Po wszelkich rozważaniach i wnikliwych poszukiwaniach wstawiłem do swojej niuni O.M.V.L Dream XXI Jest to jak się okazuje pożądna włoska firma koncernu STI Group. A to powody dla jakich zamontowałem ten rodzaj
1. komputer do OMVL jest produkowany przez oddzielną firmę, która produkuje komputery do Landi renzo i innych, ktore nie maja wlasnego rozwiązania z kompem np. BRC ma własny komp i soft.
2. różnica pomiedzy landi a OMVL to inny reduktor i listwa wtrysków no i oczywiscie cena OMVL 3700pln landi 5700 pln
Podsumowując
Nie wiem jakby auto chodziło na Landi czy BRC bo zadnego z tych nie wstawilem wiem jednak, że ta instalacja co mam działa dokładnie jak na benzynie. Rozpędzałem się na przemian na gazie i benzynie - bez różnicy z przewaga lepszej dynamiki na gazie.
Adaptacja kompa gazowego trwała 5 minut praktycznie gazownik zmodyfikował tylko parę parametrów mapy wtrysków - mowił że nigdy tak mu silnik się nie dopasował, zawsze musiał całą mape korygować.
A i ważna rzecz przewody od listwy do kolektora są krótkie ok 15 cm co jest ważne - powinny być jak najkrótsze.
Przełączanie gaz benzyna po osiągnieciu przez reduktor 35 Celsiusów
Pozostała jeszcze kwestia ile pali - sie okaże
Póki co jestem zadowolony - Ciekawe na jak długo
Pozdrawiam