.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 09:23:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z audi 200
PostNapisane: 21.mar.2004 11:54:23 
Użytkownik

hej mam do pytanie i porade na komputerze wyswietlaja mi sie dziwne informacje podczas jazdy lampka okladzin klockow zaraz zapala sie akumulator a jak zapali sie CPN to samochod gasnie.postoi 5 min i juz moge go zapalic! wiecie co to moze byc? i co oznaczaja dokladnie te oznaczenia!

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2004 12:06:58 
Klubowicz

-klocki do wymiany
-problem z aku lub ładowaniem
-moze nalej paliwka co jakis czas?samochody to lubią

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2004 12:34:51 
Użytkownik

klocki sa nowe!! samochod zalany do pelna, akumulator nowy a co do ladowania to sprawdze ale dlaczego pojawiaja sie te informacje skoro wszystko jest ok?

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2004 15:06:48 
Użytkownik

hhmmm... u mnie chyba zaczyna się ten sam problem... Czasami po odpaleniu, komp. pokazuje kontrolke oleju, ostatnio pare razy zaświecił się aku, płyn hamólcowy itd... Może to ząb czasu robi swoje i np. jakaś kostka zaśniedziała i coś komp. wariuje :| Oczywiście poza tymi wariacjami auto jest 99% sprawne więc kontrolki zapalają się z innego powodu niż powinny:zly: Szukam jakiegoś rozsądnego elktryka w okolicach Wawy, który jest w stanie coś poradzić... Może zna ktoś takiego?? Już nie wspomne że raz na jakiś czas jak włącze długie bądź halogeny, to auto gaśnie :diabel: Dajcie prosze namiary na jakiegoś "wielkiego elektronika" z Wawy bądź okolic który podejmie się tego wyzwania :(

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2004 19:53:01 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
... dobrze byloby sprawdzic kostke w stacyjce moze miec slaby styk, a komputer i zegary sa wlasnie zasilane poprzez ta kostke. U mnie wlasnie akumulator migal na 90% obstawiam ten element.

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2004 21:54:21 
Użytkownik

Emil Nowakowski napisał(a):
klocki sa nowe!! samochod zalany do pelna, akumulator nowy a co do ladowania to sprawdze ale dlaczego pojawiaja sie te informacje skoro wszystko jest ok?

a nie zalałeś przypadkiem czymś komory silnika (może myłeś auto lub przejechałeś się po większej kałuży) i poprostu masz zwarcie na przewodach...
z tego co pamiętam to przewody z klocków i ładowanie akumulatora idą na tej samej wiązce elektrycznej - a ona jest podpięta z wiązką przewodów ABS`u...

Tytuł:
PostNapisane: 23.mar.2004 00:02:36 
Użytkownik

Pablo Warszawa napisał(a):
hhmmm... u mnie chyba zaczyna się ten sam problem... Czasami po odpaleniu, komp. pokazuje kontrolke oleju, ostatnio pare razy zaświecił się aku, płyn hamólcowy itd... Może to ząb czasu robi swoje i np. jakaś kostka zaśniedziała i coś komp. wariuje :| Oczywiście poza tymi wariacjami auto jest 99% sprawne więc kontrolki zapalają się z innego powodu niż powinny:zly: Szukam jakiegoś rozsądnego elktryka w okolicach Wawy, który jest w stanie coś poradzić... Może zna ktoś takiego?? Już nie wspomne że raz na jakiś czas jak włącze długie bądź halogeny, to auto gaśnie :diabel: Dajcie prosze namiary na jakiegoś "wielkiego elektronika" z Wawy bądź okolic który podejmie się tego wyzwania :(

na omulewskiej masz dobrego elektryka (na odcinku łukowska-sulejkowska)

Tytuł:
PostNapisane: 23.mar.2004 08:57:01 
Użytkownik

Dzięki Migel... Jutro się wybiore (musze kiedyś Twoją dwusete obejrzeć :diabel: )

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2004 11:18:28 
Użytkownik

niestety dupa :| ten na Omulewskiej (jak zresztą większość elektryków :| )jak usłyzał jaki samochód i który rok to z miejsca się poddał... Umówiłem się z gościem przy Szczęsliwickiej (odawżniak :D ) i zobaczymy co on zdziała...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1