.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 22:28:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: skrzynia i inne
PostNapisane: 25.lut.2004 13:05:19 
Użytkownik

Pomocy Skrzynia! Szanowni koledzy ! Czy znacie może jakiegoś dobrego i podkreślam taniego :) mechanika w Wawie lub okolicach który naprawiłby skrzynię w mojej B3 1.8? Podejrzewam że padł synchronizator pierwszego biegu bo bieg wchodzi bez zgrzytnięcia tylko jak auto stoi :( W końcu coś muszę z tym zrobić. Poza tym myślę nad założeniem elektrycznych szyb, więc może mi doradzicie - oryginalne czy "rzeźbione"
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 13:13:16 
Użytkownik

zapytaj rogala o numer do pawla - robil skrzynie u mnie

w kwestii szyb - oryginalne, jak zalozysz wszystkie cztery
to ja bym nie ciagnal instalacji do guzikow na tyl (zeby nie
kupowac boczkow tylnych) i zostawic kontrole nad tylem
tylko kierowcy, wtedy nie beda Ci sie pasazerowie bawili szybami bez potrzeby :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 13:18:15 
Użytkownik

jeśli chodzi o szybki to tylko w zależności od tego ile chcesz na to kaski przeznaczyć... wiadomo orginalne są najlepsze (wystarczy tylko założyć - nie ma praktycznie możliwości aby nie pasowały) no chyba że z innego modelu - ale do tanich niestety nie należą (dotego wiązki przełączniki itp...)
...a jeśli masz gdzie i chcesz troszkę porezać to można dopasować jakieś i też powinny golić - a koszt znacząco niższy...(looknij na allegro tam wala się tego troszkę - i uniwersalne i czasami nawet orginały - można poprzebierać)

a co do warsztatów to najlepiej niech się wypowie ktoś ze stolicy (ale przeglądnij jeszcze topic polecane warsztaty - może tam się jakiś znajdzie...)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 13:19:35 
Użytkownik

aha no i rzecz jasna wpadnij na spota czwartkowego, zapraszamy :)

Tytuł: el. szyby
PostNapisane: 25.lut.2004 13:24:12 
Użytkownik

Jednej rzeczy się boje odnośnie oryginalnych szyb - mianowicie- lusterka mam ręczne a przełączniki szyb są od kierowcy zespolone na pulpicie z regulacją luster- nie wiem czy jest taki pulpit na lusterko ręczne i szyby elektryczne.... Może stanie na podnośnikach oryginalnych a przyciskach umieszczonych jak w BMW między fotelami....

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 13:26:03 
Użytkownik

zmień lusterka też :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2004 13:39:00 
Użytkownik

można i tak... ale z drugiej strony to co ci będą przeszkadzać te dwa małe dzyndzle od sterowania lustrami... a może w przyszłości się jednak zdecydujesz na lustra też - to będą jak ulał pasować - a gdy powycinasz dziury na te przełączniki w tunelu to już "dupa zbita" regulacji luster nie dopasujesz no chyba że od innego modelu...

Tytuł: szyby el.
PostNapisane: 25.lut.2004 13:45:11 
Użytkownik

po pierwsze na lustra el. to jestem za biedny :) a po drugie problem jest taki - jak zainstaluje przełączniki (mówię o stronie kierowcy) to cały pulpit składa się z przełączników - szyby el. oraz lustra el. a ja mam lustra ręczne... co zrobie wtedy z ich regulacją? Czy są pulpity w układzie szyby el. i pokręto ręczne lusterka?

Tytuł: Re: szyby el.
PostNapisane: 25.lut.2004 13:48:19 
Użytkownik

MaciekM napisał(a):
po pierwsze na lustra el. to jestem za biedny :) a po drugie problem jest taki - jak zainstaluje przełączniki (mówię o stronie kierowcy) to cały pulpit składa się z przełączników - szyby el. oraz lustra el. a ja mam lustra ręczne... co zrobie wtedy z ich regulacją? Czy są pulpity w układzie szyby el. i pokręto ręczne lusterka?

zajrze do etki wieczorem...

Tytuł: Re: szyby el.
PostNapisane: 25.lut.2004 13:54:32 
Użytkownik

MaciekM napisał(a):
...pulpit składa się z przełączników - szyby el. oraz lustra el. a ja mam lustra ręczne... co zrobie wtedy z ich regulacją? Czy są pulpity w układzie szyby el. i pokręto ręczne lusterka?

no jak co??? zostawisz puki co i będziesz regulował sobie ręcznie... a co do takiego układu to się nie spotkałem... ale pewnie są - i może nie koniecznie z Audi... ale zawsze można coś zaadoptować z innego - tylko pytanie po co???

ale zrobisz jak uważasz... :peace:

Tytuł: szyby el. i prawe lusterko
PostNapisane: 25.lut.2004 14:04:33 
Użytkownik

No pomyślę ale raczej przyciski będą przy ręcznym- mniejsze koszta poza tym bo jak kiedyś pytałem o ten pulpit w serwisie to najtańszy kosztował 100zł nie licząc przycisków.... ale może trafi się jakiś rozbitek i okazyjnie wszystko wymontuje z niego :)

Uwierzycie że moja audi nie miała od nowości lusterka z prawej strony? Żadnego- nawet w blasze dziury nie było :) Jakaś strajnie biedna wersja :) Lusterko na szczęście już jest ale sporo strachu było z tym rzeźbieniem :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1