.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 10:52:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 17:37:46 
Użytkownik

do pitersa:
1) zakładam, że frustracja przy założeniu tematu już minęła, więc nie będę się wyżywał.
2) psują się, nie psują się itd... W Niemczech jest taka firma: DEKRA :P . Namawiam do korzystania z ich nieemocjonalnej oceny awaryjności aut, miast nader emocjonalnej oceny forumowiczów.
http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport2004/index.php
Co ciekawe, A4 (ocena przeciętna) wypada lepiej niż BMW3 (szary ogon klasyfikacji), a A6 wypada gorzej niż 5tka (oba auta są przeciętne pod względem awaryjności).

Nikt chyba przy zdrowych zmysłach i odrobinie rozsądku nie będzie polemizował z bezwzględnym prymatem Toyoty i innych japończyków w statystykach awaryjności, co nie jest i nie będzie groźbą bankructwa dla koncernu VW.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 18:12:08 
Użytkownik

Krzysio napisał(a):
I widzisz Rogal juz wiem dlaczego sie nie dogadalismy :)

Podczas gdy ty myslisz o zwyklym analogowym liczniku, ja mowie o digitalowym do ktorego sie podlaczasz przez gniazdko od diagnozy pojazdu laptop'em i poprzez program wszystko sobie ustawiasz jak chcesz. Nie musisz ani jednej srubki odkrecac

Tak wiec nie sperajmy sie :D

Krzysiek... ok ale od 99 rocznika w zwyż. A pokaż mi więcej ludzi niź na palcach dwóch rąk z tego forum którzy mają takie auta...

Zresztą nie tylko na przebieg się patrzy. Już jeździłem kilkoma autami z przebiegami powyżej 260kkm kótre w niemczech były zarejestrowane na firmy i jeździły głównie w trasach i spisywały się niekiedy lepiej niż takie po 100kkm uzywane przez prywatne osoby do jazdy po miastach...

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 09:03:55 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Krzysio napisał(a):
I widzisz Rogal juz wiem dlaczego sie nie dogadalismy :)

Podczas gdy ty myslisz o zwyklym analogowym liczniku, ja mowie o digitalowym do ktorego sie podlaczasz przez gniazdko od diagnozy pojazdu laptop'em i poprzez program wszystko sobie ustawiasz jak chcesz. Nie musisz ani jednej srubki odkrecac

Tak wiec nie sperajmy sie :D

Krzysiek... ok ale od 99 rocznika w zwyż. A pokaż mi więcej ludzi niź na palcach dwóch rąk z tego forum którzy mają takie auta...

Zresztą nie tylko na przebieg się patrzy. Już jeździłem kilkoma autami z przebiegami powyżej 260kkm kótre w niemczech były zarejestrowane na firmy i jeździły głównie w trasach i spisywały się niekiedy lepiej niż takie po 100kkm uzywane przez prywatne osoby do jazdy po miastach...

Masz racje. Sam mialem Audi z 270 tkm i z zalem serca je sprzedalem. Tez uwazam,ze nie powinno sie patrzec na przebieg. Chcialem tylko wyczulic ludzi na Auta z niemiec. Ludzie kupuja Auta z przebiegiem 100 tkm, a w rzeczywistosci maja one po 200tkm. Najwiekszym HAMSTWEM sa dla mnie firmowe salony, ktore oferuja wlasnie takie poleasingowe, lub inne uzywane samochody z cofanymi licznikami.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 11:53:46 
Użytkownik

Krzysio napisał(a):
Predkosciomierz dzialal tylko odleglosci nie pokazywalo.
Potem sie dowiedzialem od takiego fana Audi 80,ze podobno bierze sie to kasowania licznika po tankowaniu. Podobno nie mozna od razu kasowac licznika, tylko nalezy najpierw odpalic silnik i lekko ruszyc. Podobno taka choroba Audi. Ale nie wiem na ile to prawda.

Zgadza się, sam miałem u siebie taki przypadek, że licznik dzienny zablokował zupełnie wskazania przebiegu kilometrów. Wystarczyło kilka razy podczas jazdy ponaciskać przycisk od kasowania dziennego przebiegu i wszystko wróciło do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 12:01:59 
Użytkownik

Ale to moim zdaniem psuje się od tego jak ktoś wciska kasowanie licznika dziennego podczas jazdy i wtedy mogą sie tryby wymielić - jak sie wciska na postoju to nie powinien sie uszkodzic... tak mi sie cos wydaje...

Karli: kiedy sie spotykamy :?:

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 12:27:25 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Ale to moim zdaniem psuje się od tego jak ktoś wciska kasowanie licznika dziennego podczas jazdy i wtedy mogą sie tryby wymielić - jak sie wciska na postoju to nie powinien sie uszkodzic... tak mi sie cos wydaje...

Karli: kiedy sie spotykamy :?:

Rogal, ja byłem wczoraj na spocie, a ciebie brak. Od przyszłego tygodnia idę już do roboty i nie wiem kiedy będę na spocie.

Co do licznika, to zgadza się licznik kasujemy na postoju. Natomiast gdy się zablokował to podczas jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 20:56:31 
Użytkownik

Witam.
Rzeczywiście tak jak pisze Maciu nikt się nie przyzna ile wydaje na swoje autko aby było sprawne - to jest kazdego z nas tajemnica, apropo przjechanych kilometrów przez niektóre nasze Audi - w tym roku na Helu spotkałem Niemca polskiego pochodzenia, który miał też Audi z 92 z maja B 4 i na liczniku miał przejechane 170 tyś podobnie do mojego i zapytałem go czy to jest rzeczywisty przebieg potwierdził że tak - do pracy jeździ rowerem bo parking zakładowy na samochody jest dalej niż on mieszka od zakładu a kilometry przejchał na dojazdy do Polski.Ta że niektóre nasze pojazdy mają autentyczny przebieg - chociaż niemcy też cofają liczniki a robią im to polacy.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 21:57:47 
Użytkownik

Jeżeli 170kkm miał ten niemiec to dokładnie 2kkm więcej niż ma moja :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 22:36:40 
Użytkownik

Ja w swojego włożyłem trochę pieniędzy, ale zrobiłem to z wielką przyjemnością. Zrobiłem to co było do zrobienia bezpośrednio po sprowadzeniu wehikułu z Niemiec i od tego czasu inwestuję w optykę i takie tam przyjemności. Ogólnie jestem zadowolony, choć co jakiś czas odzywa się kompleks słabego silnika, ale można żyć. :P

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 22:40:52 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Krzysio: W KAŻDYM AUDI MASZ PLOMBE NA LICZNIKU :!: . Jak chcesz moge Ci zrobić zdięcie tego jak wygląda. Dodam, że do wymiany żarówek itp. nie trzeba rozbierać licznika więc nie trzeba zrywać plomby.

no i panocku głupoty gadacie, przynajmniej w C4 zeby powymieniać
zarówki trzeba zerwać tę naklejkę... w B4 już nie pamiętam ale na 99%
żarówka od zegarka cyfrowego była pod spodem i trzeba było pozdejmować plastiki

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 22:54:26 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Rogal napisał(a):
Krzysio: W KAŻDYM AUDI MASZ PLOMBE NA LICZNIKU :!: . Jak chcesz moge Ci zrobić zdięcie tego jak wygląda. Dodam, że do wymiany żarówek itp. nie trzeba rozbierać licznika więc nie trzeba zrywać plomby.

Nie wydaje mie sie. :zly:
Żarówki można wyciągnąć bez zrywania plomby. Wszystkie! W c4 ofkors

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 00:22:16 
Użytkownik

Auto: Renata
maciu napisał(a):
Rogal napisał(a):

tu sie mylisz ,nie trzeba nic zdejmowac............. dostep do kazdej zarowki podswietlajacej w B4 nie wymaga zadnego rozbierania..... oczywiscie oprocz wyjecia calych zegarów......... :P

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 10:50:11 
Użytkownik

flavios napisał(a):
maciu napisał(a):
Rogal napisał(a):

Nie wydaje mie sie. :zly:
Żarówki można wyciągnąć bez zrywania plomby. Wszystkie! W c4 ofkors

mam wyjac zegary z szafy i zrobic zdjecie? jest kupa zarowek pod tym
bialym plastikiem co sie odchyla na zawiasach i jest zaklejony nalepką

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1