.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 11:21:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zlodziej są wszędzie tu Ukraina
PostNapisane: 04.kwi.2006 10:28:43 
Użytkownik

Kolegi bordo, traktorek B4 odjachał w siną dal na Ukrainie :<
Podobno "ustawiacz" wie gdzie jest samochód, chce kase za informacje kto go zwinął i z kim gadać o zwrocie do tego jeszcze dojdzie okup ciekawe ile sk******y szoszońskie zechcą za oddanie.
Macie może jakieś doświadczenia z nim czy oddają samochody czy nie, bo znam przypadek gdzie gostek pojechał z kasą na UK ale tam mu taki zrobili meksyk, że mówi gdyby wiedziłą to by olał samochód i niejechał z okupem.

-> Nie zostawiajcie samochodu szczególnie u szoszonów bez opieki :!!: co ciekawe ja sam mam AC i przewertowałem teraz umowe i co sie okazuje Ukraina jest wyłączona spod ubezpieczenie ładnie bym sie obuł gdyby mi zawalili tam wóz.

... /

Jeśli masz samochód to musi mieć cztery kółka!
no i cos na zapasie:)

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 10:42:45 
Użytkownik

Moim zdaniem placenie okupu nie ma sensu, niedawn oznajomemu w olsztynie ukradi C4 TDI i nie odzyskal auta pomimo zaplacenia 5kzl. Trzeba si pogodzic z tym, ze zlodziej raczej auta nei odda, bo w sumie to dlaczego mialby to zrobic?

A odnosnie ubezpieczenia, to zawsze mozna powiedziec, ze auto zginelo w Polsce, czy na granicy maja odnotowane jakie auto i kiedy ja przekraczalo?

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 11:34:46 
Użytkownik

zlodzieje czasami oddaja auta bo to w sumie problem. Przebijanie, ewentualne rozbieranie itp. a tak z raczki do raczki i tyle. Ja bym pojechal ze swoja ekipa .... znam pewne sposoby persfazyjne ;)

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 11:58:45 
Użytkownik

Jak ma jechac na uk z kasa to lepiej niech tego nie robi. Tam jest inny swiat (bezprawie) :(:

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 12:00:17 
Użytkownik

xxlobo napisał(a):
A odnosnie ubezpieczenia, to zawsze mozna powiedziec, ze auto zginelo w Polsce, czy na granicy maja odnotowane jakie auto i kiedy ja przekraczalo?

Pewnie wpuszczają dane pojazdów w system bo zawsze biorą dowód rejestracyjny i paszport

... /

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 19:27:35 
Klubowicz

Buba napisał(a):
zlodzieje czasami oddaja auta bo to w sumie problem. Przebijanie, ewentualne rozbieranie itp. a tak z raczki do raczki i tyle. Ja bym pojechal ze swoja ekipa .... znam pewne sposoby persfazyjne ;)
Gdyby to bylo w Polsce to owszem, ale tam nie musza niczego przebijac ani rozbierac. Moim zdaniem trzeba sie pogodzic ze strata i nie ryzykowac dalszych strat. :zly: Chyba ze Buba ma cos .... w sekrecie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 20:56:54 
Użytkownik

Buba napisał(a):
Ja bym pojechal ze swoja ekipa .... znam pewne sposoby persfazyjne ;)

Buba, ja bym tu raczej uważał ... tym bardziej ze trzeba jechac na Ukraine a tam mozesz spotkac o wiele "grubsze ryby" niz te z ktorymi sie przyjechalo ...

ja bym nie jechal na ukraine - co innego gdyby to bylo w polsce to moze bym sie nad tym zastanowil ... tam pojedziesz z kasa, nie umowisz sie przeciez w centrum Kijowa - tylko gdzies na uboczach - kase zabiora, dostaniesz kulke w leb i po zawodach ...

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 20:58:26 
Użytkownik

Prezes napisał(a):
Buba napisał(a):
Ja bym pojechal ze swoja ekipa .... znam pewne sposoby persfazyjne ;)

Buba, ja bym tu raczej uważał ... tym bardziej ze trzeba jechac na Ukraine a tam mozesz spotkac o wiele "grubsze ryby" niz te z ktorymi sie przyjechalo ...

ja bym nie jechal na ukraine - co innego gdyby to bylo w polsce to moze bym sie nad tym zastanowil ... tam pojedziesz z kasa, nie umowisz sie przeciez w centrum Kijowa - tylko gdzies na uboczach - kase zabiora, dostaniesz kulke w leb i po zawodach ...

tu sie zgodze -gdyby to bylo w PL to jeszce male szanse by byly

Tytuł: Re: Zlodziej są wszędzie tu Ukraina
PostNapisane: 05.kwi.2006 05:59:39 
Użytkownik

mar1 napisał(a):
Kolegi bordo, traktorek B4 odjachał w siną dal na Ukrainie :<
Podobno "ustawiacz" wie gdzie jest samochód, chce kase za informacje kto go zwinął i z kim gadać o zwrocie do tego jeszcze dojdzie okup ciekawe ile sk******y szoszońskie zechcą za oddanie.
Macie może jakieś doświadczenia z nim czy oddają samochody czy nie, bo znam przypadek gdzie gostek pojechał z kasą na UK ale tam mu taki zrobili meksyk, że mówi gdyby wiedziłą to by olał samochód i niejechał z okupem.

-> Nie zostawiajcie samochodu szczególnie u szoszonów bez opieki :!!: co ciekawe ja sam mam AC i przewertowałem teraz umowe i co sie okazuje Ukraina jest wyłączona spod ubezpieczenie ładnie bym sie obuł gdyby mi zawalili tam wóz.

Coś czuję, że ten ustawiacz chce kolegę zrobić w h!@#. Tylko kompletny idiota ryzykowałby przejazd przez granicę kradzionym samochodem wartym 10000zł żeby wziąć później za niego 2000 okupu ryzykując namierzenie przez policję. Pewnie samochód już dawno w częściach na giełdzie sobie leży, a ustawiacz nie ma pojęcia gdzie jest tylko kombinuje jakby tu kasę wyciągnąć.

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 07:50:44 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Najlepiej wysłac Rutkowskiego i TVN oni wszystko załatwią :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 08:48:55 
Użytkownik

Z tego co wywnioskowałem z rozmowy z poszkodowanym to nie pojedzie po samochód jednak za duże ryzyko - "to dziki" naród nie wiadomo co im odbije moze stracić okup, samochód i trochę zdrowia.

... /

Strefa czasowa: UTC + 1