.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 23:56:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sciaganie samochodu- B3
PostNapisane: 23.kwi.2006 16:14:30 
Użytkownik

Witam i jeszcze jeden problem
Niedawno zrobilem geometrie kól przednich, do tylnich koles sie nie zabieral bo stwierdzil ze w audi 80 z 1991 r nie ma tam regulacji, dodatkowo wywazylem przednie kola. Teraz jak puszcze kierownice samochod delikatnie zjezdza na lewa strone, wiem ze tylnie kola nie mialy idealnej geometri. Co moze byc ta przyczyna?? A wogule co powoduje sciaganie samochodu, ogolnie??
pozdrawiam!!!

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 18:14:06 
Użytkownik

Twoj mechanik źle ustawił koła.Miałem to samo w C4 Zrobiłem zbieżność i auto uciekało mi na lewo.Poprawiał 3 razy i za każdym razem źle.Wkońcu powiedział że musze zmienić opony.Nerwy mi póściły i pojechałem do innego mechanika.Ten zrobił idealnie i wyśmiał poprzedniego że jest głąbem.Ten drugi ustawiał komputerowo a nie tak jak tamten na laser.Wiem że lasery są nie dokładne

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 19:05:40 
Użytkownik

Dokładnie, masz zle zrobioną geometrię. Jedź najlepiej do ASO albo do zakładu gdzie mają jakies pojęcie i co najważniesze zrobia geometrię komputerowo... ostatnio to przerabiałem, więc nie wybieraj się do żadnych "mieciów". Koszt w ASO ok 94-130 zł polecam zrobić raz ale porządnie!

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 19:19:56 
Użytkownik

spróbuj zamienić koła miejscami, może amortyzatory słabe.Ja tak miałem w golfie.W audi zbierzność ustawiałem u 3-ech gości.Jeden robił mi na listwe- żle, drugi na płycie-żle, dopiero trzeci lampowo po staremu ustawił dobrze.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1