witam
Nie wiem czy mam problem dlatego pytam
Dzisiaj przedziurawil mi sie zbiornik wyrównawczy do ukłądu chłodzenia (tam gdzie sie wlewa plyn). Dziurka zrobila sie w okolicach 3/4 zbiorniczka. cisnienie wydalalo plyn do poziomu dziury. Przypuszcam ze nie jest to normalne mozliwe ze kiedys auto z tej strony mialo dzwona i teraz mi sie to pieprzy. W kazdym badz razie ja sam sie zastanawiam czy on gdzies nie dostaje za duzego cisnienia. Dlatego tak mysle, bo wczesniej mialem chlodnice, ktora miala za krotkie wyprowadzenie plastikowe (ta rurke) i czasami waz ktory prowadzi do silnika (taki gruby) spadal. Wlasniwie stalo mi sie to dwa razy. Wkuzylem sie bo pomyslalem, ze nie wiadomo kiedy mi sie to stanie nastepnym razem. Wiec kupilem inna chlodnice (prawie nowk) i zalozylem. Teraz chlodnice mam ok ale po tygodniu jazdy stalo sie wlasnie to. Czy moze gdzies sie tworzyc az takie cisnienie zeby spowodowalo pekniecie tego zbiorniczka? Zalalem plynem Prestone. Moj brat ma nim zalanego saabika i wszystko ok u niego. Ja malo kumam z mechaniki wiec prosze o wytlumaczenie bardziej jak czterolatkowi.