.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 20:43:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 00:04:00 
Użytkownik

Volki, powiedz jak to w koncu jest z tym 2.8 v6, loi dupsko a4 1.8t czy a4 joli dupsko jemu :uśmiech:
Ostatnio tam kiedys gadales ze swoja a4 robisz bez problemu swoja kupejke.
Natomiast dzisiaj moj kolezka scigal sie z Passatem 1.8t (taki sam silnik jak w Twoim a4)
i mial drugiego kumpla w kabinie i kamerka krecili :uśmiech: :uśmiech:

Fura kolezki to peugeot 206 rzadka wersja 138km (s iles tam ma oznaczenie).
No i Passat dostawal takie baty na 2 swiatlach (popowice, tgg) ze za beverly hill skrecil w prawo bo juz mu wstyd chyba bylo.
Na filmie wyglada to na 3-4 dlugosci samochodu (w krotkim sprincie to bardzo duzo mysle). Kolo z passata jakis lewar chyba nie byl, pasek byl na alusach, z grilem, ciemne szybki, czyli jakis tuning, a kierowcy takich aut z reguly w najgorszym wypadku jezdza przecietnie, a wiekszosc dobrze i znaja swoje auta.
Jak wiec to jest mozliwe, ze 180 konna kupeta dostaje baty od 1.8t ??
Wedlug mnie szanse powinny byc conajmniej po rowno, a nawet w strone kupety bo v6 to zawsze kawal silnika :uśmiech:

Aha, sprawa druga :uśmiech: Co robiles dzisiaj w Koronie kolo 21 ? :)20 :)20
I jak to robisz ze zawsze maz miejsce z brzegu przed glownym wejsciem ? :uśmiech: Rezerowane jakies czy co ?? :uśmiech: :uśmiech:
I furke bys umyl bo z rs blau to ci sie zrobil kameleon koloru blauo-sadzowego :uśmiech: :uśmiech:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 00:39:00 
Użytkownik

widzisz jest tak po pierwsze passat ma duzo gorsze przyspieszenie od a4 a4 1,8 t 8,3 passat powyzej 9,5 ... to po pierwsze po drugie peugeot 206 jest duzo lzejszy od paska wiec powinien go wciagnac ale nie az tyle prawdopodobnie kierowca byl do bani ... nastepna sprawa jak mowisz ze koles mial aluski to pewnie mial opony letnie(rzadko kto niszczy aluski w zimie i jak ma to wymienia na stalowni z zimowkami).. a to przy tak sliskich drogach raczaj mocno przeszkadza i kazdy samochodzik ktory ma powyzej 110 km i z zimowkami robi cie na obiad przynajmniej na starcie!!!

coupeta ma silniczek z 174 km a a4 150 ale duzo wiekszy moment obrotowy ze wzgledu na turbo ... testowalismy kiedys moja coupete ... alf jechal coupeta a ja a4 no i dostala o jakies 3/4 samochodu wiec roznica nie byla porazajaca ale liczy sie fakt ....
powiem ci ze podczas lata scigalem sie z moim kumplem ktory mial wtedy passata 2,8 v6(193 km) i ledwo mi odjezdzal ... praktycznie nie wyprzedzil mnie wiecej niz na dlugosc samochodu!!
co do koronki to zakupiki z moja panią no ina myjke nie ma co jechac bo zaraz na drugi dzien jest uswiniony :)3
ale poczekaj do wiosny zderzaczek rs4 lezy juz w garazu,biale lampki na tyl kolo niego ,listwy chromowane drzwi i kilka innych bajerow ...
p.s. zamowilem juz fele 18 do mojego bolida ..!!! czekam tylko na wiosne i sloneczko!!!! :)4
no i oczywiscie chipek bedzie do 193 km zeby mi peugeoty siary nie robily!!! :)19

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 00:52:00 
Użytkownik

No no Volki, szykuj fure szykuj, na zlocik musi wygladac :uśmiech:
A w jakim miesiacu wypada Torun wogole ??

I dzieki za wyjasnienia z tymi przyspieszeniami :)2
No teraz ten 206 moglby Cie zrobic w sumie :uśmiech:
Ma 130 pare koni i ta waga, moglbys dostac lanie, wiec chipuj czym predzej :uśmiech:

Volki, powiedz jeszcze jakbys sie widzial w straciu z Ibiza 2.0 16V (150 km).
Taki jeden ziomal taka jezdzi i sie upiera, ze robi kazdy 1.8T czy to vw czy audi na sniadanie. Troche mu nie wierze, musialbym na wlasne oczy zobaczyc :uśmiech:
Co o tym sadzisz, miales kiedys sparring z takim ?

Pozdro !

ps. zapierdalam dzisiaj sobie obwodnica z popowic w strone kozanowa i widze przed soba a6. a6 tez daje w palnik zasuwa jakos 100-110 km/h, ja je lykanalem przy 140 km/h, gosciu widze dostal urazonej dumy i mnie sciga (bylo to 2.4 bo widzialem pierw na statoil za hala mieszczanska), no ale mialem z niego ubaw bo nie dogonil mnie az do maslic :)20 :)20 :)20 :)20
widac nie tylko trzeba silnika mocnego ale i odwagi :uśmiech: a moze przede wszystkim dobrego wyczucia i odwagi ??
jak mu polecialem lewym pasem i lyknalem 5 furek na raz przy 160 na w sumie waskiej, niebezpiecznej drodze kolo kozanowa to mu kopara zmiekla i tyle mnie widzial :uśmiech:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 00:57:00 
Użytkownik

Taka coupetą jak Volkiego to bym mogl jezdzic nawet jakby miala 100KM,super bryka!.Kurde szkoda ze nie pisales nic w wakcje ze sprzedajesz bo juz by była moja a tak jak ci pisalem z tym moim sprzedac nie łatwo chyba ze sie trafi klient to na drugi dzien jestem u ciebie po audiczke :uśmiech:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 02:03:00 
Użytkownik

No moja ma 115 km i tez uwazam, ze jest zajebista :uśmiech: :uśmiech:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 14:35:00 
Użytkownik

ibiza 2.0 16 v rzeczywiscie wciaga passki i a4 1,8 turbo bo jest duzo lzejsza ale z a3(podobna waga) raczej napewno sobie nie poradzi ... co do niebespiecznej jazdy cos o tym wiem bo czesto tak jezdze :)24

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 17:12:00 
Użytkownik

Jeździłem taką Ibizą, szybka i fajna furka. Natomiat Passat 1.8T ma 9.0s do 100km/h. Właśnie sprawdzałem. :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 17:37:00 
Użytkownik

no tak ale autka z turbinkami maja jedna wielka przewage ... swoja a4 moge podkrecic bez problemu na 195 km a taka ibizke wiecej niz do 170 sie nie podkreci(oczywiscie malym kosztem) a wtedy taka ibizka nie ma szans do a4. .. :)21

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 20:53:00 
Użytkownik

Zgadzam się w 100%!

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2002 23:14:00 
Użytkownik

moim marzeniem jest silniczek(oczywiscie realnym bo nierealnych marzen mam setki) 1,8 turbo wi oczywiscie quattro taka zabawke to dopiero mozna dlubac ... rewelka na moje nieszczescie nowa a4 nie podoba mi sie ... czekam na wersje coupe moze sie przelamie bo pod koniec roku chce zmienic wozek na jakis nowy model i niestety na razie wygrywa bmw coupe e-46 :)4

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1