.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 06:38:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 09:23:21 
Użytkownik

ja tam się nie czaje :D jak się uda że gośc stanie to od razy bez rozmowy gośc wyłapuje w pysk a jak by skakał dalej to spsikany gazem jest na maxa i 2 raz w pysk :):

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 09:42:20 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Ja tak miałem ostatnio jak z wrockajechałem.Koleś buja się 30 i nie daje się wyprzedzić.W końcu jak mi się udało to przy wyprzedzaniu palucha mu pokazałem.
W długołęce już stał patrol i czekał tylko na mnie.Palucha pokazałem komendantowi policji długołęka :D .Ale była jazda. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 11:18:10 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
Ja tak miałem ostatnio jak z wrockajechałem.Koleś buja się 30 i nie daje się wyprzedzić.W końcu jak mi się udało to przy wyprzedzaniu palucha mu pokazałem.
W długołęce już stał patrol i czekał tylko na mnie.Palucha pokazałem komendantowi policji długołęka :D .Ale była jazda. :peace:

No to ładnie wtopiłes hehe jakies koszta za pokazywanie palca??
to czym on jechał rowere i takiemu tez by sie przydało miske klepnąc bo mysli ze jest komendantem to wszytko mu wolno.co za swiat ....

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 11:35:42 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
To mnie tak koles w mazdzie załatwił

Jechałem sobie prawym pasem koleś lewym się wlókł, a że na prawym była cieżarówka więc dodałem gazu i właczyłem kierunek, ze chce skrecic na lewy pas. Jeszcze nie zdązyłem kierwnica ruszyć a juz słysze redukcje u kolesia w Mażdzi i trąbienie :|
No to ustąpiłem i wjechałem za niego, a ten palant mi po halmulach dał :|, no to sprzedałem mu fuckerai pomrógałem światełkami. Jade sobie dalej a przygłup za mną
Zatrzymałem się u celu podróży a koleś za mną i chciał mnie lać dobrze, że akurat z matką jechałem bo ja porywczy jestem :D
Skończyło się na wymianie brzydkich słów, koleś się w między czasie pochwalił, że jest zawodowym kierowcą- JAKIM PRAWEM TAKIE COŚ JEŹDZI PO DROGACH TIREM I PRZESZŁO TESTY PSYCHOLOGICZNE!!!!

PS nie wiem czego koleś się przestarszył i pojechał jak powiedziałem mu, że ska wiem kim ja jestem z zawodu i czy przyapdkiem mój tatuś nie jest w Policji :D

Drugi przyapdek jaki mi się przytrafił ostatnio. To jak ktoś jeżdzi przez Włocławek to wie w jakim stanie jest ulica wlotowa od starony Torunia. Włączałem się do ruchu, daaaaaleko w tyle TIR no to wjechalem sobie na lewy pas i jade tak jak jest tam dozwolone czyli 60, chociaz z uwagi na dziury oistatnio zmniejszyli ograniczenie do 50 (prawym pasem się nie da jechać).
i po pewnym czasie gdzieś z 2-3minuty koleś z TIRa mi na ogonie wisi i trąbi, jakbym mu drogę zajechał :|. Akurat mijałem wtedy najgorszy odcinek tej drogi więc nie mogłem odbic na prawy pas bo nikt mi za szkody w zawieszeniu kasy nie odda.. Przedemną jechał jeszcze jeden TIRowiec po prawym pasie. Kolesie się widocznie przez CB zgadali i ten z prawego przejechał na lewy a ten za mną zacząl mnie prawym wyprzedzaći w momencie gdy minąl mnie kabina kierunek w lewo i zepchnął mnie na pas zieleni :(

Oczywiście zadzwoniłem na polcije a tam mnie potraktowali jak idiotę (banda piep** psów), bo jak się jedzie małym samochdem to się Panu tak wydaje :|

Dodam jeszcze, że pirat w tym TIRZE wiózł na naczepie bloczki betonowe ledwo umocowane i cały ładunek miał przesuniety :/

Tragedia

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 12:35:15 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
ADAM 12 napisał(a):

No to ładnie wtopiłes hehe jakies koszta za pokazywanie palca??
to czym on jechał rowere i takiemu tez by sie przydało miske klepnąc bo mysli ze jest komendantem to wszytko mu wolno.co za swiat ....

Połuczeniem :D dosyć mocnym.Ale o swoje się kłóciłem bo co to kuva je że na drodze gdzie jest ograniczenie do 90 jedzie się 30 . :):

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 12:51:36 
Użytkownik

Z tyrowcami tak jest i to szcegolnie u nas bo na zachodzie nigdy mi sie nie trafiło zeby tirem ci droge zajechał.a u nas sypiesz 160km/h i hampel bo kolesiowi przypomniało sie ze musi akurat teraz wymijac innego tira i to po gorke,pół biedy jak dobra maszyna ale jak wyskoczy starociem to przez 2 min drogi nie widac tak czarno i smierdzi.
Duzo nam z kulturą jazdy do zachodu.
Ktos kiedys podkleił fotke z tym beisbolem na podsufitce i tak trzeba bedzie chyba zrobic :D

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 13:23:00 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Przedemną jechał jeszcze jeden TIRowiec po prawym pasie. Kolesie się widocznie przez CB zgadali i ten z prawego przejechał na lewy a ten za mną zacząl mnie prawym wyprzedzaći w momencie gdy minąl mnie kabina kierunek w lewo i zepchnął mnie na pas zieleni :(

Oczywiście zadzwoniłem na polcije a tam mnie potraktowali jak idiotę (banda piep** psów), bo jak się jedzie małym samochdem to się Panu tak wydaje :|Tragedia

Tir z tirem zawsze sie dogada...Tak samo nie ma co wyprzedzac TIRa przed oznakowaniem terenu zabudowanego a potem w tym terenie jechac zgodnie z przepisami majac na ogonie wyprzedzona ciezarowke...Biada dla osobowki :(

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 13:43:49 
Klubowicz

Mialem juz duzo podobnych akcji....i doszedlem do wniosku, ze najlepszym rozwiazaniem jest sila spokoju....poprostu nie ma sensu denerwowac swojej drugiej polowy, pasazerow i samemy sie cisnieniowac przez idiote, ktory i tak nie zrozumie swojego bledu bo jest tak glupi i zadufany w sobie. Wylooozujcie sie :)

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 14:59:10 
Użytkownik

takich to tylko wyprzedzic prawym i zjechac na lewy i hamulce w podloge a potem ogien :diabel: :diabel: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 15:21:42 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Mialem juz duzo podobnych akcji....i doszedlem do wniosku, ze najlepszym rozwiazaniem jest sila spokoju....poprostu nie ma sensu denerwowac swojej drugiej polowy, pasazerow i samemy sie cisnieniowac przez idiote, ktory i tak nie zrozumie swojego bledu bo jest tak glupi i zadufany w sobie. Wylooozujcie sie :)

Ja się zaraz bede looooooooooooozzzzzzzooooowwwwaaaaaałłłłłłłł :piwo: :D

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 15:27:34 
Użytkownik

nie ma jak CB co juz wielokrotnie bylo podnoszone

z Tirowcem dogadasz sie przez CB i ulatwi Ci to wyprzedzanie. Coraz iecej ierowcow w osobowkach tez ma wiec mozna przynajmniec sklac kolesia ...

mala inwestycja a cieszy i pomaga oszczedzic pieniazki na mandatach

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 15:35:49 
Użytkownik

piotr1602 napisał(a):
slavo 1 jak ci sie spisuje nowy nabytek??jeszcze cie nie widzielem na miescinie ;)

Narazie super :peace: jestem bardzo zadowolony... jeszcze jakby paliło tak 5l/100km zamiast tych 13-15l to by było już całkiem super :diabel: ale ogólnie spalanie jest na takim poziomie jak zakładałem.

Pare rzeczy musze z niunia porobić , wyswietlacz FIS - czesc pixeli u góry nie wyświetla, skórę wyczyścić i zakonserwać by była igiełka :) , prowadnice szyb przesmarować bo trochę przyciężkawo chodzą , poza tym all ok, nic nie puka, nic nie stuka, zadnych dodatkowych wad nie wykryłem przez ostatni prawie miesiąc, wiec myślę że będzie super :)

Jedynie teraz po kolei dochodzę co i jak działa w tym autku, bo z niemieckiego manuala nic nie rozumiem :P , narazie najbardziej tajemnicze są dla mnie te przyciski na klimatronicu (wczesniej mialem tylko manualną klime) , wiec do czego jest "+',"-","auto" i ta strzałka od obiegu zamkniętego, tajemnicą pozostaje ECONO i te trzy przyciski po lewej stronie prawego wyświetlacza temperatury :)

Co do mieściny, to zależy o którą chodzi :) :P

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 17:50:09 
Klubowicz

Lewy, prawy................ale jest jeszcze pas awaryjny :D :diabel:

look------>>>> video google

A jak ktos sie zdenerwuje, to pamietajcie że w Polsce każda droga predzej czy pózniej robi się dwukierunkowa, a wtedy wystarczy się znalęśc przed gościem........i 20km/h, lewy kierunkowskaz i udajemy, że się rozgladamy :diabel: :diabel:

Pozdrawiam :peace:

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 10:31:03 
Użytkownik

Bez przesady.... Tocze sie wczoraj rano prawym pasem Trasą Siekierkowsą w Warszawie swoim zwyczajowym 70 km/h a tu mi jeden kretyn w jakiejś Mazdzie zaczyna murgać długimi :zdziw: Na prawym :galy: Mrugał mi tak i trąbnął, machnął kierunkiem na prawo i mnie wkurzył koleś. Ja w ramach podziękowania nacisnąłem delikatnie na hamulec (światła stopu się włączyły) i za soba usłyszałem pisk opon :diabel: :peace: Potem debila już nie widziałem nigdzie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 14:55:18 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Drugi przyapdek jaki mi się przytrafił ostatnio. To jak ktoś jeżdzi przez Włocławek to wie w jakim stanie jest ulica wlotowa od starony Torunia. Włączałem się do ruchu, daaaaaleko w tyle TIR no to wjechalem sobie na lewy pas i jade tak jak jest tam dozwolone czyli 60, chociaz z uwagi na dziury oistatnio zmniejszyli ograniczenie do 50 (prawym pasem się nie da jechać).
i po pewnym czasie gdzieś z 2-3minuty koleś z TIRa mi na ogonie wisi i trąbi, jakbym mu drogę zajechał :|. Akurat mijałem wtedy najgorszy odcinek tej drogi więc nie mogłem odbic na prawy pas bo nikt mi za szkody w zawieszeniu kasy nie odda.. Przedemną jechał jeszcze jeden TIRowiec po prawym pasie. Kolesie się widocznie przez CB zgadali i ten z prawego przejechał na lewy a ten za mną zacząl mnie prawym wyprzedzaći w momencie gdy minąl mnie kabina kierunek w lewo i zepchnął mnie na pas zieleni :(

To i tak Cie potraktowali ulgowo. Za takie blokowanie lewego pasa potrafia zepchnac na pobocze. Od spacerowania jest prawy pas, a bajki o dziurach na nim to stara, smutna spiewka wszystkich patalachów przyklejonych do lewej krawedzi. Jesli szkoda Ci zawieszenia to zmien trase lub jedz prawym 20 km/h i nikt nie powie Ci zlego slowa.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 17:24:16 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Miałęm podobną akcję na 7demce. Koleś Alfą mi zajeżdżał drogę. NIe tylko mi, bo samochodom przede mną też. Ale że ja się spieszyłem na egzaminy, to uwziął się potężnie. Zwolniłem, zrobiem sobie miejsce i rozpędzony wymłuciłem go powyżej 200km/h. I zwolniłem przed nim...i koleś jadący z jakąć mocno malowaną babką zaczął strzelać z gazówki...był to dla mnie szok. Wystawiłem przez okno komórkę i chyba zatrybił, że zadzwonię na Policję - co też zrobiłem podając Markę i numery rej. Jechałem z dwoma kumplami i ten z tyłu...słusznej pakerskiej postury akurat zerwał się ze snu i pokazał się z tyłu...ja depnąłem i zahamowałem do zera. Gość spieprzał poboczem i uciekł na stację benzynową... Nie chciałem kłopotów...ale musialem zgłosić się na Policję, bo dzwonili kilka razy. Straciłem godzinę przez typa...

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 18:09:58 
Użytkownik

Kefirsky napisał(a):
Miałęm podobną akcję na 7demce. Koleś Alfą mi zajeżdżał drogę. NIe tylko mi, bo samochodom przede mną też. Ale że ja się spieszyłem na egzaminy, to uwziął się potężnie. Zwolniłem, zrobiem sobie miejsce i rozpędzony wymłuciłem go powyżej 200km/h. I zwolniłem przed nim...i koleś jadący z jakąć mocno malowaną babką zaczął strzelać z gazówki...był to dla mnie szok. Wystawiłem przez okno komórkę i chyba zatrybił, że zadzwonię na Policję - co też zrobiłem podając Markę i numery rej. Jechałem z dwoma kumplami i ten z tyłu...słusznej pakerskiej postury akurat zerwał się ze snu i pokazał się z tyłu...ja depnąłem i zahamowałem do zera. Gość spieprzał poboczem i uciekł na stację benzynową... Nie chciałem kłopotów...ale musialem zgłosić się na Policję, bo dzwonili kilka razy. Straciłem godzinę przez typa...

hehe to dopiero przygoda :D:D mi na ogol zjezdzaja-jak juz dostana dlugimi to wogole :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 18:25:52 
Użytkownik

*Robi* -> w takich sytuacjach dzwonie na psy, podaje marke auta, blachy i kierunek jazdy. Mówie, że auto zachowuje sie podejrzanie, tamuje ruch i stwarza niebezpieczeństwo. Prosisz przyjmującego o podanie stopienia służbowego i nazwiska, a pierwsza kontrol haltuje typa.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 21:50:30 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
hektor napisał(a):
To i tak Cie potraktowali ulgowo. Za takie blokowanie lewego pasa potrafia zepchnac na pobocze. Od spacerowania jest prawy pas, a bajki o dziurach na nim to stara, smutna spiewka wszystkich patalachów przyklejonych do lewej krawedzi. Jesli szkoda Ci zawieszenia to zmien trase lub jedz prawym 20 km/h i nikt nie powie Ci zlego slowa.

NIe jechałem 20 tylko 60 z uwagi na kawałek kiepskiego odcinak drogi i nigdy na tej trasie nie bede jechal prawym pasem nawet 20 bo się nie da, zapraszam przetestujesz, pozatym TIR powinien nie powienin leciec z taką predkoscią. Odcinek asfaltu w stanie krytycznym mierzy jakiś kilometr, potem jest juz nowa nawierzchnia i jezdze tam okolo 80, poza tym jest to droga miejska i co i rusz przecinaja ją skrzyzownia, więc jesli uważasz 60 za zbyt mała predkośc dla TIRa to sorry ale nie zycze ci zebys przechodził na pasach na tej trasie i napotkal takiego debila w TIRze

BTW akurat do maruderów lewego pasa nie należe :P

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2006 23:07:37 
Użytkownik

jmm napisał(a):
NIe jechałem 20 tylko 60 z uwagi na kawałek kiepskiego odcinak drogi i nigdy na tej trasie nie bede jechal prawym pasem nawet 20 bo się nie da, zapraszam przetestujesz, pozatym TIR powinien nie powienin leciec z taką predkoscią. Odcinek asfaltu w stanie krytycznym mierzy jakiś kilometr, potem jest juz nowa nawierzchnia i jezdze tam okolo 80, poza tym jest to droga miejska i co i rusz przecinaja ją skrzyzownia, więc jesli uważasz 60 za zbyt mała predkośc dla TIRa to sorry ale nie zycze ci zebys przechodził na pasach na tej trasie i napotkal takiego debila w TIRze

BTW akurat do maruderów lewego pasa nie należe :P

Sprawa jest banalnie prosta: ustepujesz szybszemu ! Nie wazne kim jest - TIR, rowrzysta czy dziadek na wózku inwalidzkim. Jesli twierdzisz, ze nie da sie jechac prawym pasem, to albo masz niewlasciwy samochód, albo po prostu nie potrafisz. I nie pisz prosze, ze dziury, wyboje itp. lamerskie wymówki. Wystarczy odrobina dobrej woli i spokojnie mozna zjechac na kilkadziesiat metrów aby przepuscic innych.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1