.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 19:40:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 18:14:50 
Użytkownik

dziura w IC od tego bym zaczal

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 18:21:42 
Użytkownik

IC albo pod wpływem udeżenia mógł któryś przewód dolotowy powietrza się poluzować lub spaść lub wiele innych czynników - ogólnie sprawdziłbym wszystkie przewody dokładnie może się gdzieś przełamał lub jest dziura... a swoją drogą to niezły musiał być ten krawężnik z 0.5 metra... ;) :P :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 20:58:14 
Użytkownik

furacz piękny... hmmm tylko co... nie goli??? :galy:

IC - intercooler

...może niekoniecznie musi być to przyczyną tego... może poprostu zwykły zbieg okoliczności...

proponuję abyś zapodał więcej szczegułów odnośnie pracy motorku... itp. itd. bo może nie tu szukamy co powinniśmy...

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 22:01:51 
Klubowicz

Sprawdz czy pasek rozrzadu nie przeskoczyl

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 22:27:40 
Użytkownik

Pablo163 napisał(a):
Ok!
Dzieki :) mi tez fura sie podoba,szkoda ze teraz nie jezdzi :(
A wiec zaczelo sie od tego ze jechalem sobie spokojnie po sliskiej drodze i nagle wpadlem w poslizg.W samochodzie samoczynie wlaczylo sie Quattro,zazucilo mnie wpadlem na chodnik.Felgi sie lekko skrzywily....tzn wbily.Cala sile uderzenia przyjal samochod na kola. Nie dosc tego na koniec uderzylem w taka donice na kwiaty i polamalem lekko zderzak.
Fura zgasla, wyszedlem zobaczyc czy wszystko ok.Procz wbitych lekko felg i lekko polamanego wlukna szklanego na zderzaku a raczej dokladce nie bylo nic.
Wsiadam odpalam samochod a on zdechl :( gasnie.Odpalam pochodzi chwilke gasnie,dodam gazu odrazu gasnie.Znajomy mowi ze to moze byc czujnik od poduszki powietrznej.Ale tam nie ma poduszek :/ Samochud sciagnalem z Niemiec z wybita tylkna szyba i lampa lekko stluczona.Teraz mam problem bo standardowa od s2 nie pasuje :( i musze jezdzic z pobita ale to nie problem. Chcial bym zeby moja pstynka jak najszybciej zaczela jezdzic.
Mam jeszcze jedna prosbe....czy to normalne ze przy 250km/h odcinalo mi paliwo spadala predkosc do ok 220km/h i znowu gas....
Pozdrawiam
Popytam na wsi czy ma ktos cyfraka i zapodam foty,ja nie mam wiec.... trzeba poczekac az sie dorobie.o i jeszcze furka teraz mi kupe kasy zje pewnie, i to paliwo co do niej leje shittttttttttt spala mi ok 20l/100km sredniej jazdy

A co znaczy ze wlaczylo sie quattro - to sie jakosc wlacza??????

Przejzyj dobrze polaczenia intercoolera.
Moze zlacze z przeplywomierza spadlo?

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 22:30:38 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
A mi się wydaje że z S2 to trzeba doktora bo sam na czuja nie wiedząc czym jeździsz nic nie zrobisz... ;)

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 23:35:28 
Klubowicz

DeS napisał(a):
A mi się wydaje że z S2 to trzeba doktora bo sam na czuja nie wiedząc czym jeździsz nic nie zrobisz... ;)

Doktor Niedźwiadek, wystąp ;) :D :D :D

A jak przeskoczy pasek o ząbek to auto z reguły będzie odpalać :) więc zawsze lepiej sprawdzić.

A z tym załączeniem quattro to wypas. u mnie się cały czas załącza ;) czyżby u kolego jakiś Haldex siedział :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 09:03:33 
Moderator

U mnie podczas uderzenia przeskoczył pasek rozrządu. Auto odpalało bez większego problemu ale przy próbie ruszania gasło brakowało mu mocy. Więc może coś takiego też jest u Ciebie. Sprawdź znaki na kole zamachowym i kole rozrządu. Albo podjedź gdzieś gdzie się na tym znają.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 10:59:22 
Użytkownik

załączane quatrro... hmm ciekawa teoria... a może ty kupiłeś najnowsze VOLVO a nie Audiolkę... tylko sprzedawca cię nakłamał... ;)

a poza tym oprócz paska sprawdź przepływomierz powietrza i rozdzielacz wtrysku może pod wpływem udeżenia tarcza spiętrzająca się gdzieś zawiesiła...

następna sprawa to... przy 250 km/h raczej powinien ci się rozłaczyć układ paliwowy - więc to jest jak najbardziej normalne... a do tego te 20 literków benzolu przy takiej jeździe to raczej normalne... a jak chcesz aby mniej ci palił to albo siedzenie sobie bardziej odsuń od kierownicy albo stosuj lżejsze buty... ;) :P ...a tak swoją drogą to chyba raczej nie w naszym kraju takie prędkości osiągasz - no chyba że jesteś wysoko ubezpieczony i zarejestrowany w BANKU DAWCÓW NARZĄDÓW do przeszczepu... :P :diabel: bo ja to bym się cykorał przy stanie naszych dróg z tą prędkością...

do tego - jeśli nie bardzo się na mechaniorze znasz to proponowałbym odwiedzić jakiegoś zaprzyjaźnionego fachmana - bo możesz sobie dorobić troszkę więcej kłopotów i kosztów - oczywiście...

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 11:49:59 
Użytkownik

Z tym zalaczaniem quattro to az chyba sprawdze usiebie bo cos mi sie wydaje ze mam caly czas wlaczone :/
A pompa paliwa to tam u ciebie wogole pompuje ??

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 12:14:35 
Użytkownik

kristof200 napisał(a):
a poza tym oprócz paska sprawdź przepływomierz powietrza i rozdzielacz wtrysku może pod wpływem udeżenia tarcza spiętrzająca się gdzieś zawiesiła...

Tam nie ma klapy - tam jest elektroniczny wtrysk Motronik chyba 1.3 i przeplywomierz termiczny

A tak wogule jak ci pali 20l to pewnie juz sie sonda lambda sypie a teraz ci padla calkiem i samochod nie chce jechac. Jedz czlowieku do mechanika niech popatrzy i pomierzy to nie jest samochod zabawka!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 14:25:40 
Użytkownik

cos z dolotem jest nie tak ;)

Vectra B 2.2 DTI SPORT / było

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 21:31:35 
Klubowicz

kristof200 napisał(a):
A tak wogule jak ci pali 20l to pewnie juz sie sonda lambda sypie a teraz ci padla calkiem i samochod nie chce jechac. Jedz czlowieku do mechanika niech popatrzy i pomierzy to nie jest samochod zabawka!!!!

tylko jedź do dobrego mechanika... który wie co to jest 3B... bo np w zakładach Bosch to nie wiedzą.... także wybór mechaników masz mały :D (ja wiem o dwóch w PL) :D
W autoryzowanym i całkiem wypasionym Boschu sprawdzali, sprawdzali i ..... założyli mi nie takie świece i nie taką sondę lambda jak trzeba...... w innym Boschu też się nie wykazali... także oba w Łodzi są do bani... przynajmniej w temacie 2.2T 20V. W ASO w Łodzi też nie wiedzieli jak się zabrać to szybko im auto zabrałem :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 21:54:26 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
Pablo163, z calym szacunkiem dla twojej pasji do tego auta ale widze ze twoja wiedza jest nikla na temat S2 , w takim razie proponuje odwiedzic wyspecjalizowany serwis ktory przynajmniej bedzie wiedzial jakich srubek nie ruszac ... samodziene naprawy w takim stanie rzeczy moga tylko pogorszyc aktualny stan rzekonego auta ;)

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1