.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 00:50:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmiany na Forum potrzebne - dlaczego jeszcze tak nie macie
PostNapisane: 11.mar.2006 14:45:05 
Użytkownik

Jeszcze raz się przywitam bo dopiero co się zarejestrowałęm, jednak wasze Forum przeglądam już od dawna ponieważ mam zmaiar kupić A4 z 98r.

Nowy i odrazu chce nowy ład wprowadzić pewnie większość pod nosem myśli... :peace: Nic na siłę ale nie czaje czego nikt z tym Forum nie zrobi.

Jestem na wielu forach i niestety ale wasze przydało by się trochę uporządkować, unowocześnić bo trochę kicha w porówaniu z takim np. Klubem Focusa albo forum na Tweak.pl. To chyba nie jest takie trudne...

- Trudno znaleźć potrzebne informacje, trzeba przeglądać setki tematów. Wyszukiwarka nie ma przedewszsytkim filtra szukającego słów kluczowych iwyłącznie po tym co pisze w Temacie.
- Przydał by się podział na działy, nic dziwnego że chyba Hugo założył osobne Forum tylko dla A4. W tym gąszczu to sobie można szukać... Wszystkie modele w jednem dziale techniczym, przecież to jakaś pomyłka.
Powinien być porział na Audi TT, A3, A4, A6, A8 i co tam jeszcze. I w tych działach powinny być kolejne działy np: silnik i skrzynia biegów, zawieszenie, tuning, różne

Po takich zmianach odrazu porządek by się zrobił, łatwo by było znaleźć informacje na każdy temat. Bo teraz w porówaniu z innymi forami to kicha.

Zobaczcie jak tutaj mają to rozwiązane http://forum.tweak.pl/. Wszystko łatwo można znaleźć... bo są działy i lepsza wyszukiwarka.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:03:02 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
no , moznaby :peace:

p.s.
witam :):

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:10:57 
Klubowicz

Ale zawsze jest ryzyko, że ktoś kto nie ma np. A8 nie będzie do działu A8 zagladał, pomimo że mógłby pomóc w rozwiazaniu jakiegoś problemu :P

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:28:34 
Użytkownik

Żeby to wszystko miało sens taki jak mówisz to trzeba by zmienić silnik forum np na Invision Power Board (taki jest na tweak'u).

To troche kosztuje, a osób chętnych do wyłożenia paru zł brakuje (licencja roczna 70$, dożywotnia 185$). Pozatym wątpie żeby ktoś sie podjął administracji tym, bo mnogość opcji jest przytłaczająca :diabel: :peace:

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:35:07 
Użytkownik

Jak nie w takie formie to przynajmnie utworzyć przynjamniej działy osobne na zawieche (opny, fele,), skrzynie silnik wydech, elekrtyke, tuning, utworzyć FAQ na najczęściej zadawane pytania. Warto wzorować się na klub focusa, naprawdę prężnie tam działają - warto zerknąć. Tylko, że oni mają chyba sponsorów... :zly:

Miałem zamiar kupić Focusa 1.8TDCI ale jest trochę kosztowny w utrzymaniu (drogie awarie). Pada często dwumasowe koło zamachowe, przekładnia kierownicza... do tego rdzewieje....
Silnik VW 1.9TDI jest jednak lepszy, pewniejszy. Dlatego pewnie kupie A4, ceny częśći podopbne tylko uepizeczenie droższe. Więcej plusów niż minusów.

A ten silnik w Klubie Focusa też płatny? Nie znam się :diabel: ale fajnie gdy było można przynajmniej działy dodatkowe utworzyć jak w tym poście napisałem.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:42:52 
Użytkownik

MARTiiii napisał(a):
A ten silnik w Klubie Focusa też płatny? Nie znam się :diabel: ale fajnie gdy było można przynajmniej działy dodatkowe utworzyć jak w tym poście napisałem.

Oni tez kożystają z phpbb jedynie zmodyfikowanego ostro przez pewnego człowieka. System dość dziurawy, wolny i osobiście nie mam do niego przekonania.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:45:08 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
MARTiiii napisał(a):
Jak nie w takie formie to przynajmnie utworzyć przynjamniej działy osobne na zawieche (opny, fele,), skrzynie silnik wydech, elekrtyke, tuning, utworzyć FAQ na najczęściej zadawane pytania. .

FAQ akurat jest widze, ze nie odrobuiles pracy domowej :peace:

PS Osobiscie uwazam ze im wiecej dzialow tym gorzej z czyelnoscia ;)
Ja osobiscie nie mam az tyle czasu zeby przejrzec wszystkie fora jak by byl taki uklad jak w weak.pl
tak jest jedno techniczne, czytam wszystkie nazwy tematow, ale juz tresc czytam tylko tych co mnie intersuje bez skakania z jednego dzialu do drugiego bo moze cos na podobny teamt ktos tam napisal :peace:

Jedyne usprawnienie jakie by sie przydalo, ktore zreszta jest wprowadzone, ale modowie go nie egzekwuja :> , to nazwa modelu, rodzaj silnika w nawiasach kwadratowych na poczatku posta ;)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:49:26 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Fakt szukaczka jest do dupy.

Wystarczy czytać regulamin forum i zacząć od poprawnego nazewnictwa tematów.
Podziękuj użyszkodnikom za burdel na technicznym, gdybym (ale nie będe:) tam rządził kasował bym od razu posty typu "Pomocy!!! narobiłem w gacie", niekiedy i mnie się odniechciewa pisać jak czytam takie nagłówki.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 15:55:05 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Mauzer napisał(a):
Podziękuj użyszkodnikom za burdel na technicznym, gdybym (ale nie będe:) tam rządził kasował bym od razu posty typu "Pomocy!!! narobiłem w gacie", niekiedy i mnie się odniechciewa pisać jak czytam takie nagłówki.

Dokładnie o tym pisałem wyzej, nazwy tematów i egzekwowanie tego przez modów

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:17:32 
Klubowicz

jmm napisał(a):
MARTiiii napisał(a):
Jak nie w takie formie to przynajmnie utworzyć przynjamniej działy osobne na zawieche (opny, fele,), skrzynie silnik wydech, elekrtyke, tuning, utworzyć FAQ na najczęściej zadawane pytania. .

FAQ akurat jest widze, ze nie odrobuiles pracy domowej :peace:

PS Osobiscie uwazam ze im wiecej dzialow tym gorzej z czyelnoscia ;)
Ja osobiscie nie mam az tyle czasu zeby przejrzec wszystkie fora jak by byl taki uklad jak w weak.pl
tak jest jedno techniczne, czytam wszystkie nazwy tematow, ale juz tresc czytam tylko tych co mnie intersuje bez skakania z jednego dzialu do drugiego bo moze cos na podobny teamt ktos tam napisal :peace:

Jedyne usprawnienie jakie by sie przydalo, ktore zreszta jest wprowadzone, ale modowie go nie egzekwuja :> , to nazwa modelu, rodzaj silnika w nawiasach kwadratowych na poczatku posta ;)

popieram dwiema recami :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:18:02 
Użytkownik

Mauzer napisał(a):

Zgadzam sie z toba tez bym to pokasowal albo jak widze tematy "Chce kupic audi prosze o pomoc " albo 1.9czy 2.5 '' zygac mi sie chce jak to widze kup se nawet swinie, albo najglupsze tematy "" Benzyna czy diesel "" co wybrac bo chce kupic furmanke , i sie zaczyna krwawa jadka pomiędzy zwolennikami diesla kontra mocnej benzyna ,a jak jeszcze sobie do gardel nieskacza to zjawi sie ktos kto jeszcze dowali do pieca z haslem tylko quattro.

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:14:27 
Klubowicz

Przez długi czas staraliśmy się egzekwować odpowiednie nazywanie tematów - niestety nasze siły też kiedyś opadają a może 5% osób stosowało się do przyjętego formatu. Nie można też kasować prawie każdego posta bo ma zły temat czy coś w tym stylu - chyba nie o to chodzi... choć faktycznie ostatnio sporo tematów jest po prostu kasowanych.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:16:01 
Użytkownik

szwagier napisał(a):
Mauzer napisał(a):

Zgadzam sie z toba tez bym to pokasowal albo jak widze tematy "Chce kupic audi prosze o pomoc " albo 1.9czy 2.5 '' zygac mi sie chce jak to widze kup se nawet swinie, albo najglupsze tematy "" Benzyna czy diesel "" co wybrac bo chce kupic furmanke , i sie zaczyna krwawa jadka pomiędzy zwolennikami diesla kontra mocnej benzyna ,a jak jeszcze sobie do gardel nieskacza to zjawi sie ktos kto jeszcze dowali do pieca z haslem tylko quattro.

hehe Swieta prawda :D:D tyko patrzac z punktu nowych uzytkownikow to nie wiedza czy cos bylo a szukac "nie umieja" wiec pisza nowe tematy.... a

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:23:47 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
taa... powodzenia. Klub fokusa ma JEDNO (!) auto i TYLE podforów, to my mamy zrobić tyle samo podforów X ...naście modeli Audi ? Pooowodzenia i gratuluję braku pomyślunku. Może wogóle dla każdego tematu stworzyć osobne forum ?

nie tędy droga. Inna sprawa, że część forumowiczów zachowuje się jak święte krowy - dajcie mi co chcę bo tak! ... bez komentarza.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:56:36 
Użytkownik

No ale w tej chwilii jest jeden dział w któym wszytko się wali, jak leci czyli Techniczny. Tędy też nie droga. Bo tam jest burdel... na nazewnictwo nie ma się wpływu trzeba by było pilnować i pouczać, a na to raczej nikt nie ma chęci, sił i czasu.
Wchodząc do takiego działu szuka się konkretów, a nie pierdół. Chyba, że ktoś uwielbia pisać na kazdy temat. Wtedy żaden problem wchodzić do kolejnych działów i przeglądać. Chcesz coś o turbinie wchodzisz do działu poświęconego silnikom i nie ma do przejżenia 1000 tematów (dzięki takiej sobie wyszukiwarce), a 100. Itd. Chcesz coś dowiedzieć się o samym zaiweszeniu w Audi wchodzi do działu i masz tylko to, a po użyciu wyszukiwarnki jeszcze dokładniej w tym dziale.

Jeden dział na wyszystko o Audi to mało. Przynajmniej zróbcie ten podział na poszczególne podzespoły Audiczek. Jak nowy wchodzi, to się załamuje. Nie dziwcie się że poraz setny ktoś zakłąda te same tematy. Większośc nie ma chęci i czasu przeszukiwać 20 stron jakie znajduje po wpisaniu wyszukiwarka - Audi A4 1.9TDI (1.9 TDI). Gdy by były działy na poszczególne podzespoły samochodu byłby większy porządek.

To tylko sugestie, jako nowy wiem ile straciłem czasu żeby coś się dowiedzieć z tego działu. Inny by poprostu założyłł npwy temat :D i co z tego co widze pełno tematów o tym samym.

LEO mają jedno ale wszystko poukładane. Łatwo znależć nawet bez stosowania wyszukiwarki. Nie trzeba nawet dzielić na poszczególne modele ale przynajmniej na podzespoły.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 19:30:16 
Użytkownik

ja od dawna jestem zwolennikiem dużej ilości podfor tematycznych ale
niestety nie mam zwolenników :P

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 19:56:44 
Klubowicz

Trochę racji przyznałbym Martiemu mimo, że jest tu nowy.

Wyszukiwanie jest uciążliwe, trzeba sporo się nakombinować z wyrażeniami żeby doszukać się czegoś właściwego. Podziałów za dużo robić nie ma sensu, ale mała modyfikacja możliwe, że miałaby sens (kwestie podfor technicznego).

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 20:09:26 
Użytkownik

mysle ze to bardzo dobry pomysl, czy tez podfora samego technicznego, czy tez podzial chociaz szczatkowy na modele.. o nie czytanie przez kogos jakiegos podfora bym sie nie martwil, wystarczy ze bedzie klikal "Zobacz posty od ostatniej wizyty" mysle ze robi tak wiekszosc ktora regularnie wchodzi na forum..
tylko komu sie zechce czytac kolejne stare topici i je przenosic w odpowiednie miejsce :):

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 20:22:01 
Użytkownik

I dlatego tu jest Audi a tam dziadoski Ford. Jeśli się komuś nie podoba kształt forum to droga wolna, drzwi szeroko otwarte - dzialaj a w przeciwnym wypadku to spróbuj uszanować wysiłek adminów oraz mq którzy dwoja się i troją by to forum dzialało...............

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 21:04:00 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Ok !Dzielimy!!!!!
Audi 50 ----->Nadwozie
Silnik
S.biegów
Zawieszenie
Silniki Diesla
Silniki Benzylowe
Zasilanie LPG
Konserwacja auta
Obsługa i naprawy
Audi 80 (78-82)--------> Nadwozie
Silnik
S.biegów
Zawieszenie
Silniki Diesla
Silniki benzynowe
................................................................................
................................................................................
..................................................................................
............................................................................ itp itd.
Juz mi sie pisac odechciało a co dopiero przeglądanie takiego forum.
Nie twierdzę że jest wspaniale ale jedyna sprawa na tym forum jaka mnie martwi to tylko i wyłącznie szukajka.Trochę skomplikowana ale daje rade.Nigdy nie miałem z nią problemu.
A to że ktoś silnik nazywa "przyczłapką do gulgulatora" i w ten sam sposób próbuje wpisywać w szukajce.....Sorry ale to nie mój problem ze ktos się nie zna.
Nie jestem tu długo ale swoją wiedza staram sie dzielić z wszystkimi po równo.Nie wpinam sie w wątki z głupotami kiedy czegoś nie wiem.
Niektórzy robią tylko w ten sposób i nie wiem czy chca pomóc czy może mieć parę postów więcej.
w topiki typu "help" lub "pomózcie" z reguły wcale nie wchodzę bo tam pierwsze co trzeba zrobic to pokazać klientowi gdzie znajduje sie opcja "szukaj".
Czyste lenistwo i nic więcej.
Czasami czuję że wielu z nas powinno dostawać wypłatę za udostępniana od ręki wiedze, bo czasami podajemy sprawy o których zwykły śmiertelnik nigdy by się nie dowiedział.Te dziwne różne sprawy sa wałkowane na forum po kilka razy i one NAPRAWDE są.
Wystarczy po prostu użyć tej pie.... opcji "SZUKAJ"
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1