.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 17:57:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 13:17:51 
Klubowicz

rogeros napisał(a):
No Panowie... :)
Ja z wielką uwagą przeczytałem prawie wszystkie posty tego forum które dotyczyły głośników do drzwi z przodu. W większości użytkowników chwaliło sobie głosniki HERTZ 165. To właśnie skłoniło mnie do zakupu właśnie takiego zestawu.

Co do radia to tak jak wspomniałem wcześniej. Przy zakupie samochodu nie było w nim radia. Więc na początku kupiłem radio. W tamtym czasie nie myślałem za bardzo o tym, że będe rozbudowywał instalację audio. Dlatego radio jest jakie jest. Nie jestem audiofilem i prawde mówiąc nie narzekam na to jak gra. Przynajmniej bardzo pasuje do wnętrza samochodu :) (czarne radio z czerwonym podświetleniem tak jak pozostałe przyciski na desce rozdzielczej)

Jeszcze wspomne o wzmacniaczu. Przy jego zakupie nie kierowałem się niczym. Słyszałem tylko że wzmacniacze flash są wydajniejsze od wzmacniaczy analogowych. Ja miałem okazje tanio kupić więc dlugo się nie zastanawiałem.

Pozdrawiam.

ale nie powiedziales jak to gra. Podstawa to glosniki i wzmacniacz, nawet jak radio sie ma slabe to i tak lepiej zagra jak na swietnym radiu i kiczowych glosnikach.

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 16:00:01 
Użytkownik

Migel napisał(a):
elmlody napisał(a):
Witam szanowne grono...

Jeżeli chodzi o głośniki i wzmacniacz to najlepszy system to JBL... czasem warto dać wiecej i cieszyć się niesamoiwtą jakością dźwieku..

Jeżeli chodzi o panele.. to najlepszym pomysłem jest kupienie boczków od audi cabrio 80 po 95 roku... tam wchodzi idealnie glosnik o srednicy 16,5 i miejsca jeszcze dużo zostaje... a jeżeli chodzi o radia to najlepsze so Alpine , clarion(wygląd beznadziejny :| ), i pioneer.... zaraz postaram dodac jakies zdjecia tego swojego panela bocznego :D ... głosniki tez koniecznie JBL albo Helixa

JBL? od kiedy juz nie jest to samodzielna firma to juz nie jest ten JBL, fakt jeszcze pare lat temu byl bardzo dobry, ale tez to masówka i komercha. vifa phonocar lanzar eton, to jest dobre audio.

Migel bracie... jak bardzo Cie szanuje to muszę stwierdzić , że chyba nie przeglądasz testów w gazetach i nie patrzysz na porównania... Bo jeżeli chodzi o firmę JBL to o jakiej komercji ty mowisz, tym bardziej zaskakujesz mnie wypowiadajac słowa PHONOCAR, przy dobrym systemie car audio... Jeżeli chodzi o mnie to jestem AUDIOMANIAKIEM i przed wyborem sprzetu do mojej niuniu dobrze sie zastanawilalem przez jakis miesiac lub dwa, czytajac mnóstwo gazet... JBL to jedna z najlepszych firm na świecie, maja 50 lat tradycji i to oni wdrożyli do jednostek audio wiele, bardzo wiele systemow, THX i inne... wejdz na dyskoteke.. na jakas sale wykładowa.. do studia nagran.. i popatrz jakie maja głosniki, bo jestem, pewien ze wiekszosci wypadku to wlasnie JBL.... jak sie spotkamy na zlocie to zobaczysz co to jest czystość dźwięku...

- AUDI B1 CULT - project sell
- A4 1.9 TDI QUATTRO - lazy car
- QSW 4.2 V8 - wiedz, że cos się dzieje...

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 17:20:18 
Użytkownik

to ja troche z innej beczki :) wsadzajac na przod po 2 glosniki w drzwi ma to jakis wiekszy sens ? i jesli tak sie robi to kazdy glosnik najlepiej podpiac pod osobny kanal we wzmacniaczu czy moze jakos je laczyc ?

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 22:25:15 
Użytkownik

Elmlody no mom swoje zdanie na temat JBL (mowimy o car audio nie hi-fi) i raczej do grupy duńskiej DST (ich uwazam za najlepszy koncern produkujacy glosniki) ma sie nijak. Vifa czy scan speak wcale nie kosztuje tak drogo (400 czy tam 600zl) a przy dobrym radiu nawet bez wzmacniacza jest w stanie ruszyc nogawke w spodniach bez szmerów.
sa gusta i gusciki wiec zakonczmy te dyskusje o jbl. i pamietaj ze prasa to jedno a real zupelnie co innego. peace :peace:

a opel i ford to ta sama klasa :D :): niska klasa!!!

CINEK: mozesz zakladac dwa (trzeba je dobrac pod wzgledem czestotliwosci) midbas i low. ale chyba nie ma sensu paakowac sie w dodatkowe koszta.
pamietaj ze w cabrio jest baaaaardzo baaaardzo trudno uzyskac super dzwiek ze wzgledu na otwarta scene (dach sporo i tak wypusci-brak wygluszenia), tymbardziej jesli nie ma byc to jakas zabudowa hi end to zostan przy jednym glosniku i wysokotonowy w półke i sub (bagaznik strasznie maly-bedzie dudnilo nie gralo) ale mozna zalozyc w tylne miejsca glosnikowe troche je powiekszajac i dac 160 niskotonowe i bedzie ladnie grać.
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 22:55:46 
Użytkownik

Auto: A4B8 2.0TDI, B420vt, A4B8 tfsi
ClNEK napisał(a):
to ja troche z innej beczki :) wsadzajac na przod po 2 glosniki w drzwi ma to jakis wiekszy sens ? i jesli tak sie robi to kazdy glosnik najlepiej podpiac pod osobny kanal we wzmacniaczu czy moze jakos je laczyc ?

polecam po 2 głośniki w drzwiach :D poszukaj na forum, robiłem właśnie panele na 2 głośniki i jestem pod wrażeniem ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1