UFOtm napisał(a):
Dla sprostowania - niby gdzie jest ten glosniczek w zegarach bo ja rozebralem swoje od b4 orginalne i tam zadnego glosniczka nie ma. A bzyczalo mi na poczatku. Tak wiec to chyba ten przekaznik wyje.:shock:
Poza tym znow sie zaczyna nieczytanie postow, kilka nizej pisalem o tym samym problemie. :evil:
A tak wogule to bardzo chcialem to naprawic ale niestety utknalem w martwym punkcie bo nie znam numer tego przekaznika, wiec moze ktos by go podal
No i dodam jeszcze ze wszystkie drzwiowe wlaczniki mam sprawne.
No to teraz robie tak
bo dzisiaj calkiem przypadkowo naprawilem tez bzyczek od swiatel. Zaczelo sie od tego ze przy zegarach z komputerem pokladowym z B3 88r. nie ma bzyczka a w orginalnych z duzym zegarkiem z B4 93r. byl. Po wymianie licznikow jak sie okazalo zostala jedna wtyczka ktora nie pasowala do nowego licznika, Jak sie dzisiaj dowiedzialem jest to wtyczka odpowiadajaca za sygnalizacje konewki z olejem i brzeczek od zapalonych swiatel. Wpadlem na to jak zrobilem maly mix i wymienilem modul komputera na zwykly brzeczek. Dla tych ktorzy takze maja ten problem numer tej wtyczki to 693 972 959 i 928671 :arrow: nie wiem ktory jest od czego ale zapisalem wszystko co tam na niej bylo, wiec moze w etce cos na ten temat znajdziecie.
Niestety dalej nie wiem jaki jest numer przekaznika od tego.