.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.maja.2025 05:21:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wystrzelił gaz i auto nie chce chodzic na benzynie
PostNapisane: 01.kwi.2006 15:22:07 
Użytkownik

Mam poważny problem.W moim maleństwie wystzrelił gaz i auto całkowicie umarło.wymieniłem klapkę w rozdzielaczu paliwa i na gazie auto zaczęło chodzić, lecz na benzynie nie chce.

Tytuł:
PostNapisane: 01.kwi.2006 17:47:11 
Użytkownik

Pewnie jest źle założona albo nie wyregulowana ta klapka. Sprawdź czy nie obciera i jedź na analizator na ustawienie. Sprawdź też czy ta guma nie jast rozwalona i czy wszystko jest szczelne

Tytuł:
PostNapisane: 01.kwi.2006 18:08:25 
Użytkownik

Klapka jest raczej dobrze ustawiona ,chodzi bez żadnych oporów,czy zacięć.ustawialiśmy ją ze trzy godziny na szczylinomierze,na kartkę papieru aż się udało.auto zaczęło odpalac na gazie ale na benzynie nie chce
Tzn gdy przęłączę na benzynę na trasie jadąc ze stałą prędkością to chodzi ale gaśnie gdy puszczę gaz a gdy dodaję gazu dławi się i nie chce wchodzić na obroty

Tytuł:
PostNapisane: 01.kwi.2006 20:45:44 
Klubowicz

Witam ! Mialem kiedys podobne objawy jezdzac na Pb w zagazowanym Mercedesie 230E ( tez wtrysk mechaniczny ) . Szarpalo silnikiem przy dodawaniu gazu. U mnie skonczylo sie wymiana rozdzielacza paliwa :zly: Ostatnia nadzieja to sprawdzic dolot, czy jest szczelny, moze ktorys z przewodow podcisnieniowych spadl i ciagnie lewe powietrze, to bardzo czesta przyczyna niedomagan przy LPG.

Tytuł:
PostNapisane: 01.kwi.2006 21:57:17 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
nie wiem jaki dokladnie masz osprzet, ale oblukaj tak jak wyzej kolo napisał - włacznie z tym, że u mnie kiedys strzal gazu wystrzelił zawor obejscie dodatkowego powietrza wcisniety gdzies w gume w obudowie filtra....
jeśli jednak masz szczelny dolot a klapa porusza sie swobodnie - kaplica, roz*bało przepływomierz (zalewa ci silnik benzyną, prawda?) Podobno (ale podobno też jedna baba urodziła uchem), podobno ktoś kiedyś rozdzielacz naprawił... ale na 95% czeka cie wymiana.
Nie masz co kombinować, walczyć, regulować. Wywalasz i zakładasz taki, który jeździł w samochodzie bez gazu.
Następnie WYWALASZ GAZ, zmieniasz przewody, swiece, kopółkę, palec rozdzielacza (strzeliło przez zużyty zapłon i za bogatą/za ubogą mieszankę) i jedziesz dalej.

Na pocieszenie: chociaz fabrycznie nowy kosztuje powyżej 2000, można trafic używke po 150-300 zł - kwiestia jak sie szuka i jak sie trafi.

Tytuł:
PostNapisane: 01.kwi.2006 23:33:38 
Użytkownik

Rozbierz jeszcze raz przepływomierz i sprawdź ustawienie dokładnie i przczyść go, przeczyść też rozdzielacz paliwa, różnicowy rególator ciśnienia i silniczek krokowy.Sprawdź układ zapłonowy, potencjometr wtrysku, pompke paliwa i wymień o-ring miedzy rozdzielaczem a przepływomierzem(30gr).Posprawdzaj szczelność,podokręcaj wszystkie opaski. Odłończ na chwilke sonde lambda z sterownika gazowego i podłończ na próbe tak jak było wcześniej tylko na paliwie i spróbuj odpalić.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1