.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 07:33:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 18:48:06 
Klubowicz

kubus napisał(a):
ode mnie tez wyjedzie 50PLN w dniu dzisiejszym.

pojechało :peace:

Vanilla I napisał(a):
I tak chyle czoła że podjął się organizowac złot w pojedynkę ! w Łodzi była ekipa ok 10 osób , w wawce ok 20 . A on był sam !!

a ja slyszalem ze w Łodzi były tylko 2 osoby ;)
Marcin i tak chylimy czoła za to co zrobiłes :!:

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Ostatnio edytowano 24.lut.2006 18:51:32 przez kubus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 18:48:24 
Użytkownik

hej martab
odemnie też wpłyną pieniązki w kwocie 50zł i jeszcze ci browara postawię bo spoko jesteś podejmując sie takiego przedsięwzięcia....
a tych którzy nas wyru...... i za których musimy płacić frajerskie składkowe serdecznie pozdrawiam!
niestety wyszło na jaw ze wszystko ładnie funkcjonuje na stronach internetu...
wieksza część ludzi jaka tu zagląda to glownie ludzie jak widać mało zainteresowani zawarciem jakiejś przyjażni których gówno obchodzi cały ten audiklub.. (a przecież to nie są tylko samochody):)
przygoda takich klubowiczów jak widać zaczyna sie z właczeniem komputera nasmarowaniem jakiegoś tektu,podpatrzeniem jakichś porad niekoniecznie rozumianych,a konczy sie gdy wyłaczają komputer...
i wg mnie na to zawsze trzeba brać poprawkę ze tacy ludzie tu byli,są i będą i skałdkowe pobierać zawsze z góry tak zeby przynajmniej zamkneła sie impra w jakimś terminie przed czasem aby mozna było ze wszyskiego zrezygnować
tyle od siebie :)
chciałbym podziekować wszystkim bo impra była przednia
szczególne podziekowania organizatorom i dla kolegi który pomógł mi połatać szczotki alternatora na torze! wielkie tnx!

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 20:00:54 
Klubowicz

Proponuje przeciąć te dyskusje myśle że kto będzie mógł to dopłaci, ci którzy zrezygnowali niech sami uderzą się w pierś i zdecydują. Szkoda zaśmiecać wątek.

Wracam do czasów: mimo braku zaznajomienia się z trasą (niestety dotarłem na tor dopiero ok 17), furmanek na torze, szybkim starcie na wstecznym i zejściu opony z felgi na łuku, nie byłem ostatni hurrrra :!!: pełen sukces :D Prawie jak mistrz :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 20:13:39 
Użytkownik

Auto: Audi: A8 D2
audik chyba sie mylisz, sprawe trzeba wyprostować, czemu martab ma być w plec w imie czego :?: za dobre checi :?:
Wiec martab jak mozesz to napisz dokładnie po ile sie składamy, a jak Ci zostanie coś ze składki to stawiasz piwko w Toruniu :):

Pozdrawiam

GG: 6898457

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 21:12:30 
Użytkownik

Martab !!!
Dzięki za wspaniałą imprezę. Bawiłem się perwszorzędnie.
Dzięki również Karusowi bo to onmnie tam zabrał.
Kaska już poszła.
Nie ma powodu bawić się współnie, a pojedyńczo ponosić koszty.
Kupą raźniej Mości Panowie.,

Policz proszę jeszcze raz dokładnie i dawaj śmiało znać.
Bo z moich obliczeń też wychodzi duża dokładka. A charytatywnie to nawet Chuck Norris nie kopie z pół obrotu.
Pozdrufka

----------------
R19 TD - inne auto ale cygan dla towarzyszy dał się powiesić

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 00:08:51 
Klubowicz

Może ktoś by poukładał te czasy pokolei ? Łatwiej by było miejsca ustalić, pod uwagę trzeba wziąć lepszy z każdego przejazdu i będzie cacy..... ja po całym dniu czasu nie mam siły... jak nikt nie zrobi to ja jutro posortuję....

A druga sprawa...... kasa za zlot..... beznadziejnie niestety wyszło...... kaskę oczywiście ci przeleję bo to bezsensu żebyć ponosił koszty.... ale tłumaczenie SJS że impreza za 4500 zł to po kosztach... hmmm... nie będę z tym polemizował, duże chłopaki mają koszty ;) Ale w sumie racja, mieli zarobić dużo, miało być więcej aut, zarobili mniej, tak wyszło, nie chcą negocjować, trudno się mówi, mamy nauczkę na przyszłe zloty.....
Ja jestem przeciwny zdawaniu się na łaskę i niełaskę zewnętrznej firmy organizującej zabawę na torze, pewnie że dużo łatwiej i odpowiedzialność spychamy na innych, ale sposób zabawy ustala nam ktoś inny, uważam że to co zrobiło SJS nie było tym czego oczekiwała większość klubowiczów. Nie było napisane że jedziemy na kurs doskonalenia jazdy..... miała być zabawa na torze na fajnym śniegu.... a nie na rozjeżdżonym na zabierające masę czasu szkolenia..... nie mówię że złe, ale nie tak miało być..... i wiem że to nie tylko moje zdanie. A jak dodamy że kosztowało to 4500 zł to mamy cały obraz. Więc IMO mamy nauczkę na przyszłość. A jak chcemy zepchnąć organizację toru na innych to ostatecznie w formie takiej jak zrobiła to Warszawa na poprzednim zlocie, chyba wyszło sporo taniej, a był człowiek który to firmował sobą i brał pewna odpowiedzialność za część torową....

ok, więcej nie piszę, bo kto to przeczyta.....

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 00:27:48 
Użytkownik

Witam. Uć to nie tylko miasto na dwie litery to także jedna wielka rodzina która zawsze pomoże w potrzebie odstąpiłem własne łóżko Emte to i Tobie Martab pomogę za tą świetną zabawę co zorganizowałeś nawet się nie zawaham.
Pozdrawiam już poszło.

A4 B6 Avant
80 B4 Avant (stary grzechotnik)
80 B3
80 B2 GL

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 08:20:19 
Użytkownik

Piotrze, nie zgodze sie z Toba, chodz pewnie dlatego, ze punkt widzennia zalezy od punktu siedzenia.

- koszt imprezy -> wez pod uwage ze: mieliśmy do dysopzycji na caly dzien 3 instruktorów, ktorzy nie mieszkaja tam, tylko dojezdzaja z Kr. Do tego byl na miejscu ratownik z pelnym sprzetem ( sprobuj sie dowiedziec jaka jest stawka dzienna pracy takiego czlowieka z wyposazeniem podczas zabezpieczania tego typu imprez). Do tego byl wynajety tor ktory ktos musial jako tako przygotowac (zanim sie zjawiliscie po torze jezdzilo kilka traktorow wyrownujac miejsca gdzie jezdzilismy). Bez zadnej urazy - wez telefon i "z ulicy" zadzwon do SJS-u i popros o zoranizowanie cołodziennej imprezy powiedzmy na 30 aut na torze...
- przebieg -> wiesz, z założenia chodziło mi bardziej o zorganizowanie imprezy, wynikiem ktorej bedzie moze nie tyle nauczenie sie czegos- bo kilka godzin to za malo- co pokazanie nam wszystkim co umienmy, a czego nie. Zreszta, czy myslisz ze gdybys podszedl do mnie mowiac:" Czy moglibysmy odpuscic troche tych cwiczen i bardziej pojezdzic?" to bym nie zareagował? Jesli takich odczuc bylo wiecej wystraczylo podejsc do mnie, emtego czy zura i napewno bysmy cos wykombinowali. Tak czy inaczej- szkoda ze nie powiedziales wczesniej...

P.S. Czasy poprzestawiam wieczorkiem

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 09:03:47 
Klubowicz

Auto: 210vtq
martab, bawilismy sie (swietnie zreszta)a teraz zaplacimy :!: :!: :!: , szkoda ze niektorzy naszym kosztem nabili sobie licznik deklarujac obecnosc :< DZIEKUJEMY WAM BARDZO :!: :!: :!: :< :< :<
@Vanilka, staralismy sie pomoc Marcinowi troszke ;-)
@Piotr , w sumie mozna bylo zglosic zmiane zabaw na torze, nie wiem w sumie dlaczego nie reagowalismy, mnie w tej nieszczesnej osce i tak bylo wszysko jedno :(:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 09:12:01 
Klubowicz

martab99 napisał(a):
Jesli takich odczuc bylo wiecej wystraczylo podejsc do mnie, emtego czy zura i napewno bysmy cos wykombinowali. Tak czy inaczej- szkoda ze nie powiedziales wczesniej...

@Piotr - zaznaczam, że nie chodzi tutaj o Ciebie tylko o całość organizacji pod nazwą AKP! więc bez osobistych urażeń - do Ciebie nic kompletnie nie mam!

Niestety w naszym klubie jest tak, że nie ma odważnych by o coś zapytać -> każdy woli po kątach o tym gadać niż jasno postawić sprawę -> jak coś się nie podoba to wystarczy zapytać i sprawa się wyjaśni - szkoda, że dla niektórych to takie trudne :/

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 09:15:54 
Użytkownik

Emte -> wiem ale was było góra 3

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 11:59:17 
Użytkownik

zgadzam sie z piotrem mnie te dochamowania tez nudziły
jak na nauce jazdy ale potem było niezle ogólnie nie załuje
przyjemnie pocwiczyłem i mam co wspominac
ale w toronto bede postulował o same upalanko bez zachamowań.
ZYCIE BEZ QUATTRO BYŁO NUDNE
NAPRAWDE!!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 15:06:51 
Klubowicz

Martab, żeby było jasne nie marudzę jakoś strasznie, podrzucam tematy co wg mnie było nie optymalnie zorganizowane celem zmian na kolejnych zlotach. Jeżeli celem było pokazanie co umiemy a co nie, a nie KJS'ik na torze to trzeba to było wyraźnie napisać to bym nie płacił za tor, a przyjechał na wieczorną imprezę. Na pewno było to oryginalne, bo nikt na zlotach AKP tego nie zrobił dotyczczas, ale moim zdaniem nie tędy droga.
A nie mówiłem wcześniej bo nie myślałem że większość czasu zajmią te ćwiczenia..... a potem z każdą chwilą liczyłem że już skończymy tą szkołę bepiecznej jazdy subaru w audi..... a pewne ćwiczenia i tak się niemiłosiernie rozwlekały w czasie....

A koszty... cóż wniosek z tego taki że nie stać nas na trzech instruktorów :) Dotychczas wystarczał jeden lub wcale ;) A kwestia zabezpieczenia tego typu imprez to zupełnie inna sprawa, którą nie raz poruszałem i nie będę do tego wracał :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 08:19:06 
Użytkownik

Zgodze się z Martabem ze tak strasznie nas nie skroil. Wynajecie i odsniezenie toru to na prawde nie sa male koszty.
NIe bylem na poprzednich zlotach wiec nie wiem ale gdyby byl tylko jeden instruktor i deklarowane 50 aut do dopiero by byla kicha.
Sluszenie wiec liczba instruktorow byla dobrana do ilosci wozow, wiadomo bylo ze nie porzyjada wszyscy ale na 30 -35 aut to wszyscy (lacznie z Marcinem ) liczylismy, wiec wychodzily by 3 grupy po nascie aut.
Dzieki Marcin i parafia karkowska za zorganizowanie imprezy.
O propozycjach na przyszlosc chwile pogaworzylismy i mysle ze Buba bedzie dmuchal na zimne i najpierw zbierze kaske a pozniej zacznie gadac z instruktorami.

p.s. nauka w las nie idzie, nie problem jak rozpedzic auto tylko jak je zatrzymac.
Ja sie sporo nauczylem m.in. szacunku do warunkow jazdy i predkosci.

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 08:39:46 
Użytkownik

Piotrze, rozumiem ze nie marudzisz, tylko wyrazasz swoja opinie, co co zreszta prosiłem i dziekuje Ci za to :!: :)

piotr napisał(a):
A koszty... cóż wniosek z tego taki że nie stać nas na trzech instruktorów :)

Stać nas, pod warunkiem ze jestesmy grupa powaznych ludzi odpowiadajacych za swoje decyzje i ważących swe deklaracje
piotr napisał(a):
A kwestia zabezpieczenia tego typu imprez to zupełnie inna sprawa, którą nie raz poruszałem i nie będę do tego wracał :)

Pamietam dobrze ze je poruszałeś, i m.in własnie dlatego szczegolnie o nie zadbalem. sam znasz sprawe dobrze i wiesz ze takiej imprezy nie "opędzi" pani pielęgniarka z apteczka podręczna...A wszystko inne kosztuje

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 08:58:20 
Użytkownik

Vanilla I napisał(a):
coś się o uszy obiło że kliku warszawski parafiaków dało d... g:( jak beda z nimi problemy to pisz na czerwono :!:
zrobimy tak że odzyskasz kase
bo tak być nie może !!

Vanilka, zgodnie z zyczeniem lista osob zktóre zachowały sie mało poważnie pomimo wczesniejszych deklaracji z takim czy innym wytłumaczeniem... ( tylko Ci, ktorzy dali -lub nie- znac kilkanascie dni przed zlotem, jeszcze pozniej lub wogóle)

Regand
WojteQ
Iceman
kotrrin (chec pokrycia kosztów)
Lejkers
Siwy
ferguson
Klax
Pablo wawa
Rolek
Geralt
Bebiko

Cześć z Panow do dzis nie raczyła odpowiedziec na kilka PW z sprawie zlotu :zly:

Ostatnio edytowano 26.lut.2006 12:23:00 przez martab99, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 09:32:30 
Klubowicz

Auto: B2 8T
2 lyki matematyki

brakuje 1500 zl

jezdzilo 20 samochodow po torze

1500 : 20 = 75 zl -> i ja tyle wplacam

Marcin nie powinien oprocz ciezaru zorganizowania tematu ponosic ciezaru finansowego

A80 B3 2,3E aut (2004 - 2006)
ACQ B3 2,3 20v (2005 - 2006)
A6Q 4B 2,8 30v tip (2006 - 2010)
A4Q B5 2,8 30v avant tip (2006 - 2010)
A4000 CS Q B2 2,2 (2006->2007)
A Coupe GT 2,2 (1/3)(2006-2011)
A 200 Q 2,2T (2006-2008)
A 80 Q 2,2 (2007-2008)
ACQ B2 2,2 (1/3) (2008-2011)
ACQ B2 1,8T (2008->)
A6Q C6 3.0 TDi (2010-2019)
T5q 2,5 TDi (2015->2017)
RS5 8T (2019->)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 12:19:36 
Użytkownik

zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami dokonuje w przyszłym tygodniu przelewu.
KONIEC i Kropka.
Martab, ZUru i Emte ponownie dziękuję za zorganizowanie zabawy i uważam sprawę za równie oczywistą co zamkniętą.

P.S.
mam nadzieje, że sam ze swoją toruńską ekipą nie stanę w obliczu takiej sytuacji.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 13:14:27 
Użytkownik

I stala sie jasnosc .... rozumiem ze, dorzucam jeszcze 25 PLN dla Martaba ( bo skromny jest i innych kosztow nie chce liczyc (a powinien)) i mam nadzieje ze Buba sie nie przewiezie na imperzie w Toronto.
Jutro wyjdzie kaska.

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 13:22:57 
Klubowicz

martab99 napisał(a):
Stać nas, pod warunkiem ze jestesmy grupa powaznych ludzi odpowiadajacych za swoje decyzje i ważących swe deklaracje

Ale jak pokazuje życie niestety nie jesteśmy..... jedną sprawą jest to że ci którzy zadeklarowali przyjazd olali nas i tym samym złupili na kasę !!! (może im po ostrzeżeniu na forum dać??) a inną to że wielu potencjalnych chętnych nie zadeklarowało przyjazdu z powodu braku kasy...... za duże koszta. I te dwa czynniki nałożone na siebie spowodowało to co wszyscy widzieliśmy.....

Dla mnie był to zlot na który w całej historii miałem najbliżej (poza Łodzią oczywiście) a wyszedł ponad 2 razy drożej od najdroższego dotychczas.... ale cóż, drugi raz jak będzie taka wtopa to i tak pojade żeby was zobaczyć :) Ale wolałbym żeby troche taniej wychodziło na przyszłość :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1