.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 22:09:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stalo sie, w koncu cos musialo rozkwitnac ;)
PostNapisane: 16.lut.2004 21:53:20 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Jade sobie na 3cim biegu 5000obr i nagle jak cos nie zajeb.. :galy: pod macha. Silnik zgasl, na luz na pobocze... ocena sytuacji... strzelilo gazem ok, jakie szkody:

1.) poszla sie jeb.. chlodnica powietrza boczek od strony kolektora wogole odskoczyl :galy: . W sumie i tak byla do wymiany bo juz plakala :P
2.) nowa rura karbowana chlodnica-kolektor pekla jak balon. A te pierscienie metalowe ja wzmacniajace az sie pootwieraly :!!: :galy: . tej mi najbardziej szkoda :(
3.) gdzies zniklo pol atrapy :galy: , czary mary :diabel:

Trudno sie mowi, bedzie trzeba znowu pare zloty dolozyc do maszynki... a mialo byc tak pieknie, juz przyszykowane nowe tarcze i klocki mialem montowac na przod :):

Nie zycze wam takich sytuacji. Pozdrowka!

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2004 22:10:00 
Użytkownik

wyrazy współczucia...

...a swoją drogą to dziwne że nie miałeś zrobionego zabezpieczenia antywybuchowego przed IC... ja w swojej 200 jak montowali mi gaz zarządałem aby mi to zainstalowali - i tak szczerze mówiąc cieszę się z tego bo już parę razy tak ostro mi palnęło ale to głównie na postoju...(przynajmniej IC i gumy całe...)

koszt takiego pierścienia z klapką i dodatkowym gumowym pierścieniem odprowadzającym gaz w czasie strzału to jakieś 30 - 40 PLN , koszt niewielki w porównaniu z tym co teraz trzeba wybecalować - a przynajmniej nie rozpieprzy ci intercoolera...(hehehe no przynajmniej nie za pierwszym strzałem...) :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2004 22:37:41 
Klubowicz

oo ale lipa ... to nie jest tak ze gaz wali tylko przy niskich obrotach??? szit

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2004 22:47:15 
Użytkownik

kristof200 napisał(a):
...a swoją drogą to dziwne że nie miałeś zrobionego zabezpieczenia antywybuchowego przed IC. :diabel:

Nie sadze ze jakiekolwiek zabezpieczenie bylo by w stanie zlagodzic ten strzal :galy: dotad nie moge uwierzyc ze stalowe pierscionki na rurze od ic otworzyly sie :/ no i ze atrape wyjeb...

Pamietam ze kiedys wczesniej strzelilo mi ze 2-3 razy, ale nic sie nie stalo, poprostu gluchy strzal. A to bylo jak jakas petarda, dobrze ze maska sie nie otworzyla :diabel:

do wuja:

takie cuda dzieja sie tylko w turbosach, tak mi sie wydaje :peace:
W kazdym razie trzeba byc przygotowanym ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2004 22:48:19 
Klubowicz

Lukasik napisał(a):
W kazdym razie trzeba byc przygotowanym ;)

albo mieć SGI ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2004 23:31:26 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
w mechanicznym wtrysku raczej trudno zalozyc SGI ... raczej relatywnie przeliczyc bilans zyskow i strat i kupic jak juz turbo ale diesla ... sam zaczynam sie teraz bawic w K-Jetronic i pierwsze co zrobilem to wy$@%lem gaz ... niechce go tu wiecej widziec ... roznica w wolnossacym jest conajmniej masakrycna ... a juz nie mysle co bedzie sie dzialo w 2.2T :galy:

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2004 21:49:31 
Klubowicz

hans napisał(a):
w mechanicznym wtrysku raczej trudno zalozyc SGI ... raczej relatywnie przeliczyc bilans zyskow i strat i kupic jak juz turbo ale diesla ... sam zaczynam sie teraz bawic w K-Jetronic i pierwsze co zrobilem to wy$@%lem gaz ... niechce go tu wiecej widziec ... roznica w wolnossacym jest conajmniej masakrycna ... a juz nie mysle co bedzie sie dzialo w 2.2T :galy:

oj, czepiasz się Hans ;) generalnie jak turbo z gazem to tylko z SGI, no i nie mechaniczny wtrysk.... jeżeli już musi być gaz w aucie... a takto... widać w postach powyżej :D

PS. Jak części do tylnej zawiechy dla mnie? Miałeś się odezwać :(

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2004 20:35:23 
Użytkownik

piotr napisał(a):
albo mieć SGI ;)

Podobno jest w b-stoku czarnoksieznik ktory wstawi sekwencyjny do silnika na mechanicznym mc. Podobno robi jakis cwancyk i dziala... zobaczymy bo kolega chce sie do niego udac...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1