a wiec shamiłem

moja nowa s2 ...
wynik taki sobie choc na mala turbine niezly ( kkk24 od rs2 ) ...
wiec wyszlo 294,4 ps
ale ciekawszy jest moment bo 448,9 Nm
wykresy wkleje dzisiaj
co ciekawego autko wkreca sie bardzo szybko bo juz od 2500 tys obr
moment obr tez wyglada pieknie ...
i teraz zagadka wszystko idzie pieknie ladnie az do 5000 obr .. pozniej gwaltownie sie pier ....
doladowanie jest w miare stabilne i wykres wyglada bardzo ladnie .. turbinka elegancko trzyma cisnienie .. w piku do 1,8 bara ( moglem podkrecic do 2 barkow ale wolalem jednak na razie tego nie robic .. )
a pozniej stabilne 1,4 bara ...
zmierzylismy temperature powietrza ktora laduje intercooler i tu wyszlo ze w budynku gdzie bylo hamniete autko temperatura to ok 30 stopni , a powyzej 5 tys wskoczyla na 50 stopni ..
co ciekawe podczas jazdy z vagiem po hamowanku temperatura intercooler byla stala i oscylowala w granicach 0 stopni ... co jak stwierdzil Zbyszek z Jetronica daje mi ok 15% mocy wiecej .. ( a to juz jest 345 ps ) temperatura na zewnatrz powietrza podczas mierzenia to ok -7 stopni ..
wiec niestety nie do uzyskania w lecie .. ( wniosek z tego ze trzeba koniecznie schlodzic intercooler na lato ... mozliwe ze skorzystam z nowego systemu NX ...
co do wykresu to mozliwe jest kilka wariantow spadku mocy powyzej 5000 obr ...
1. wtryski nie daja rady ( mam orginalne od s2 a z tego co sie dowiedzialem daja one rade do 300 - 320 km )
2.za maly intercooler i nie odpowiednio schlodzonego powietrza
3.paliwo zwykle 98 musze sprobowac na vpower99 lub na rajdowym ktore zamowilem w jecie ok 102 oktany ( prawdziwe nie polne jak na naszych stacjach ) ..
4.tysiac innych roznych rzeczy :?
mam nadzeje ze jak wpakuje wtryski rs2(zamowione juz sa) i duza turbine kkk27 (lezy i czeka w garazu ) to wykresik bedzie ciekawszy
P.S. czy moge komus wyslac wykresy bo moj serverek sie zdupil i nie mam gdzie ich zamiescic ..