.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 03:41:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 07:39:32 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
:P po co tyle problemow sobie robic ja mam auto z kierownica po prawej stronie ktorym jezdzi moja dziewczyna. Jest zarejstrowane w anglii ubezpieczone w poplsce i zero problemow... Do takiej jazdy mozna sie przyzwyczaic przynajmniej takim sposobem mam 2 auto z pelnym wypasem za smieszne pieniadze...

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 18:39:12 
Użytkownik

jeszcze raz napisze ze mam zamiar kupic auto z kierownica po LEWEJ stronie (bo takie w aglii tez sa) , czytajcie uwaznie bo niepotrzebne te komentarze

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 00:59:25 
Użytkownik

Pozatym jezeli sie niemyle (ja tak mam i wszystkie auta w USA) to TT bedzie mialo licznik w Milach I Kilometrach - bo powoli sie przestawiaja na "normalne jednostki miary" (czyt. cm, mm, kg, itd. itp.).... tak samo jak np USA.

Pozdrawiam :peace: :): - jak masz kase to kupoj - jak ktos chce sprzedac to napewno sie zalatwi :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 12:26:24 
Użytkownik

Panowie w londynie też są mistrzowie co przerabiają kierownice,wszystko dlatego że dużo Angoli ma Domy np.w Hiszpanii i chcą sie tam poruszać siedząc po wygodniejszej stronie :) Pozdro.Pewnie taką TT kupuje nasz kolega...

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 15:37:38 
Użytkownik

hehe tak napewno tak jest tt-ka to wymarzony samochod na wakacje w letniskowym domu w hiszpanii a jak do tego dojdzie dwojka dzieci to nic lepszego nie mozna sobie wyobrazic , mieszkam w anglii wiec na takie historie sie nie nabiore , dziwnym trafem jest tez duzo smartow i new beetlow z kierownica po lewej stronie , ciekawe dlzczego pewnie dobrze sie sprawdzaja na waskich drogach hiszpanii , no i ta ladownosc. :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 18:21:45 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
Widzialem ogloszenia firm, ktore zajmuja sie takimi adaptacjami i np w przypadku Passata B5 jest to koszt ok 4000 zl...
Ja bym raczej poszukal czegos z kiera po dobrej stronie ;)
No chyba ze auto kosztuje 50-60% wartosci rynkowej w PL to moze wtedy...

Masz jakieś namiary na tych magików? Od pewnego czasu chodzi mi po głowie taki zakup i chciałbym znaleźć na ten temat trochę informacji. :P

Czy takie rezanie to w przypadku każdego auta jest ingerowanie w konstrukcję czy są np modele które daje się łatwiej przerobić? :peace: Jest np do wyjęcia w bardzo dobrej cenie A4 Avant 1.9 TDi quattro.
Może ktoś z forumowiczów zna kogoś kto dokonał takiej machinacji na niuni i może coś opowiedzieć o tych doświadczeniach.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 20:49:56 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
Bez ingerencji w konstrukcje to napewno GOLF 4, SKODA OCTAVIA.
W Audi A4 trzeba przespawac sciane grodziową.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 20:52:59 
Użytkownik

bolek TDI napisał(a):
Panowie w londynie też są mistrzowie co przerabiają kierownice,wszystko dlatego że dużo Angoli ma Domy np.w Hiszpanii i chcą sie tam poruszać siedząc po wygodniejszej stronie :) Pozdro.Pewnie taką TT kupuje nasz kolega...

jak juz chca miec auto z kierownica po lepszej stronie, to szukaja czegos na kontynencie... jest w sumie tego duzy wybor... :P

a jak juz w anglii czyms takim jezdza, to z oszczednosci- nowe autka z kierownica po lewej stronie (szczegolnie te sportowe) sa duzo tansze niz te z kierownica po prawej stronie... tutaj tez potrafia kombinowac :diabel:

tak to sie mniej wiecej prezentuje... :D

pzdr

t.

VW Caddy 1.9 TDI
Fiat Brava 1.9 JTD
Fiat Marea Weekend 1.6 16V
BMW 540i Touring
Fiat Seicento 900
Audi A4 1.9 TDI Avant
Audi Coupe 2.0 16V
Audi 80 2.0 E
Audi 80 1.8 S
Fiat Tipo 1.4
Skoda Favorit
Fiat 126p

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 21:27:55 
Użytkownik

Witajcie, niedawno wrócilem z angli swoja audi, kolega kupil vectre i wracalismy na dwa auta.Pierwsza sprawa jak koledzy pisali placisz kase poprzedniemu wlascicielowi, wpisujesz sie w rubryke nowego ,on to wyrywa i wysyla do urzedu komunikacji.Oczywiscie musisz miec jakis adres korespondencyjny i do 14 dni dostajesz papier ktory jest wypelniony na Ciebie jako nowego wlasciciela.Z nim nie musisz spisywac umowy ale nalezy taka spisac bo bedzie wymagał urzed celny ( jak nie spiszesz to bedzie trzeba fałszowac w Polsce) .Auto trzeba ubezpieczyc na siebie .Jest to strasznie droga sprawa za vectre 98 ok.9 tys.zł.na rok,krócej niedało rady.Podobno mozna kombinowac ze wyjezdza sie na ubezp. poprzedniego wlasciciela.My kombinowlismy i zgadalismy sie z dealerem aut uzywanych i nowych,dostalismy ubezp. na 7 dni za free.Sam dzwonisz do firmy ubezp.tylko papiery przychodzą na adres dealera.Takie ubezp. sa tam nonstop( nie wiem chyba na wypróbowanie nowego nabytku lub przekonania sie do firmy ubezp.).Wysokosc ubezp. zalezy od wieku ,miejsca zam. itd.Jak wyjezdzasz z UK to nic nie sprawdzaja,jedziesz spokojnie do Polski.Od momentu wjazdu dopiero zaczynaja sie schody.Reszte dokladnie nie wiem wiec nie bede czarowal.Mozne skontaktowac sie z moim kolega i on dokladnie komus wytlumaczy co dalej w Polsce.
Pozdrawiam. ;)

Audi S4-2005-2006
Audi A8-2006-2006
Audi A6 3.0 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 16:43:39 
Użytkownik

z tego co ty piszesz wynika ze zarejestrowales to auto w anglii a to chyba nie ma sensu bo je wywozisz , prawdopodobnie trzeba tylko miec umowe i ktorys papier z dowodu .Rejestracja w angli jest zbyteczna .Pozatym nikt nie bedzie czekal w angli 14 dni na dowod .

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 16:52:42 
Użytkownik

no i bez problemu mozna ubezpieczyc sie na pare dni trzeba tylko znalezc odpowiednia firme .Jest nawet mozliwosc wykupienia tego ubezpieczenia online.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1