Fakt...PRZECZYTAJCIE TO... Ostatnio znalazlem w gratce ogloszenie Audi 80 b3 1,6TD serwisowane, sprowadzone,bezwypadkowa,radio(ktorego jak sie okazalo potem nie bylo<lol>),alufelgi(jedyne godne uwagi) stan bdb, 1991r. Cena to 6900 + oplaty. Mowie cos jest grane ale pojade zobaczyc. Zbilem do 6400 + oplaty... Mam 18 lat a gosc myslal, ze mnie zrobi w konia... Patrze na szyby (lewa kierowcy, i cala prawa strona podrobki a nie SIGLA...) wiec sie pytam czy w lewo byla bita a on nie ze zlodziej sie wlamal... Odpowiedzialem mu, ze sie chyba nie zmiescil lewa strone i wybil wszystkie szyby w prawym boku... Nie wiedzial co odpowiedziec...Mowie dobra bita bo bita ciezko bedzie upolowac bezwypadkowa..Pytam o ksiazke serwisowa czy jest udokumentowany przebieg itp itd bla bla. WIesz gdzies mi sie zgubila:| mowie cos krecisz stary, gowna nie kupie(tak mu powiedzialem). Przeslismy do konkretow czyli do serca samochodu... Odpalilismy go z "ssaniami" hehe bo bez tego ani rusz. Kontrolka od grzania swiec sie w ogole nie palila i mowie sobie w myslach o ty fiucie chcesz mnie naciac na nowe swieczki.. Dalej zaczalem wstepnie sprawdzac stan glowicy(czy nie leci dymek z bagnetu, czy ze zbiorniczka plyny chlodzacego nie wydobywqa sie dym i czy plyn sie nie ,,gotuje", bylo si,) przyszla kolej na turbine. Dodajac gazu i trzymajac go mniej wiecej przez 15s trzymalem a w zasadzie ,,zatkalem" "waz" biegnacy od filtra powietrza do turbinki. 0 trzymania cisnienia, turbina do regeneracji lub wymiany.Oczywiscie to nie zastapi specjalistycznych badan kompresji itd ale wstepne rozeznanie bylo... Mowie o ty kutafonie ja tu jade z Torunia do jakiegos Mogilna a ty mnie tak nakreciles telefonicznie i internetowo a tu zonk!! Myslal frajer, ze na wyglad polece. W srodku brak oslonki slupka bocznego od strony kierowcy(ten miedzy szyba przednia a drzwiami), niby welur a z tylu zdarta tabicerka na drzwiach... Samochod ledwo sie zbieral a kiedy uslyszal, ze sie chce przejechac i porownac do mojego starego(tesh ma a80 1,6td) to powiedzial, ze nie daje. Malo tego koncowka tlumnika chromowana a tlumnik w ,,kornikach". Zrobilem go w konia, powiedzialem biore go i pan go zarezerwuje dla mnie. Powiedzial ok no a ja mowie sobie w myslach i tak go nie kupie, masz swinio za kare... Grunt to zachowac rozsadek przy zakupie auta i nie leciec na wyglad... Uwaga wejdzie na
www.gratka.pl i w wyszukiwarce wpiszczie audi 80 woj. kujawsko-pomorskie cena do 8000 i tylko diesel!! zobaczcie taka czarna niby fajna...