martab99 napisał(a):
Było cos palone...
Na czym miałby polegac ten "chwyt"??
nic nie bylo...
martab99 ty sie mnie chyba uczepiles, bo w kazdym temacie cytujesz moje wypowiedzi
Chwyt inaczej instrument marketingowy stosowany poprzez wysylanie kobiety do kontrahenta, ktora swoim wdziekiem odwraca uwage sprzedajacego prowadzac tak negocjacje, aby miec z tego zysk. Stosowane sa stuczki psychologiczne w mysl zasady kobiecie sie nie odmawia, albo proponuje sie korzystniejsze warunki. To juz biznesowe sprawy sa. Moze i tak bylo w tym przypadku sprzedazy tych felg. Jej chlopak poslal ja, aby je kupila.
Podobnie jest jak czytamy ogloszenie sprzedazy w gazecie, ze autem jezdzila tylko kobieta. To jest tez chwyt marketingowy, majacy na celu ulatwic sprzedaz tego auta. No bo jak jezdzila kobieta to na pewno nie szalała tylko dbala i auto powinno byc cale zadbane. Moze tez pisac, ze akurat auto sprzedaje sama kobieta, z powodu wyjazdu np. do USA, a autem przez ten czas jezdzil tylko i wylacznie jej maz, a nie ona. Czasami na kobiece wdzieki nie ma mocnych... a na tym to wlasnie polega. Jak to bylo naprawde w tym przypadku niech sie wypowie Seba3