.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 09:28:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Silnik mi sie dusi.
PostNapisane: 26.mar.2004 20:17:58 
Użytkownik

Witam! Mam poważny problem jak sie silnik zagrzeje do 90 stopni to zaczyna przerywac przy dodaniu gazu z niskich obrotów. Bywa tak ze przez tydzien jest wszystko ok. a czasami to ze trzy dni tak szwankuje i denerwuje mnie to jak ruszam ze swiatel a on mi skoki odwala albo na drugim,trzecim biegu jak chce przyspieszyc. Zaznaczam ze nie zawsze sie to dzieje. Na wyzszych obrotach ( powyzej 2500 ) jest ok. i ciagnie bardzo dobrze. Czasami strzeli w gaznik jak chce z wolnych przyspieszyc. Nie wiem czy to ma zwiazek ale od tego samego czasu silnik zapala po 15 sek. krecenia rano, jak rozgrzany to na cyk. Wczesniej zapalal w 1 sekunde w mrozach -10. Odpalam go na gazie. Na benzynie bardzo ciezko bo nie gada i sie zalewa a wczesniej mozna bylo odpalac na benzynie. Mam nowe przewody wys. nap. kopulke, palec,swiece zapl., filtr powietrza, czyszczony gaznik i styki elektryczne. Cisnienie chyba ok bo nie zauwazylem spadku mocy. Telepie mi silnikiem jak otwieram reka przepustnice ale przez chwile. Moje podejrzenia to uklad podcisnieniowy ( gaznik i przyspieszacz zaplonu ), zasysanie jakiegos powietrza lub uszkodzony aparat zaplonowy. Zaplon jest z modulem. Byl regulowany zarowno jak i instalka gazowa po wielu regulacjach. Pomozcie panowie i napiszcie jakies opinie albo dobrego fachowca w Gdansku co to uslyszy i powie co dolega. Silnik 1.8 DS ( a moze SH ) Audi 100 cygaro 86r.

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2004 09:20:36 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
... u kolegi w lanosie strzelalo na niskich obrotach gdy dodawal gazu, wymienil przewody WN na badziewne (50zl kpl), przez tydzien bylo ok, a potem znowu zaczelo strzelac (w ciemnosciach fajnie swiecily :D ):diabel: , powtorzyl cala operacje i efekt ten sam :peace: , w koncu wymienil akumulator :galy: i przestalo strezelac :):
W kazdym razie mi sie wydaje, ze u ciebie albo reduktor poszedl sie czesac ( od odpalania w mrozie, albo sa klopody z podcisnieniami i zaplon cos nie tak dziala. Jak masz troche aparatury to mozna pomierzyc i znalezc problem :peace: , a jak nie to do speca, pare zlotych na flaszke i bedzie dzialac :peace: ... pozdrowka

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2004 15:18:17 
Użytkownik

Spodziewałem sie takich odpowiedzi ale mimo wszystko dzięki. Sprawdze jeszcze napięcie na klemach i na cewce. :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1