mi też przed świętami włamano się na konto mailowe na interii, na szczęście po dłuższym tłumaczeniu pani zmieniła mi hasło, momi iż gość zmienił prawie wszystkie dane. Dodatkowo skorzystał z funkcji przypomnienia hasła w gg i również je zmienił, chociaż z gg uzyskałem wiadomość że nikt od przypomnienia / zmiany hasła się nie logował.
Wydaje mi się że ktoś kto czyta to forum skorzystał z dostępnych adresów i się pobawił.
U mnie dodatkowo wpisał jakiś nr kontaktowy na koncie pocztowym, ale cały czas zgłasza się skrzynka
Co do logowania IP, jestem administratorem sieci w dość dużej firmie (ponad 100 switchy) i dzisiaj dostałem pismo z Policji, proszą o informacje kto w pewnym dniu o pewnej godzinie korzystał z internetu, konkretnie z allegro, bo zrobił jakieś przekręty i teraz go szukają.
Na szczęście logi są przechowywane przez 12 miesięcy więc nie powinno być problemu. Jedynym problemem jest to iż ludzie udostępniają sobie hasła dostępowe więc wszystko pójdzie na właściciela konta internetowego (w firmie mamy ograniczony dostęp do internetu i dostępy są przydzielane imiennie)
troche nie na temat, ale co tam