Witam
Dzieki za porady
Jezeli chodzi o tuning to zastanawia mnie jeden fakt mianowicie są 2 rodzaje silników w Audi A3 z 1,8T 150KM i 180KM . Producent twierdzi że są to 2 różne silniki inny skład odlewu komory silnika itp. JEdnak z mojej wnikliwej analizy elementów które wchodzą w skład silnika 150KM o kodzie AUM i silnika 180KM o kodzie AGU zauważyłem tylko różnicę w tym że 180KM ma 6 stopniową skrzynie biegów, reszta elementów zgodnie z programem ETKA jest identyczna (chyba że się jakiejś niedopatrzyłem- głównie sprawdzałem wałki tłoki głowicę ), więc wniosek nasuwa się sam , mało tego jak wymieniałem przepływomierz bo mi padł
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
na fakturze była pozycja czujnik masy powietrza numer bla bla bla i tekst do 180KM a symbol był dokładnie co do literki taki jak u mnie.
Pozdrawiam
Czesc! ja jestem od tygodnia posiadaczem A3 1.8T 180KM i szczerze mowiac z tego co wiem roznice jakie sa miedzy silnikami 180KM i 150KM to komputer glownie i pare szczegolow ..z checia sie sam tego dowiem i jak cos znajde poinformuje ale nie sadze, zeby roznice byly znaczace..Pozdro