.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 10:50:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 AEL Quattro]zawieszenie, tylne koło cos puka
PostNapisane: 20.kwi.2006 18:40:48 
Użytkownik

Auto: AUDI A2 1,4 TDI
cześć klubowicze .....mam niezly problem.....czy ktos moze mi napisac co to moze pujkać w okolicach tylnego lewego koła, przy dodawaniu gazu .......boje sie ze moze sie torsen sypie ...niech ktos mi cos napisze bo mnie szlak trafia ........to pukanie zaczeło sie jakos 2 tygodnie temu i to czasami i tyeraz tez tak jest raz puka raz przestaje.....jechałem we wtorek z wielunia do wrocka i do sycowa pukało i pozniej nie .....czy moze to byc naped, albo przeguby o ile istnieja w Quattro (w tej materi jestem laikiem)....niech ktos mnie uspokoi......czekam na podpowiedzi....najlepsze jest to ze jak chce podjechac do romka we wrocku to przestaje i nie wiadomo co to moze byc.........pozdro :/ :/ :/ :( :zly:

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Ostatnio edytowano 20.kwi.2006 19:07:07 przez niewdziecznik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: [A6 ...AEL Quattro]--------POMOCY
PostNapisane: 20.kwi.2006 18:59:06 
Klubowicz

niewdziecznik napisał(a):
cześć klubowicze .....mam niezly problem.....czy ktos moze mi napisac co to moze pujkać w okolicach tylnego lewego koła, przy dodawaniu gazu .......boje sie ze moze sie torsen sypie ...niech ktos mi cos napisze bo mnie szlak trafia ........to pukanie zaczeło sie jakos 2 tygodnie temu i to czasami i tyeraz tez tak jest raz puka raz przestaje.....jechałem we wtorek z wielunia do wrocka i do sycowa pukało i pozniej nie .....czy moze to byc naped, albo przeguby o ile istnieja w Quattro (w tej materi jestem laikiem)....niech ktos mnie uspokoi......czekam na podpowiedzi....najlepsze jest to ze jak chce podjechac do romka we wrocku to przestaje i nie wiadomo co to moze byc.........pozdro :/ :/ :/ :( :zly:

Nic się nie dzieje :peace: Uspokoiłeś się? To teraz posłuchaj! Jesli kilkanaście możlwiości co Ci tam może pukać, ale nikt wróżką nie jest i Ci nie powie. Jedź do mechanika - obejrzy, poszarpie to się dowiesz! A swoją drogą zmień temat bo:
1. Po co te trzy kropki, które będą oszukiwały szukajkę?
2. Po co typ silnika skoro sprawa dotyczy zawieszenia tylnego?
3. Co to znaczy POMOCY? Ma być jasno napisany temat tak, aby bez wchodzenia w niego wynikało do czego się dobieramy!!

Popraw to, jeśli nie usunę ten wątek!

Tytuł:
PostNapisane: 20.kwi.2006 19:00:41 
Użytkownik

hans, bilu pomózcie ..................>??????????????? :zly:

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 07:36:39 
Klubowicz

hans, bilu pomózcie ..................>??????????????? :zly:

Obawiam się, że oni też jasnowidzami nie są...

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 08:47:23 
Użytkownik

no tak moze nie sa ale moze ktos mial cos podobnego........?

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 20:59:58 
Klubowicz

no tak moze nie sa ale moze ktos mial cos podobnego........?

Tak, ja, 4 razy, i za każdym razem przyczyna leżała gdzie indziej.... teraz tez mam i jeszcze nie znalazłem gdzie leży problem.... mechanik szukał i tez nie znalazł.... więc jedź do warsztatu bo z fusów naprawdę ciężko coś wywróżyć.... a pukać może bez mała kazda z części która występuje z tyłu auta, wejdź sobie w etkę i popatrz że jest tam parę silentbloków, jakiś drążek itp....

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 09:30:50 
Użytkownik

tak piotr, ale napisz co ci pukalo glownie przy przyspieszeniu.........bylem u mechanika popatrzyl i poruszal drażkiem od napedu , ale powiedzial ze to na 99 procent przegób wewnetrzny............ale co dziwne teraz mi nie stuka ....odpukać......jezeli znajde przyczyne zaraz napisze......pozdro.

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 16:04:58 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
tak piotr, ale napisz co ci pukalo glownie przy przyspieszeniu.........bylem u mechanika popatrzyl i poruszal drażkiem od napedu , ale powiedzial ze to na 99 procent przegób wewnetrzny............ale co dziwne teraz mi nie stuka ....odpukać......jezeli znajde przyczyne zaraz napisze......pozdro.
No to wyjmij ten przegub, sciagnij gume i zobacz czy jest smar , czy koszyszyk cały, i jak wyglada koronka,na logike to chyba tylko moze być to,

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 22:09:06 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
Umnie też stuka przy dodawianiu gazu w tym miejscu co opisujesz.Podjechłem do znajomego mechanika że zdiagnozował to zemna bo nie mam kanału. Okazało sie że przy przyspieszaniu silnik troszkę siada i wydech wali o taką poprzeczkę (poprostu poduszki do wymiany :/ )

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2006 06:04:41 
Klubowicz

Mialem cos takego i byl to przegub tylni, metaliczne stukanie zalezne od predkosci....czasem znikalo, czasem sie pojawialo - po wymianie przegubu bylo juz cichutko. Maly dobrze prawi, sprawdz przeguby jesli halas jest zalezny od predkosci.

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2006 14:10:49 
Użytkownik

dzienks chlopaki jak bedzie mi jeszce pukało tyo nakanał niunie i sprawadzam......pozdrrooooo!!! :peace: ;)

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1