.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 13:48:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: jak nuczyc sasiadow parkowac ???
PostNapisane: 24.mar.2004 18:03:04 
Użytkownik

witam

czy macie moze jakeis sposoby na nie normalnych sasiadow a bardziej sasiadki ktore potrafia tak tico albo sc albo pugem 206 zaparkowac na parkingu na 4 miejsca ze sa tylko 2

przed chwila wychodze z domu no i moj samochod zablokowany jak z jednej tak z drugiej strony , no wiec ide do jednego sasiada nikogio nie ma no wiec do drugiego tez nikgoo nie ma
wracam na parking trzesa samochodami nagle wyskakuja bo alarmy sie powlanczaly i dra morde itp

no wiec sporobwalem blokwac ich :D:D to bylo cudowne uczucie gdy ja zgubilem kluczyki w trawie przed samodem a oni ich szukali :D:D:D:P

no wiec co mozna im zrobic ??? czy jest to jakos prawie uregulowane

kilka razy wypchalem tico bo byl na luzie i wyjechaelm oczywiscie szum byl itp itd

co ja mam zrobci parkowanie w innym miejscu nie wchodzi narasie w gre a kupienie 3 dodatkowych samochodow tylko po to zeby staly jest bez sensu

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2004 18:07:28 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
wypychaj ich autka :diabel: , albo ppdjezdzaj tak blisko dzrwi zeby nie mogli wsiasc:), a najlepiej stan sobie w poprzek (200 jest dluuugie), niech sie wtedy inni martwia :D

No i zawsze mozesz zadzwonic po straz miejska albo policje, to odszukaja wlasciciela i wlepia mu mandat :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2004 18:15:54 
Użytkownik

ooooo to jest dobry pomysl jeszcze sobie przyczepke zalatwie tylko pasy bede musial przemalowac na prakingu hehe :P:D:P

nio ale serio to jakos prawnie to musze zalatwic bede robil fotki i bede je gromadzil :D

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2004 21:25:36 
Użytkownik

juzioo. somtings 4 u:
cyt. "
2. Zabrania się postoju:

w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej;

w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu;
"koniec cyt.

a całość tutaj:

http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiaz ... 2roz5.html

wołasz gliny, albo czarnuchów i masz po kłopocie. tylko jak masz kołków sąsiadów, to ci blachy podrapią, albo lusterko urwą, jak będą musieli za strzeżony wybulić...;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 00:03:14 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
aj ja powiem tylke ze tacy sąsiedzi są naprawde wkur...czaki, tylko ja miałbym raczej problem z "melonezami"... bo zazwyczaj u mnie to stare pierdy tak parkują ze sie wogóle ruszyć nie można i co ciekawe to im zupełnie nic nie przeszkadza ze zastawią sobie wjazd.... , że normalnie hu...jnia z grzybnią... :!!:

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 01:05:29 
Użytkownik

Ja mam takiego sąsiada co potrafił każdego zastawić I zwróciłem mu uwagę raz, drugi i poskutkowało, ale innemu jak zastawił samochód to mu uszkodził lusterko, więc ja radze jednak z tą strażą niejską spróbować najpierw bo używając siły można póżniej doświadczyć jakiejś zemsty

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 09:30:43 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
...czesto sie zdarza, ze ktos zaparkuje na 2 miejscach, ale mnie najbardziej wkurzają barany (baranki) ktore wsiadajac/wysiadajac obijaja drzwiami samochod stajacy obok, k****..ca strzela. Tutaj pasuje takie stwierdzenie: Inteligencja to coś, co malo kto uzywa :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 10:10:26 
Użytkownik

Auto: Audi A8 4.2q
KUp bejsbola pokaz sasiadom, powiedz im ze jak jeszcze raz zastawia twoje piekne audi ticolcem czy sejczentem to nie beda mieli czym jezdzic i czym zastawiac juz;]

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 10:27:14 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Dzisiaj rano tez mialem podobny problem jakis koles zatrzymal sie przed moim domem (zakaz postoju po jednej stronie ulicy) i poszedl zalatwiac jakies sprawy na Policji, tak ze go 1,5h nie bylo, aha zaparkowal przed moja brama wiec nie moglem z podworka wyjechac :/ na szczescie nigdzie sie dzisiaj nie spieszylem.

Koles przyjechal zoltym Renault MAster DHL wiec nie bylo jak staranowac :D

Najciekawsze w tej sytuacji jest to ze dzialo sie to 15m od Komendy Policji i zaden niebieski nie zainteresowal sie wlepieniem mandatu :/

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 10:53:45 
Użytkownik

Z tym parkowaniem to macie racje. Sami bezmózgowcy chyba tak autka stawiają.
Przy takiej właśnie sytuacji odkrylem jak dotąd jedyną wadę mojego clean looka. Brak klameczek i otwieranie z pilota tylko drzwi od kierowcy, nie zdaje egzaminu gdy jakiś baran przykleii mi sie do auta właśnie od strony kierowcy :/ Wtedy lipa. Albo szukanie własciciela albo klapa w góre demontaż tylniej półki i nura przez bagażnik

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 13:30:17 
Klubowicz

A Piter to czyta i kula sie ze smiechu :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 13:31:14 
Klubowicz

A Piter to czyta i kula sie ze smiechu :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2004 18:35:10 
Moderator

ja mysle, ze telefon po straz miejska rozwiaze sprawe.
kiedys zdarzylo mi sie krzywo zaprakowac w nocy w poznaniu. kiedy stawalem kolo mnie stalo tico i astra, rano na miejscu tico pojawilo sie palio - poniewaz ja stalem w poprzek - astra nie mogla wyjechac (z tico by jej sie udalo) i dostalem mandat od strazy za utrudnianie.
niewazne, ze parking - jak nie mozesz wyjechac, to oni moga nawet odholowac - a conajmniej zalozyc blokade.... ;)
tak wiec rada dobra - bo sprawdzona.

pozdrawiam,

michu

Tytuł: Ja zauważam może nie taki problem ale coś też wkurzającego:
PostNapisane: 27.mar.2004 21:11:04 
Użytkownik

tzw. zajmowanie sobie miejsc na parkingach blokowych-malowanie numerów rejestracji, kłódki, łańcuchy. Co do mnie jest garaż i poza tym nikt mi nie podskoczy gdy bezczelnie czasem sobie postawie furke na "kogoś tam stanowisku" :diabel: ale denerwuje to wielu moich znajomych i sąsiadów. I zaznaczam, ze w zasadzie robią to typowi posiadacze tico i innych podobnych wynalazków :D

Tytuł: Re: Ja zauważam może nie taki problem ale coś też wkurzające
PostNapisane: 27.mar.2004 21:38:16 
Użytkownik

Sten napisał(a):
tzw. zajmowanie sobie miejsc na parkingach blokowych-malowanie numerów rejestracji, kłódki, łańcuchy. Co do mnie jest garaż i poza tym nikt mi nie podskoczy gdy bezczelnie czasem sobie postawie furke na "kogoś tam stanowisku" :diabel: ale denerwuje to wielu moich znajomych i sąsiadów. I zaznaczam, ze w zasadzie robią to typowi posiadacze tico i innych podobnych wynalazków :D

jeśli już o tym mowa to nie tylko Tico`wcy i inni tacy są ślepymi h...jkami i w związku z tym nie można wyszczególnić tylko jednej grupy - bo niestety nasza kultura jazdy pozostawia wiele do życzenia - tak jak ostatnio też koleś z AUDI mnie ostro podkur..ił na wąskiej drodze pod supermarketem - ale że to taksówkarz to h...j mu w oko (oczywiście nie obrażając innych z profesji)
a więc droga była wąska i do tego zapchana różnymi (źle zaparkowanymi parchami) to zrobiłem slalom na wsteczym pomiędzy nimi i przepuściłem popaprańca który umie używać tylko klaksonu zamiast mózgu...

Strefa czasowa: UTC + 1