.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.sty.2025 21:56:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 TDI
PostNapisane: 21.lis.2005 09:47:12 
Użytkownik

Witam

W moim Avancie B4 TDI 95r. po odpaleniu silnika słuchać dziwny świst (jakby ślizganie paska). na ciepłych dniach trwa to około 5-10 sekund, na zimnych dniach ok. 3-4 minut aż sie troche rozgrzeje. To swiszczenie jest tylko na wolnych obrotach, jak się dodaje gazu to od razu znika - ale po odjęiu gazu znów sie pojawia.
Myslałem ze jest to wina pasków, ponieważ jak czasami polałem go woda to ustawało, ale po wymianie pasków nic nie pomogło.
Mój mechanik zasugerował mi, iż w tym przypadku moze to byc łożysko na sprężarce od klimy, tylko żeby do nie go się dobrać trzeba podobno zdemontować sprężarkę, spuścić gaz itp. tylko ja co dopiero nabijałem klimę przed wakacjami) i nie chcę robic tego jeszcze raz, zbyt duży koszt.
Czy ktoś z Was miał takie objawy?? Jeżeli tak to prosze o radę jak sobie z tym poradzić??

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 22:55:04 
Użytkownik

ja Ci mogre napisac tylko tyle ze lozysko to sobie odpusc... ale moze pasek Ci sie rozciagnal... spradz czy juz nie powinienes wymienic ktregos z pasków ale łozysko to to nie jest :!:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2005 08:37:23 
Użytkownik

Witam

Wszystkie paski wymieniłem na nowe i nic się nie poprawiło, nie wiem gdzie dalej szukać....

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2005 08:56:12 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Łozysko i rolkę napinającą alternatora sprawdziłeś ?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1