Witam..... "powiem" krótko ....
Mam w sprzedaży rózne płyny do chłodnic .... Klientów też mam różnych i co za tym idzie ceny tak samo - rózne ....
Najdroższe z płynów to PETRYGO Q do -35 stopni .... (testowane aerometrem i o dziwo zamiast -35 stopni wyszło mniej niż -30). Cena waha się w granicach 40-45zł za 5litrów. ( w marekcie ... ten sam płyn kosztował tydzień temu 24.95zł !! POLITYKA CENOWA MARKETÓW NIE ZNA GRANIC !! )
Tańszy płyn firmy BOVI o nazwie Glyko STAR do -35 stopni okazał się w moim teście LEPSZY i temperatura wyskoczyła mi -33 stopnie !! Cena za 5l płynu waha się w granicach 30-35zł. Musze tu dodać ze na płynie widnieje etykieta z normami jakie w/w płyn spełnia. Podpisały się pod nim takie firmy jak Audi, BMW, MAN, Mercedes, Opel, VW-Seat-Skoda.
Najtańszy płyn jaki posiadam w sprzedaży jest sprzedawany luzem czyli z beczki. Płyn o nazwie BORYGO TRUCK do -35stopni. W teście wypadł najlepiej. Aerometr wskazał -34stopnie. Cena płynu wynosi 5.50zł/l.
Przy ilościach powyżej 20l cena spada do 5zł/l.
Wszystkie płyny zawierają GLIKOL MONOETYLENOWY.
W sród klientów którzy nie wiedzą co mają wlane
powodzeniem cieszą się koncentraty.... BP Antifreeze i ECO 2000.
osobiście mam wlany BOVI Glyko STAR ... i wymieniam płyn co 3 lata lub 100tys km.
Życze przyczepności ....