.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.kwi.2025 21:01:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: czas posadzic niunie
PostNapisane: 25.mar.2006 10:00:24 
Użytkownik

Nowe felgi w drodze ( tylko 16'' ale zawsze lepiej niz nic) wiec gleba juz przesadzona,interesuje mnie zawieszenie raczej tanie i bez przesady twarde cos z rodzaju supersporta http://www.supersport24.de/index-en.htm lub apex http://www.czescionline.pl/tuning.phpma ... zaj_id=238 i tu nasowa mi
sie pytanko, czy ktos z szanownych kolegow znaj jakies miejsca w sieci (oprocz podanych linkow) :diabel: gdzie mozna zamowic jakis kit?! Wprawdzie dzieki kolega DAWIDO i FranoF1 ;-) juz troche wiem o supersporcie ale moze ktos jescze smiga na tym zawiasie lub moze APEXIE i podzieli sie swoimi spostrzezeniami...za wszystkie opinie z gory dziekuje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2006 15:32:16 
Użytkownik

znalazlem alternatywe do 2 wczesniej podanych zawiasow http://www.x-clusiveparts.com/?act=produkter&act3=89 za jedyne 3490sek=1400pln tylko ze to zawieszenie moge kupic u siebie (tj. w Szwecji) a to oznacza ze niunia bedzie na glebie jeszcze w tym tygodniu :diabel: co wy na to?? W Polsce tez znalazlem te zawieszenia http://www.dragon.istore.pl/sklep,405,2 ... 266,0.html ale co ciekawe w Szwecji nawet korzystniej cenowo :|

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2006 16:06:53 
Użytkownik

Wymaganie jakie stawiasz spełnią wszystkie wybrane zestawy,także bez obaw ważne żebyś oczywiście brał deykowany zestaw do konkretnego modelu a nie jakieś kombinacje.Natomiast jeśli chodzi o cenę to pełny nowy zestaw można kupić już za ok 1100 pln.Oczywiście sprężyna + amor i to bez względu czy będzie to -40/40 czy -60/40 bez różnicy.Np: Premium - tec. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2006 17:22:57 
Użytkownik

Proponuje zamiast 16" wsadzić 18" :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 07:09:09 
Użytkownik

L.I.O.N napisał(a):
Wymaganie jakie stawiasz spełnią wszystkie wybrane zestawy,także bez obaw ważne żebyś oczywiście brał deykowany zestaw do konkretnego modelu a nie jakieś kombinacje.Natomiast jeśli chodzi o cenę to pełny nowy zestaw można kupić już za ok 1100 pln.Oczywiście sprężyna + amor i to bez względu czy będzie to -40/40 czy -60/40 bez różnicy.Np: Premium - tec. :peace:

...no wlasnie znalazlem premium tec :diabel: http://allegro.pl/item94357082_zawiesze ... _40mm.html ale przyznam sie ze o ile o supersporcie troche sie juz naczytalem to" premium tec" widze pierwszy raz...czy ktos z forumowiczow jezdzi na tym zawiasie :?:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 08:40:13 
Użytkownik

Lmarkus napisał(a):
...no wlasnie znalazlem premium tec :diabel: http://allegro.pl/item94357082_zawiesze ... _40mm.html ale przyznam sie ze o ile o supersporcie troche sie juz naczytalem to" premium tec" widze pierwszy raz...czy ktos z forumowiczow jezdzi na tym zawiasie :?:

Zadałem to samo pytanie http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= ale chyba nikt nie jeździ :P Ciężko znależć jakieś informacje na ten temat, w google nic nie ma. Od tych co kupili zawieszenie Premium Tec na allegro dowiedziałem się jedynie, że jest bardzo twarde, w końcu to skrócone gazówki na czerwonych springach. Jak coś będziesz wiedział to daj znać.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 09:22:44 
Użytkownik

www.schraubercompany.com to strona na której znajdziecie wszelkie info na temat interesujących was zawiasów Premium - Tec-a.Strona co prawda jest po niemiecku ale da się wszystko wybadać.Jest pare osób na forum które mają te zawiechy i sobie je chwalą także ......jak to mówią decyzja należy do ciebie :D Natomiast odnośnie możliwości kupna od tego gościa z allegro,to całkiem trafiony pomysł bo ma bdb ceny. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 09:45:55 
Użytkownik

Znalazłem coś na temat Premium Teca na jednym z Forum, nie wiem tylko czy tyczy się to tej aukcji na allegro, ale coś tam można się dowiedzieć :

"Nazwa Premium Tec jest użyta tylko dla potrzeb aukcji, bo faktycznie mamy 2 dostawców zawieszeń : niemiecki Supersport i holenderski Autotechnics, z tym że Supersport ma amortyzatory olejowe a Autotechnics gazowe i zawsze po zakończeniu aukcji pytamy kupującego co chce wybrać (na Supersporta trzeba dłużej czekać). Ja osobiście mam holenderskie 60/40 w swojej Calibrze i nie narzekam. Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć zdjęcia auta na tym zawiasie to chętnie wyślę. Cena jest jaka jest, na Ebayu można kupić jeszcze taniej takie zawieszenie, konkurencja jest duża i wymusza to spadek cen, tylko że kupując na Ebayu trzeba się liczyć z kosztem przesylki ok.200zł, nikt do Polski nie wyśle za pobraniem, a więc przelew zagraniczny który też kosztuje, no i moze byc mały problem z realizacją gwarancji ( znowu koszty wysyłki ). U nas zamówione zawieszenie można odebrać we Wrocławiu, a gdyby coś sie z nim dzialo zareklamować. Gwarancja jest taka jak u większości producentów zawieszeń na 2 lata. Ogólnie, moze to nie najlepsze porównanie i nie chce też nikogo urazić, ale z zawieszeniami jest jak z autami: większość mówi, że najlepsze są Mercedesy, Bmw i Audi, ale mało kto idzie i kupuje do salonu nowe auto tej marki tylko albo szuka używanego albo kupuje nowego Fiata albo Daewoo. Którego przeciętnego Polaka stać na nowy zawias H&R lub Eibacha... tym bardziej do auta za 10-15 tys."

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2006 10:17:20 
Użytkownik

No i temat powoli się wyjaśnia ..... :) Premium -tec to nazwa wprowadzona pewnie na zasadzie zabiegu komercyjnego a tak naprawde jest suersport lub autotechnics. :peace:

Strefa czasowa: UTC + 1