.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 11:39:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: AUDI B4 AVANT 1,9 TDI
PostNapisane: 24.gru.2005 20:33:17 
Użytkownik

Witam wszystkich i życzę zdrowych,wesołych i radosnych świąt, szerokości na drodze i zdrowia dla aut.
Jestem tu nowy, nigdy się nie interesowałem waszą marką poniewarz od zawsze jeździłem BMW (to moja dawna perełka 3,7l http://slave.e-edukacja.pl/~darcoe28/fo ... php?t=5883 )ale przyszedł czas na oszczędności mam tanią ropę i stwierdziłem, że zakupie ekonomiczne auto które będzie trwałe.Zdecydowałem się na Audi b4 avant 1,9 tdi 90km z 94roku moim zdaniem igła i z pewnością leprze od VW.Stwierdziłem że zasięgne z waszych sprawdzonych rad i doświadczeń ponieważ kochacie tą marke i napewno macie na ten temat dóżą wiedze co za tym idzie mam następujące pytania.
1 - 90km co myślicie na temat chipa,przed turbo moment jest straszny(czy dużo daje ile kosztuje jak się to ma do żeczywistości jakie spalanie)gdzie kupić
2 - na co trzeba uważać
3 - na jakim oleju jeździć Przebieg 207(podobno) słyszałem że moża na półsyntetyku zwykłym
4 - ile wam palą (dopiero swoją rejestruje)zasięg baku
5 - ile mniej więcej kosztuje niski zawias (nie ostra,gleba)bez amorów i nie nowy
6 - jakie koło proponujecie do tego auta ,z rantem, bez,może ładną gwiazde,jakie najlepiej dać et by nie było wklęsłe zbyt.jaki rozmiar proponujecie 16-17 by było ładnie ale i komfort zachowany.Myśle że 16' starczy jaka w tedy jest opona na wysokość
7 - czy może ktoś praktykował z czarnymi blaszkami w przednich lampach jak mają bmw hella sport. może macie inne rozwiązania (bardzo mi się podobają lampy waszego kolegi co ma soczewki czarne ja nie mam )
To chyba by było na tyle moich pytań związanych z AUDI.
Z góry dziękuje bardzo za pomoc i myślę,że będziemy w stałym kontakcie.
POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2005 20:43:16 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
1 - nie to forum
2 - aby uzyskac odpowiedzi na zadane pytania uzyj funkcji szukaj http://forum.audiklub.org/search.php
3 - uzyj troche slownika ortograficznego bo pewne byki nie wypada popelniac
4 - link do beemki wymaga zalogowania na tamtejszym forum czyli dla 99,9999% nas jest bezuzyteczny
5 - zapoznaj sie z regulaminem i faq forumowym bo z pewnoscia ci sie przyda
6 - wesolych swiat

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2005 22:09:28 
Klubowicz

Bilu napisał(a):
1 - nie to forum
2 - aby uzyskac odpowiedzi na zadane pytania uzyj funkcji szukaj http://forum.audiklub.org/search.php
4 - link do beemki wymaga zalogowania na tamtejszym forum czyli dla 99,9999% nas jest bezuzyteczny
5 - zapoznaj sie z regulaminem i faq forumowym bo z pewnoscia ci sie przyda
6 - wesolych swiat

TO mod: proponuje przeniesc do newbee.
@KOTOS zapraszamy na spota we czawrtek (wyjątkowo) pod torwar.
tu poczytasz wIecej:
http://forum.audiklub.pl/viewtopic.php?t=469&start=6400

WESOŁYCH ŚWIĄT!!

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Tytuł: Re: AUDI B4 AVANT 1,9 TDI
PostNapisane: 25.gru.2005 23:31:15 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
KOTOS napisał(a):
Witam wszystkich i życzę zdrowych,wesołych i radosnych świąt, szerokości na drodze i zdrowia dla aut.
Jestem tu nowy, nigdy się nie interesowałem waszą marką poniewarz od zawsze jeździłem BMW (to moja dawna perełka 3,7l http://slave.e-edukacja.pl/~darcoe28/fo ... php?t=5883 )ale przyszedł czas na oszczędności mam tanią ropę i stwierdziłem, że zakupie ekonomiczne auto które będzie trwałe.Zdecydowałem się na Audi b4 avant 1,9 tdi 90km z 94roku moim zdaniem igła i z pewnością leprze od VW.Stwierdziłem że zasięgne z waszych sprawdzonych rad i doświadczeń ponieważ kochacie tą marke i napewno macie na ten temat dóżą wiedze co za tym idzie mam następujące pytania.
1 - 90km co myślicie na temat chipa,przed turbo moment jest straszny(czy dużo daje ile kosztuje jak się to ma do żeczywistości jakie spalanie)gdzie kupić
2 - na co trzeba uważać
3 - na jakim oleju jeździć Przebieg 207(podobno) słyszałem że moża na półsyntetyku zwykłym
4 - ile wam palą (dopiero swoją rejestruje)zasięg baku
5 - ile mniej więcej kosztuje niski zawias (nie ostra,gleba)bez amorów i nie nowy
6 - jakie koło proponujecie do tego auta ,z rantem, bez,może ładną gwiazde,jakie najlepiej dać et by nie było wklęsłe zbyt.jaki rozmiar proponujecie 16-17 by było ładnie ale i komfort zachowany.Myśle że 16' starczy jaka w tedy jest opona na wysokość
7 - czy może ktoś praktykował z czarnymi blaszkami w przednich lampach jak mają bmw hella sport. może macie inne rozwiązania (bardzo mi się podobają lampy waszego kolegi co ma soczewki czarne ja nie mam )
To chyba by było na tyle moich pytań związanych z AUDI.
Z góry dziękuje bardzo za pomoc i myślę,że będziemy w stałym kontakcie.
POZDRO

1. Nie to forum, było tysiąc razy i trzeba poszukac na forum technicznym.
2. 10 przykazań dla diesla
3. pełny syntetyk
4. 5,5 - 9
5. nie wiem
6. nie wiem
7. do BMW pewnie pasuje, ale w OOOO pachnie wieś-tuningiem ...

Tytuł:
PostNapisane: 29.gru.2005 20:30:00 
Klubowicz

Cytuj:

pewnych bykow :diabel:

no, ale jestem dyslektykiem wiec moge sie mylic :P

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Strefa czasowa: UTC + 1