.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 08:34:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemy z odpalaniem - pomóżcie
PostNapisane: 24.lis.2005 22:43:38 
Użytkownik

Posiadam Audii 100 cygaro z 1987 roku zasilane gazem. pewnego razu wjechałem na stacje LPG i juz nie odjechałem-silnik krecił ale nie odpalał z benzyny. jak przełączyłem na GAZ przy odpalaniu to ponieważ był ciepły ruszył z bulami. Ale rano to tragedia.. Stało się to nagle tak gdzieś po roku używania LPG (nie wiem czy to wogóle ma wpływ). Podobno pompa paliwa jest OK. Świece też. Rozrusznik kreci ale samochód nie odpala. Już brakło mi koncepcji bo co rusz to cos wymieniam i NIC. Proszę o jakieś rady lub nakierowania gdzie warto szukać usterki. Aha sonda jest 1 przewodowa i tez wymieniłem i nic.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 20:13:32 
Użytkownik

Podobno? Albo jest albo nie! Jak to bylo sprawdzane? I co to za motor?

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2005 19:11:52 
Użytkownik

Napisałem podobno bo mechanik u którego był twierdzi że pompe wyciagał i sprawdził - i że jest dobra- więc nie mam podstaw by twierdzić by była ona uszkodzona. Jednakże nie przyjmiję to jako pewnik - różnie to bowiem jest. Jest to silnik 2.2 litara 5 cylindrów mechaniczny wtrysk Audi 100 1987r.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1