.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 12:39:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A8 ?????????????????????????
PostNapisane: 14.lut.2006 23:19:03 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Ponieważ jestem tu nowy, jeszcze trudno mi się zorientować we wszystkich postach - nie mogę na forum dotrzeć do opinii o AUDI A8 - model z lat 94-00.
Obecnie jestem zainteresowany zakupem i jeśli ktoś z użytkowników zechciałby wypowiedzieć się na temat tego autka - będę bardzo wdzięczny .
Dziękuję i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2006 23:33:04 
Użytkownik

Zaraz oberwiesz Moderatorzy maja juz dosc upominania nowych.
:)

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 06:07:57 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
http://forum.audiklub.pl/search.php

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 07:27:57 
Użytkownik

Od niedawna jestem jak narazie szcześliwym posiadaczem Audi A8 4.2 z 1996r. Przy kupnie kierowałem się tym by samochód nie miał przeszłości powypadkowej, miał jak najmniejszy przebieg oczywiście udokumentowany i prowadzoną książkę przeglądów. Więc jeśli trafisz na somochód z wyżej wymienionymi cechami to długo będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą.Ogólnie samochód jest nie do zdarcia. Napęd quattro uchodzi za nie zniszczalny, silniki uzyskują baaaardzo duże przebiegi. Jedynie skrzynia biegów nie ma jakiejś dobrej opini choć wszystko zależy jak się o nią dba i jezdzi.Ważne są wymiany oleju co 60tkm. Zawieszenie przednie jest identyczne jak w A4, A6, passatB5 więc z częściami nie ma problemu.Te zawieszenia są dosyć słabe na nasze drogi.Miałem passata i robiłem remoncik.Zresztą na allegro też można zawsze coś kupić.Jeśli będziesz normalnie samochodem jeżdził i wymieniał wszystko na czas to nie będziesz miał niespodzianek.W utrzymaniu jest dosyć droga jesli chodzi o paliwo.W mieście pali mi teraz koło19l.Miałem już dużo samochodów ale jeśli chodzi o osobowe nie jeżdziłem nigdy lepszym.Komfort jest nie do opisania i te przyspieszenie..... Czekam już na lato by w pełni połknąć dwupasmówke z Cieszyna do Skoczowa....a jak zrobiia dalej to do Bielska.... Podam Ci linka gdzie moim zdaniem jest dobra cena za A8. I jeśli będziesz kupował to tylko 4.2 quattro. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C872232
Jesli będziesz miał jakieś pytania to odpowiem o ile sam będe znał odpowiedz.

Audi A8, 4.2, 1996r

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 08:32:32 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Witaj w klubie A8,

Zapraszam do Bielska podłączymy ja do VAG i zobaczymy co w niej piszczy... :))

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 13:38:04 
Użytkownik

Witaj max-ii :)

Jeśli masz jakieś konkretne pytania to wal na GG: 3659384
Wprawdzie mam ten samochodzik od kilku dni ale co nieco zdążyłem się już o nim dowiedzieć.
Powiem tylko, że jest wart zainteresowania!

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 14:34:33 
Użytkownik

Krzych-A8 napisał(a):
Od niedawna jestem jak narazie szcześliwym posiadaczem Audi A8 4.2 z 1996r. Przy kupnie kierowałem się tym by samochód nie miał przeszłości powypadkowej, miał jak najmniejszy przebieg oczywiście udokumentowany i prowadzoną książkę przeglądów. Więc jeśli trafisz na somochód z wyżej wymienionymi cechami to długo będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą.Ogólnie samochód jest nie do zdarcia. Napęd quattro uchodzi za nie zniszczalny, silniki uzyskują baaaardzo duże przebiegi. Jedynie skrzynia biegów nie ma jakiejś dobrej opini choć wszystko zależy jak się o nią dba i jezdzi.Ważne są wymiany oleju co 60tkm. Zawieszenie przednie jest identyczne jak w A4, A6, passatB5 więc z częściami nie ma problemu.Te zawieszenia są dosyć słabe na nasze drogi.Miałem passata i robiłem remoncik.Zresztą na allegro też można zawsze coś kupić.Jeśli będziesz normalnie samochodem jeżdził i wymieniał wszystko na czas to nie będziesz miał niespodzianek.W utrzymaniu jest dosyć droga jesli chodzi o paliwo.W mieście pali mi teraz koło19l.Miałem już dużo samochodów ale jeśli chodzi o osobowe nie jeżdziłem nigdy lepszym.Komfort jest nie do opisania i te przyspieszenie..... Czekam już na lato by w pełni połknąć dwupasmówke z Cieszyna do Skoczowa....a jak zrobiia dalej to do Bielska.... Podam Ci linka gdzie moim zdaniem jest dobra cena za A8. I jeśli będziesz kupował to tylko 4.2 quattro. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C872232
Jesli będziesz miał jakieś pytania to odpowiem o ile sam będe znał odpowiedz.

dokladnie jak pisze kolega..........jestem posiadaczem tegoz autka z rocznika 98 z kiera po prawej bo pracuje w anglii...............na trase z brighton do wrocka nie ma nic lepszego......no poza nowym A8 :D .....tylko spalanie troszku boli no ale jak stac na taka bryke to paliwko jest drugorzedna sprawa...........koniecznie przed kupnem wsadzic na vag-a..polecam...

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 14:58:27 
Użytkownik

Lightmen napisał(a):
jestem posiadaczem tegoz autka z rocznika 98 z kiera po prawej bo pracuje w anglii...............na trase z brighton do wrocka nie ma nic lepszego......

jak tam wyprzedzanka itp.?

pytam poważnie... ja sobie tego nie mogę wyobrazić...

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 16:22:50 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Lightmen napisał(a):
jestem posiadaczem tegoz autka z rocznika 98 z kiera po prawej bo pracuje w anglii...............na trase z brighton do wrocka nie ma nic lepszego......

zawsze i wszedzie z pasazerem pewnie jezdzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 19:28:51 
Klubowicz

maciu napisał(a):
Lightmen napisał(a):

Maciu, jak to jak..... jak w rosyjskiej ruletce ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 21:21:45 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Lightmen napisał(a):

wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne :):
mój brat mieszkajacy w UK odwiedził mnie już klka razy samochodem, tak sie składa, że Audi :): i nie miał żadnych problemów jada samemu przez Europę, co wiecej, lepiej jemu jeżdziło się swoim LHD, niż moim samochodem :!:

kwestia przyzwyczajenia, ta inna strona staje sie jedyna słuszną stroną w UK :diabel:
ja jak wróciłam do Polandu, musiałem przestawić się na spoglądanie w inną stronę wchodząc na przejscie :)
nawet nie wspominam o przestawieniu sposobu myślenia o wszystkim :):

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 14:27:34 
Użytkownik

Bardzo fajne autko. Mam go juz 2 miesiace. Spalanie ok 15 litrow.
Ceny czesci w normie. Np. zepsuł mi sie moduł sterowania zapłonem (nie palił na jeden cylinder). Orginał z Boscha 1200 PLN, orginał z Helli w intercarsie 500 zł. Ale pasuje tez od A4 1.8 T 96-97 r. ( w A8 sa 2), w firmie HART marki BERU za 280 zł. Jak sie to mówi, kto szuka ten znajdzie :). Regulator napiecia w orginale Boscha 180 zł, zamiennik 35 zł. Xenon Philipsa 250 zł, Osram 130 zł. Teraz mam zamiar kupic amorki do tyłu, i chyba musze kupić SACHSA 450 zł sztuka, chyba że ktoś mi doradzi inna firme? :)

Strefa czasowa: UTC + 1