.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 19:37:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: epadi - A4 B5
PostNapisane: 02.lis.2005 11:19:52 
Użytkownik

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem A4 z 97 roku. Szczęśliwym bo w pierwszym planie był golf 3. Jest słabiutka bo silniczek 1,6. Bez klimy ale jest piękna. W sobote ją gazuje niestety zwykłym gazem bez sekwencji. Niestety jestem narazie zielony w tym aucie (nie wiem co za rodzaj silnika a z tego co się na forum zorientowałem to jest chyba ich kilka i mają 3 literowe oznaczenia, i k....wa nawet niewiem gdzie są pieprzone bezpieczniki bo w mojej miejscowości mało a4 jest). Auto w maju 2005 sprowadzone z niemiec i najechane 95 000 km. Nie mam ks. serwisowej ale w papierach został rachunek z serwisu niemieckiego i z niego wiem że w zeszłym roku miał 85 000 km. Jest w idealnym stanie, na zachodzie miał 3 właścicieli koło 50 lat. Ciesze się że ma 4 poduchy (oby nie były potrzebne). Narazie wymieniłem 3 dolne wachacze z przodu (niestety zamienniki) i sonde lambde (bosch z końcówką do forda przerobioną na audi nówka za 79zeta) , w tygodniu jadę na wymianę oleju podobno ma zalany półsyntetyk. Teraaz po myjni wysiadł mi centralny z pilota i musz ę się męczyć z kluczyka. Fotki postaram się jakoś wkleić (może w podpisie). Proszę o jakieś komentarze (dobre i złe) i oczywiście porady.
Pozdro dla posiadaczy audi

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 11:45:55 
Klubowicz

po pierwsze nie przeklinaj bo zostaniesz za to ukarany ( rada nie ostrzeżenie)

po drugie szkoda żę gazujesz zwykłym gazem , ale ten silnik i tak zbyt dużo satysfakcji z ostrej jazdy nie da więc i na zwykłym gazie będzie się turlał

po trzecie nie wiem co chciałeś zrobić ale nie cytuj się post po poście
jezeli chcesz coś zmienić w swojej wypowiedzi to jest funkcja EDIT prawy górny róg

po czwarte tu się witamy a wszelkie inne pytania dotyczące spraw technicznych umieszczaj w dziale technikalia

po piąte dbaj o autko i życze miłej współpracy z nim

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 11:56:18 
Użytkownik

przeklnąłem z cenzurką jak większość na forum i za to nigdzie nikt nie powinien być karany. Z cytowanie się zamieszałem. A pytanka sam widzisz że są banalne i być może chłopaki na technicznym nie bardzo się tym przejmą bo pewnie nie pierwszy raz je by czytali, bo jak sam widzisz tu chłopaki żadko mają silniczek 1,6. Ale dzięki za rade i pocieszenie z gazem a pytanie gdzie są bezpieczniki to aż mi głupio o to pytać ale niestety to moje pierwsze audi i wszystkie info czerpie stąd. A myślę że autko przedstawił dość szczegółowo. Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 18:50:58 
Użytkownik

witam, mam też 1.6 i gaz (zwykły) polecam BRC,do przemieszczania się wystarczy :diabel: , bezpieczniki są z lewej strony kokpitu, widoczne po otwarciu drzwi :D
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 19:53:36 
Użytkownik

ROBO dzięki za info. Ja zakłądam Elpigaz z czujnikiem temp. ale poczytam jeszcze o brc. a odczułeś dużo na mocy? jak ze spalaniem? na benzynie po wymianie lambdy na 120 km spalił mi 12 litrów. załamanie

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 09:11:35 
Klubowicz

Epadi takie rzeczy prosze dogadujcie się na PRIVA albo na gg a nie tu w przeciwnym razie bede zmuszony zamknąć temat

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Strefa czasowa: UTC + 1