.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 12:42:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2001 17:13:00 
Użytkownik

hejka wszystkim :uśmiech:

mam mały dylemacik i może mi cos doradzicie
mam 80 1.9 tdi z 94 roku Avant (choruje na RS2 ale o tym kiedy indziej) i autko jest po przejsciach, niby zostało zrobione niexle ale co jakisz czas wylaza mi rózne rzeczy i wtedy mam dylemat - sprzedawać czy trzymac i inwestowac na max - jakie jest wasze zdanie?

wiem ze bylo wyciagane i ma nowy dach i wstawiany lewy slupek

poza tym ciezko jest z róznymi bajerami do tego rocznika/modelu (z moze nie wiem gdzie szukać) a załozyłbym sobie: przód od RS-a, klimę (może klimatronic), komfort, ksenony/soczewki, inne fotele, kółka 17 - ale nie wiem czy na nasze drogi to ma sens tez prosze o porady

aha no i może ktos sie orientuje czy za w dobrym stanie RS2 na pewno trzeba mieć te 40kDM czy może da sie jednak taniej?

przepraszam ze tak hurtowo ale sie zebrało

pozdrófffka dla wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2001 17:34:00 
Użytkownik

jak samochodzik byl ostro bity to lepiej go sprzedaj a z 1,9 tdi to nie bedziesz mial duzych problemow ...
dokladanie bajerow typu progi,spojlery,soczewki to pryszcz a o zalozeniu klimy to zapomnij bo koszt takiej imprezy wyniesie cie jakies 4-5 tys...
ostatnio slyszalem o taniej rs2 ze szwajcari .. dowiem sie czy to jeszcze aktualne i dam ci znac!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2001 20:02:00 
Użytkownik

hmmm nowy dach? brzmi źle :uśmiech: :???:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2001 17:55:00 
Użytkownik

Eeee, nie jest tak zle.
Powiedz moze co jeszcze dokladnie z niego wylazi.
Jesli to co juz wymieniles i juz gra wszystko tonie ma sie co zastanawiac - trzymac autko u siebie.
Natomiast jak masz w niego wlozyc jeszcze 100 baniek, zeby zaczal dobrze i bezpiecznie jezdzic to warto przemyslec srawe 2 razy.
Moja audika tez byla bita (ale powiedzmy sobie: ktore ze sportowych, kabrio, lub coupe modeli aut jakiejkolwiek marki nie bylo ? :uśmiech: ) ale tak, ze w sumie nic sie zlego nie porobilo (czytaj: nie sklejali jej z 4 roznych aut :-D)
Geometrie mam lux, silniczek tez, inne testy u mecha tez autka przechodzi bez jekniecia (no moze poza wywalonym katem :uśmiech:
No fakt, ze wlozylem w auto od kupna jakies 8 tys. (nie liczac kosztow napraw powypadkowych) ale bylo warto i nie zaluje :uśmiech:
Jezdzi super i wogole miodzik furka.
B4 Avant to wedlug mnie extra bryka, a w TDI to uz wogole wypas. Rzeczywiscie, raczej szybko sprzedasz, ale czy warto ??

Pozdro

PS. Dam przyklad: nowe Audi A3 kosztuje w wersji 1.8T o ile sie nie myle okolo 800 baniek.
Czy myslisz ze na gieldzie jak stoi takie A3 powiedzmy 3-latek za 360 baniek (ostatnio tak widzialem, z full wypasem oprocz skory) i pewnie jeszcze gosciu z cena by zjechal, to jakie ono jest ??
Stary, po takim dzwonie, ze bylo chyba wszystko osobno :jezyk:
Niestety, a ludzie sie napalaja i mysla, ze Pana Boga za nogi zlapali, hehe :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2001 18:17:00 
Użytkownik

hejka,

dzieki za słowa otuchy a więc tak:
dach byl przelozony bo jak dostal w lewy przod to słupek oberwal zdrowo i co za tym idzie dach tez a tam jest szyber wiec odcieto dach - z 10 cm ponizej poziomu i wstawiono nowy, + nowy słupek lewy ( w sumie spawany dwoch miejscach) nic nie widac z zewnatrz oprocz tego lewego slupka a i tak trzeba miec niezłe oko

od zakupu zrobilem przy nim:
rozne rzeczy w zawieszeniu, tarcze, silentbloki, lozyska amorków, teraz beda tuleje wahaczy,

dokupiłem kupe brakujacych pierdół (kratki z przodu gumki i inne do srodka i na zewnatrz)

rozrząd - sciagało pasek raz na zewnatrz raz do wewnątrz teraz jest ok ( na razie)

uszczelnienie - ciękło do srodka przez reling, szybę i bezpieczniki

generalnie byl niechlujnie poskładany i gdzie mogli dawali powiedzmy sobie mniej sprawne czesci np tapicerka w drzwiach kierowcy z bodaj 6 zaczepów do blachy ma tylko dwa :smutek: itd, itp

ciagle mam problemy z zegarami - nie chodzą mi liczniki kilometrów tzn chodzą jak chca raz tak a raz nie i nie ma na to schematu

no i wycieraczki - robia co chcą i też nie moge na to nic poradzić - pewnie trzeba by wymienić silnik ale na razie jeszcze nie zdiagnozowałem dokładnie co sie zwaliło

ufff, poszło

ja wiem ze to ma 8 lat ale ja juz tak mam że nawet najdrobniejsze niedomagania w samochodzie (a juz najbardziej dziwne dzwieki
z zawiesznia, tapicerki i inych) mnie bardzo irytują

kuba

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2001 18:21:00 
Użytkownik

wiesz, ale szary czlowiek kupi sobie takie klepane A3 za dajmy na to 36klz i bedzie sie cieszyc ze ma audi, osobiscie bym wolal np. taki wybor niz np. nowy, praktycznie goły jesli chodzi o wyposazenie VW polo za 39 tysiecy(jesli sie nie myle) :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2001 18:26:00 
Użytkownik

hmmmm nieraz można z takiego auta zrobić fajny, zadbany egzemplarz, ale wydaje mi się ze sporo wydasz, ale rzycze POWODZENIA!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2001 19:20:00 
Użytkownik

Ehh, spoczko, ja mam to samo, w sumie juz troche latek autko ma, a non stop wymagam od niego jak od nowki, wszystko musi grac :uśmiech: :uśmiech:
A jak tylko cos nie gra to mnie szlag trafia, ludzie mowia, "zostaw, olej to, ja w swoim nic nie robie z takich rzeczy i jakos jezdze". A ja tak nie moge, laduje nowe czesci, wszystko original i musi grac na 100% :uśmiech:
A powiem jeszcze tak: jak masz troche zaciecia do majsterkowania przy aucie to mozesz je bez problemu wyprowadzic do extra stanu. Ja bym tam walczyl o audiczke :uśmiech:
Wynagrodzi Ci to w dzieciach (bara bara na tylnim w kombi to jest to :uśmiech: :uśmiech:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2001 09:25:00 
Użytkownik

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
skąd wiedziałeś? :wow:
jasnowidz jakis czy co,
akurat wczoraj mi sie to przytrafilo, pierwszy raz w wózku od czasu malucha :uśmiech: :uśmiech:

co prawda jak wstawie z powrotem basa do bedzie troszke ciasno ale mówi sie trudno :uśmiech:

zaciecie do majsterkowania moze mam ale nie mam za bardzo gdzie (nie mówiąc o narzedziach) i zwlaszcza w taka pogode
:-(

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2001 11:30:00 
Użytkownik

no i widzisz wykorzystujesz wpelni potecjal swojego audi!!! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2001 11:58:00 
Użytkownik

:uśmiech: :uśmiech: :uśmiech:
No to wszystko gra :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2001 14:45:00 
Użytkownik

:cool:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1