.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.mar.2025 18:08:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: OLEJ Z SUPERMARKETU UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PostNapisane: 05.maja.2006 14:50:22 
Użytkownik

Niedawno chodziłem po supermarkecie i zauwazyłem olej castrol w cenie 38 zł za 5 litrów oleju. obejrzałem więć dokładnie i zastanawiałem się co tu jest nie tak i okazuje się ze ten olej nie ma wogóle specyfikacji i norm VW, czy mercedesa...tam np.VW NORM 505, czy 500 czy jakiejs tam innej. dlaczego na oleju za 115 zł jest takowa norma.Przeciez to ten sam olej CASTROL GTX !!!!!!!!
czy moze mi to ktos wyjasnic....?????

po tym co widziałem zresztą jak rozlewane są w Polsce oleje pozostaje przy zakupie oleju w NIEMCZECH... jest taniej i pewniej.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 15:07:28 
Użytkownik

ostatnio zmieniłem Lotosa na Castrola w promocji za 60zł w normalnym sklepie motoryzacyjnym, też 5 litrów. Opakowanie troche dziwne, jak je gdzieś jeszcze mam to obejrze dokładniej

ps. organoleptycznie zachowuje się ciut lepiej od Lotosa, nie telepie silnikiem jak zimny, cichsza praca

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 15:15:59 
Użytkownik

Z tego co ja wim lotos wogóle nie był rekomendowany do silników AUDI i przyznam ze spotkałem się z opinią ze wogóle niszczy motor....... podobnie zresztą jak filtry filtrona. w serwisi powiedzieli mi ze wogóle się nie nadają do tych AUT.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 15:30:16 
Klubowicz

Przy ostatniej wymianie oleju, rozmawiałem z facetem z hurtowni castrol w Krakowie na temat dlaczego w hipermarkecie jest taniej niż u niego. Po prostu różni dystrybutorzy więc nie koniecznie musi być gorszy.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 15:53:38 
Użytkownik

nie wiem czy to wina podróbek czy nie ale castrol to dno

nigdy tego nie zaleje choćby dopłacali

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:01:23 
Użytkownik

maciu napisał(a):
nie wiem czy to wina podróbek czy nie ale castrol to dno

nigdy tego nie zaleje choćby dopłacali

a masz lepszy wybór ??????????? podobne olej są tej samej klasy.....

ja i tak leje ARAL TURBO RAAL

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:03:37 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Po mojej ostatniej przygodzie z Castrolem mogę go polecać tylko zagorzałym wrogom.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:08:30 
Klubowicz

Ja tam lałem SLX'a przez jakiś czas i nigdy nie było problemu (oprócz kosztów oczywiście: 250 zl za 4 litry).

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:15:50 
Użytkownik

najlepsza sa podrobki...niczym sie nie roznia i wygaldaja tak samo

u mnie do serwisu lub sklepu przychodza akwizytorzy proponujacy castrola w niskiej cenie...

natomiast za 2 tyg tym samym autem tylko inny czlowiek przyjezdza i sie pyta czy przypadkiem nie mam pustych baniek po pelnym synetetyku nie wazne jakiej firmy....

wiec nie ma co sie podniecac cena...remont silnika jest duzo drozszy niz oryginalna banka od tej "w promocyjnej cenie"

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:37:06 
Użytkownik

baskecik napisał(a):
Po mojej ostatniej przygodzie z Castrolem mogę go polecać tylko zagorzałym wrogom.

co sie stalo??

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:50:46 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
zielaki napisał(a):
Z tego co ja wim lotos wogóle nie był rekomendowany do silników AUDI i przyznam ze spotkałem się z opinią ze wogóle niszczy motor....... podobnie zresztą jak filtry filtrona. w serwisi powiedzieli mi ze wogóle się nie nadają do tych AUT.
Z tego co wiem to zjeżdziłem pare audi na filtrach filtrona i olejach z lotosu, teraz do tego świece iskry, wiesz gadasz głupoty bez zadnego poparcia, czu komuś się moze zatarł silnik przez ten olej, albo miał jakies kłopoty, po co te głupie teorie???Jeżdze s4 4,2 na LOTOS SEMISYNTETIC i filtr powietrza oraz oleju mam FILTRONA uwazam ze pleciesz bzdury bez poparcia!!!!.

P.S jedno jest pewne pod polskie firmy nikt nie zrobi podróby , a polskie firmy chca zabłysnac na światowej arenie więc stosunek ceny do jakości jest optymalny , polecam niedowiarkom wspieranie polskiego przemysłu.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 16:58:25 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Mały sorry ale te patriotyczne pieśni do mnie jakoś nieprzemawiają, bo polskie to są dobre tylko dziewczyny ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 17:01:28 
Użytkownik

Filtron jest wukupiony przez firme WIX co rowniez produkuje filtry!

Wg mnie teorei o filtronie sa za bardzo przesadzone!

Bez przesady!

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 17:18:38 
Użytkownik

Góral napisał(a):
Filtron jest wukupiony przez firme WIX co rowniez produkuje filtry!

Wg mnie teorei o filtronie sa za bardzo przesadzone!

Bez przesady!

przy filtrze paliwa to niesety prawda..... trzeba bylo wymienic na inny bo nie chcial palic :/ / to nie bylo moje autko

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 17:47:03 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
zielaki napisał(a):
Z tego co wiem to zjeżdziłem pare audi na filtrach filtrona i olejach z lotosu, teraz do tego świece iskry, wiesz gadasz głupoty bez zadnego poparcia, czu komuś się moze zatarł silnik przez ten olej, albo miał jakies kłopoty, po co te głupie teorie???Jeżdze s4 4,2 na LOTOS SEMISYNTETIC i filtr powietrza oraz oleju mam FILTRONA uwazam ze pleciesz bzdury bez poparcia!!!!.

P.S jedno jest pewne pod polskie firmy nikt nie zrobi podróby , a polskie firmy chca zabłysnac na światowej arenie więc stosunek ceny do jakości jest optymalny , polecam niedowiarkom wspieranie polskiego przemysłu.

Słuchaj , nie musisz się od razu bulwersowac ... Mnie odradzono filtr filtrona, więc go nie stosuje tymbardziej ze filtry innych firm nie sądrozsze (FILTRON SAM W SOBIE SIĘ CENI)
Swiece tez doradził mi jakis głupi gazownik bym do gazu dał Swiece iskry, przekonałem się .wróciłem do seryjnych NGK . co do oleju lotos tez mam swoją teorię ... więc jesli Tobie sprawuję się to super to ciesze się , kazdy ma ten wybór i po to jest tyle firm.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 17:56:38 
Użytkownik

a tak na marginesie ...nie kupiłem jeszcze żadnej polskiej rzeczy zeby nie była BARANINA... przykro mówić ze nasze rodzime rzeczy takie są

ale moze ktoś kupił klocki hamulcowe.........amortyzatory z Krosna które wytrzymywały 2 tyg, tłumiki ASMET które wystarczały tylko na rok (mało jezdząć w zimie), uszczelki róznych polskich firm . akumulatory CENTRY, bo o AUTOPARCIE to juz nie wspomnę. Przeciez tak naprawde to rzemieslnicy udający jakość. Popatrz na produkty firm zachodnich. Jesli nie widzisz róznicy to mało byles na zachodzie...
JA chciałbym kupowac POLSKIE PRODUKTY ale w Polsce zawsze jakosc była na drugim miejscu bo zarabiamy zbyt mało. TO rynek ustala CENE, wiec zeby się dopasowac polscy producenci muszą zjechac z ceny, a co zrobić by miec nizszą cenę ! OBNIZYC JAKOSC!!! i koło się zamyka
i nie mów mi ze w Polsce ktoś jest lojalny i wyprodukuje rzecz która bedzie trwała.!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 19:10:12 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
ale jedno jest pewne .... polskie dzieczyny i wodka zawsze byla jest i bedzie najlepsza :D .... no i ostatnio doszlo Tyskie :-D

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 20:27:22 
Klubowicz

wlasnie przymiezam sie do wymiany olejow, filtrow... i przyznam sie Wam, ze mam niezly mentlik w glowie...

czytam to co tu piszecie i zaczynam sie smucic... w naszym kraju ludzie zarabiaja mniej niz na zachodzie, czesciej niz obcokrajowcy zwracamy uwage na cene, a producenci niestety... zeby zarobic musza obnizyc koszty, a co za tym idzie czasami i jakosc produktu...

mieszkajac w De. kupowalem i przywozilem do PL. dla mamy plyny do plukania (te do prania) smialem sie z niej bo mowila mi, ze "tamte" se lepsze... i wiecie co ? miala racje, ale uzmyslowilem to sobie dopiero po powrocie do PL. po pierwszym praniu w tych samych, ale "naszych" plynach...
moze to glupi przyklad... tu oleje, a ja o plynach do prania, ale moze widzieliscie juz reklame zachecajaco-informujaca o nowych opakowaniach proszkow ze znakiem unijnym... se mniejsze niz polskie nie 3,a 2 kilo, ale tak samo wydajne... bo bardziej skondensowane... ekologia i takie tam...
dala mi ta reklamowka do myslenia... czy czasami w innych dziedzinach tez nas tak nie "kreca" :?:

hans napisał(a):
ale jedno jest pewne .... polskie dzieczyny i wodka zawsze byla jest i bedzie najlepsza .... no i ostatnio doszlo Tyskie

i tutaj zachod nigdy nie podskoczy wyzej niz my :diabel:

pozdrawiam

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 20:56:23 
Użytkownik

Panowie powiem tak ;-) kupilem ten castrol z supermarketu i zalalem do audi. Co zauwazylem i sie okazalo ze na starym oleju (zuzytym) trzymal wiecej barow niz na nowym zalanym, jak odpalam z rana slychac przez 2-3 s ze silnik klekocze (zawory) :/ . Wiec z tego co widze musze go wyj.... i kupic cos lepszego :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 23:18:16 
Użytkownik

MŁODY napisał(a):
Panowie powiem tak ;-) kupilem ten castrol z supermarketu i zalalem do audi. Co zauwazylem i sie okazalo ze na starym oleju (zuzytym) trzymal wiecej barow niz na nowym zalanym, jak odpalam z rana slychac przez 2-3 s ze silnik klekocze (zawory) :/ . Wiec z tego co widze musze go wyj.... i kupic cos lepszego :zly:

no i powolutku mamy potwierdzenie....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1