zielaki napisał(a):
MAm znajomego człowieka w serwisie Audi w HAMBURGU, człowiek który pracuje kupę lat w jednym fachu...on nawet juz nie umie naprawiac zadnej innej marki niz Audi bo brakuje mu wiedzy i stwierdził ze najlepiej wyprodukowanym samochodem z gamy Audi jest stara 100 ,cygaro ,c4,stara A6.... i Audi 80 .reszta to baranina....jesli chodzi o A8 to polecał tylko silnik 3,7 .osiągi ponoc takie same jak 4,2 a mniejsze spalanie, no i ta pieprzona elektronika.....w 3,7 juz nie ma tego problemu... Silnik 3,7 został skonstruowany troszkę póżniej niz stary silnik 4,2 i poprawiono mu pewne wady które występowały w starszych modelach..Do tego Niemcy nie są głupi...nie zrobili by silnika tylko 0,5 litra mniejszego by zachowywał się duzo słabiej niz 4,2 i do tego palił tą samą ilosc paliwa.... głównym celem było poprawienie wad i usterek które w modelu 4,2 były technicznie nie mozliwe do poprawienia. no i spalanie..AUDI A8 4,2 jest znacząco paliwozerne na miescie.
Wiesz co Zielaki? Nie że sie z Tobą nie zgadzam....Ale ni cholery się nie zgadzam
.
Widocznie nie miałeś jeszcze dobrego kontaktu z A8.
Nie spotkałem sie jeszcze z osobą (poza Tobą) której to auto sie nie podoba.
A8 jest kwintesencją luksusu a zarazem sportowego charakteru.Bo powiedz mi dobry człowieku jak inaczej określić auto które jest tak wygodne i wspaniale wyposażone a zarazem ma 300 KM i rozpędza sie jak samolot.
To że ktoś się tam nie popisał na zlocie i nie wstawił pożądnie autku to nie oznacza że to auto nic nie potrafi.Błąd ,potrafi bardzo dużo.Może akurat tamten kierowca nie dorósł do takiego auta.
Mnie osobiscie A8 nie podnieca tak jak kiedys ale w dalszym ciągu fascynuje.
i powiem szczerze że zazdroszczę posiadaczom A 8-ek.
Co do twojego znajomego "Helmuta" z serwisów Audi. Też twierdzę że cygaro to jest bardzo fajne i (prawie)niezawodne .Ale gdzie bysmy byli i czym jeździli gdyby postęp zatrzymał sie w tamtych czasach?
Cygaro nie ma dwustrefowego klimatronika,foteli z pamięcią , reflektorów xenonowych ,chowanych lusterek i wielu wielu innych.
A8 też sie psuje.Ale powiem Ci szczeże że nie spotkałem sie z autem które sie nie psuje
.Golf II uznawany jest za bardzo dobre auto.Tylko czemu tyle czesci sie do nich sprzedaje.
A to że A8 jest w miare mało i w kazdej cos siadło to oznacza że jest to auto bardziej awaryjne?Że to jest szajs?
To jak wytłumaczysz że ludzie dalej kupuja ten szajs i płacą za niego duuuuużo pieniędzy?
Twój tok myślenia który gdzieś Ci się tam zrodził jest trochę nie w ta strone ale może kiedyś się nawrócisz.
To tak jak byś powiedział że S-klasa w mercedesie jest do dupy bo 124 jest lepsze.
Trochę to chore.
Pozdrawiam