.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 17:53:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: kradziez radia, wylamana zamki! :(
PostNapisane: 04.kwi.2006 15:04:43 
Użytkownik

Witam dzis w nocy doswiadczylem wlamu do mojego a4, wylamali obydwa zamki, ukradli radio pioneera 7500mp, tube z wzmacniaczem, alarmu nawet nie slyszalem, bo nawet nie wiem czy zadzialal! moje pytanie dotyczy syreny? gdzie one jest umiejscowiona? chcialbym ja zmianic na glosniejsza, sprawa wyglada na oblukana wczesniej, bo kable poobcinane od wzmacniacza ladnie wiec nie byla to jakas amatorczyzna chyba ale kto wie! jaka syrene polecacie, bo ta seryjna jest kompletnie do niczego! zamki z a80 beda posowac do a4? Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 16:25:02 
Klubowicz

Syreny montuje się w różnych miejscach, ale tak czy inaczej to nie zawsze jest skuteczne. Zrobiłbym na twoim miejscu co innego.

Po pierwsze przerobić następne radio na opcję z rączką i wysuwać całe (sam korpus bez panela, to normalka, że kradną). Druga sprawa, to wzmacniacz, nie umieszczasz go w widocznym miejscu i łatwo dostępnym, np. w bagażniku, ale chowasz go w jakiejś wnęce i ładnie zabudowujesz. W moim poprzednim A100 C3 miałem go pod tylną kanapą we wnęce, nie do znalezienia w kilka minut, a do tego dostęp po poważnej zabawie z rozkręcaniem. Co do suba w bagażniku, to musi być ruchome, bo czasem potrzeba więcej miejsca i jest wyciągany, więc rada jest taka. Zbliżasz się pod dom, to przestań łupać tak żeby cała okolica słyszała co masz :peace:

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 19:22:05 
Użytkownik

dokladnie jak powiedzial przedmowca
do tego nie polecam syreny tylko zwykly klakson zamontowany gdzies w ciezko dostepnym miejscu. Trzeba go zamontowac tak aby wyl sygnalem ciaglym. Nic tak nie odstrasza

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2006 19:27:03 
Użytkownik

Zgadzam się ze Sprinterem. Często jest tak, że zbliżając się do domu lub jakiegokolwiek parkingu nie wyłączamy muzyki. Później ludzie plotkują jaki to masz ekstra sprzęt w danym samochodzie, a ściany maja uszy i wyrok podpisany.

Buba napisał(a):
dokladnie jak powiedzial przedmowca
do tego nie polecam syreny tylko zwykly klakson zamontowany gdzies w ciezko dostepnym miejscu. Trzeba go zamontowac tak aby wyl sygnalem ciaglym. Nic tak nie odstrasza

Buba wejście do auta to jakieś 4-5 sekund, wyciągnięcie radia jakieś 4 sekundy jeśli nie jest przykręcone. Syrena i inne ustrojostwa mogą sobie wyć. Mam kumpla co w przeszłości kradł radia z aut...

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 11:08:29 
Użytkownik

Witam! po wlamie swiruje mi teraz alarm :( dzis o godzinie 3 nadranem zaczal wyc cyklicznie co 5 minut! co moze byc tego przyczyna? uszkodzone zamki? przyjechala policja bo ktos zadzwonil ( jakis himdus) wstalem i poszedlem sie tlumaczyc! hindus chcial abym odpial kabel od aku ale wytlumaczylem ze jak odlacze kabel to nie zamkne samochodu ( polamane zamki) wiec policja przyznala mi racje ze nie moge w taki sposob zalatwic tej sprawy! nacinalem przycis na slupku pomiedzy drzwiamy po stronie kierowcy nie wiem co to jest ale zadzialalo az do rana o 11 znow zaczal wyc besz przyczyny! prosze o pomoc co sie moglo stac :( Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 18:38:14 
Użytkownik

Hmm najlepiej to poodłączaj zamki pod tapicerką w drzwiach (wywal te prowadnice) wtedy bedą mieli wiecej zachodu, bo zamki w drzwiach to 1sek. roboty, a tak wieksze szanse ze nie wejda, oczywiscie jezeli masz centralny na pilota. Gorzej jak Ci bateria siądzie w pilocie hehe, no ale wyjscia nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 19:01:35 
Użytkownik

narazie odlaczylem syrene bo juz mnie wpieniala! tak tez zrobie, odlacze je od alarmu, czy jak wymienie zamki od np a80 to bede mogl to podlaczyc od nowa, narazie zamki mi nie sa potrzebne a jak siadzie bateria w pilocie to bede otwieral przez bagaznik ( az do wymiany baterii) Pozdrawiam i dzieki za info! Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 06.kwi.2006 12:59:49 
Użytkownik

ale zastanawia mnie jedna rzecz, skoro alarm jest podpiety do zamkow to dlaczego sie nie wlacza po wylamaniu zamkow przez zlodzieja! dlaczego sie wylacza jak centralny zamek otworzy wszystkie drzwi! Zrobilem maly test! alarm dzialal, robil troche halasu, migaly ierunki, podszedlem do samochodu i kluczykiem otwrlem klape bagaznika! alarm sie odbezpieczyl! dlaczego?! przeciez rownie dobrze moglem byc zlodziejem, przeciez zamki nie maja dzujnika immo prawda? Pozdrawiam Jocker01

Tytuł: [a4 all] kradziez radia, wylamane zamki! :(
PostNapisane: 20.kwi.2006 18:34:27 
Użytkownik

Witam! Udalo mi sie w lodzi dostac nowe zamki w kozystniej cenie do Mojej niuni wymiana przebiegla bez problemowo! no i znow kilka testow alarmu! Nie rozumiem dlaczego jak zamkne samochod kluczykiem alarm sie uzbraja! to juz wiem dlaczego alarm nie halasowal jak zlodzieje otwarzyli samochod! skoro centralny otworzyl samochod wowczas alarm przestal funkcjonowac! Moze mi ktos to wyjasnic! Moze jest szansa jakos to zmienic aby alarm sie nie uzbrajal po zamknieciu samochodu kluczykiem a nie pilotem! mam alarm cobra! moze ktos ma troszeczke bardziej rozbudowana instrukcje do tego alarmu? Pozdrawiam Jocker01

Tytuł: Re: [a4 all] kradziez radia, wylamane zamki! :(
PostNapisane: 20.kwi.2006 18:39:42 
Użytkownik

Jocker01 napisał(a):
Witam! Udalo mi sie w lodzi dostac nowe zamki w kozystniej cenie do Mojej niuni wymiana przebiegla bez problemowo! no i znow kilka testow alarmu! Nie rozumiem dlaczego jak zamkne samochod kluczykiem alarm sie uzbraja! to juz wiem dlaczego alarm nie halasowal jak zlodzieje otwarzyli samochod! skoro centralny otworzyl samochod wowczas alarm przestal funkcjonowac! Moze mi ktos to wyjasnic! Moze jest szansa jakos to zmienic aby alarm sie nie uzbrajal po zamknieciu samochodu kluczykiem a nie pilotem! mam alarm cobra! moze ktos ma troszeczke bardziej rozbudowana instrukcje do tego alarmu? Pozdrawiam Jocker01

wymien klamke na klamke bez klucza (wez z tylnych drzwi) i juz nikt nie bedzie grzebal

Tytuł: syrena
PostNapisane: 20.kwi.2006 19:51:01 
Użytkownik

syrena jest raczej pod maską koło silnika gdzieś
pewnie masz kluczyk by ją wyłączyć??????????sprawdz czy była wogule włączona!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 10:03:51 
Użytkownik

wymiana klamek raczej nie wchodzi w rachube, dlaczego?? jak siadzie zasilanie to jak dostac sie do sodka?? jak zlodzieje beda chciali sie dostac to lepiej wymieniac zamki jak nowa szybe, prawda?? syrena jest w bagazniku :O tu trzeba pogratulowac audi, niezwykle trafiony pomysl :P syrena dziala bo przy kazdym zamknieciu samochodu daje o sobie znac! Zamki mam juz sprawne tak wiec teraz juz nie mam problemu z zamkami ale z alarmem, chcialbym aby dzialal wydajniej! tzn, po otwarciu dzwi, itp! tak jak powinien to robic kazdy alarm! mam zapasowy alarm scorpiona ale chcialbym wykozystac instalacje od starego! i dotego jest mi potrzebny troche dokladniejszy schemat! tzn ktory kabel do czego! Pozdrawiam Jocker01
ps. moj alarm to cobra art. 1046 mod 7777

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 10:18:13 
Użytkownik

wlansie znalazlem ze ta cobra to jest tylko sdalne sterowanie centralnego zamka! :( gdzie szukac alarmu? jaki typ? jaki model? jaka firma? prosze o pomoc! Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 10:33:47 
Użytkownik

Jocker01 napisał(a):
wymiana klamek raczej nie wchodzi w rachube, dlaczego?? jak siadzie zasilanie to jak dostac sie do sodka?? jak zlodzieje beda chciali sie dostac to lepiej wymieniac zamki jak nowa szybe, prawda?? syrena jest w bagazniku :O tu trzeba pogratulowac audi, niezwykle trafiony pomysl :P syrena dziala bo przy kazdym zamknieciu samochodu daje o sobie znac! Zamki mam juz sprawne tak wiec teraz juz nie mam problemu z zamkami ale z alarmem, chcialbym aby dzialal wydajniej! tzn, po otwarciu dzwi, itp! tak jak powinien to robic kazdy alarm! mam zapasowy alarm scorpiona ale chcialbym wykozystac instalacje od starego! i dotego jest mi potrzebny troche dokladniejszy schemat! tzn ktory kabel do czego! Pozdrawiam Jocker01
ps. moj alarm to cobra art. 1046 mod 7777

zawsze mozesz wejsc przez bagaznik w razie czego :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.kwi.2006 10:35:11 
Użytkownik

alarm może być schowany wszędzie ale najprawdopodobniej pod kolumną kierownicy bo tam jest najwygodniejszy dostęp do wiązki

wyje prawdopodobnie dlatego że któraś z krańcówek w drzwiach została uszkodzona i przesyła do centralki alarmu sygnał otwarcia drzwi ( to ten przycisk przy słupku g:) )

mogę podać Ci telefon do dobrych chłopaków od alarmó

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Strefa czasowa: UTC + 1