.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 05:38:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: INSTALACJA RADIOWA
PostNapisane: 24.lis.2005 12:38:37 
Użytkownik

Witam!!! Jestem nowym użytkownikiem tego servera, chciałbym prosić o radę. Jestem właścicelem Audi 1.6 z 97 roku. Posiadam seryjne z 6 głośnikami, niestetu dwa tylne głośniki nie grają wogule. Rozmiaiwłame ze znajmomym posiadjącym B4 i powiedział że prawdopodnie zasilane są dodatkowym wzmacniaczek ukrytym gdzie w bagażniku. Mam prośbe czy jest ktoś w stranie mi coś doradzić lub przesłąć schemat instalacji radiowej. Liczę na to że bezpiecznik w zmacniaczu jest spalony wyminię go i bedzie Ok, ale nie wiem gdzie jest wzmacniacz i nie chcę wszystkiego rozbierać!!!

Pozdrawiam Lukasz_Z

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 13:03:11 
Użytkownik

Jeśli możesz,to najlepiej sprawdź jakie masz głosniki z tyłu (kuknij od bagżnika z latarką), albo po prostu wyjmnij jeden i przyglądnij się mu. Być może, ze masz głosniki ze wzmacniaczmi w obudowie, a wtedy musisz je zasilić od radia, bo radyjka mają wyjście do zasilania zewnętrznych wzmacniaczy.

Wogóle to napisz coś więcej jakie masz radio ;) - oryginalne czy nie i czy instalacja głośnikowa (okablowanie) jest oryginalna czy dokładana.

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 20:22:01 
Użytkownik

Jezeli masz 6 glosnikow to cos jest nie tak. Prawdopodobnie miales/masz BOSE czyli 10 glosnikow (6 normalnych + 4 wysokotonowe) to wtedy powinienes miec wzmacniacza BOSE w bagazniku przyczepionego pod szyba i od niego idzie prad na cala instalke audio.

Pozdro, Jarek

Tytuł: Lukasz_Z
PostNapisane: 25.lis.2005 10:06:13 
Użytkownik

Radio jest firmy Chorus, w przednich drzwiach mam jeden wysoko i jeden niskotonowyno i i na półce mam dwa głośniki (nokia 2V orgynalne z naklejką AUDI).

Aha i wisi niebieska wtyczka (8 gniazdowa) z tyłu przy lewym głośniku. Tylna półka jest tak wąska na umieszczenie tam wzmacniacza byłoby problemem, gdzie on może być, i jak się do niego dostać?

No i instalacja wydaje się być oryginalna, wtyczki wyglądają na Audi!

Dziękuje za wszelką pomoc!!!

EDIT by GrzesB: Porszę nie pisać posta pod postem - jest to traktowane jako nabijanie licznika i niewygodne w czytaniu. Tym razem poprawiłem, następnym razem skasuję.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 10:13:22 
Użytkownik

No i instalacja wydaje się być oryginalna, wtyczki wyglądają na Audi!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 10:45:31 
Użytkownik

Na 99,9% masz wzmacniacze w głośnikach, wiec musisz je zasilić z radia. Gdzieś miałem rozpiskę kabli ,ale nawet bez niej jesteś w stanie dojść po kolorach co jest co.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 10:53:38 
Użytkownik

Chorus to radyjko Audi. Z tego co pamiętam to chyba od niego nie jest podawane zasilanie na te głośniki, ale nie jestem pewny. Te głośniki powinny mieć cztery styki, z czego dwa to zasilanie. Spróbuj zdjąć wtyczkę i omomierzem sprawdź, gdzie jest głosnik, a gdzie zasilanie. Głosnik powinien mieć ok. 4 ohm. Sprawdź potem, czy po włączeniu jest na zasilaniu napięcie.

EDIT by GrzesB: Porszę nie pisać posta pod postem - jest to traktowane jako nabijanie licznika i niewygodne w czytaniu. Tym razem bez konsenwencji... ale następnym razem mogę mieć zły humor :P.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2005 15:50:44 
Użytkownik

Dziękuje na rady!!! w weekend powałczę trochę z radyjkiem i zobaczę co z tego wyniknie!!!

Pozdrawiam Łukasz Z.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1