy pisałem tego posta byłem troche wściekły .
Może to tylko zbieg okoliczności że tak mi się audiczka zaczeła sypac ,drugą sprawą jest stan naszych tragicznych dróg po których musimy się poruszac oraz paliwo jakie lejemy do naszych aut ,bo przecież nikt mi nie powie że autko zatankowane za naszą zachodnią granica nie jeżdzi lepiej .
A co do serwisowania audi przezemnie dbałem o te auto jak o żadne inne .
Wydaje mi się że największym problemem bylo zagazowanie tego silnika ,chyba nie specjalnie mu to odpowiada chodzi o 2300 .
Po ochłonięciu nadal zamieżam sprzedac jak najszybciej tego felernego audika i zakupic dużo nowsze AUDI A6 2.5 TDI . ( koniec z LPG) :d
Myśle że to będzie odpowiedni zakup i ze trafie na dobry model.
Chciałem wszystkim podziekowac za posty w wiekszości którym przekonałem sie dalej kontynuowac przygode z audi .
Co dalej nastąpi zobaczymy po zakupie nowej a6 .....

Kup a6 2,5tdi to zobaczysz dopiero jakie będziesz miał koszty :D :P POZDROWIENIA pozdrowienia...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1