.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 06:19:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2004 16:58:15 
Użytkownik

hmmm

Audi jest dlatego drozsze zeby ci co nie kochaja tej marki i nie maja na nia kasy zeby jej poprostu nie kupowali

ot tyle

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2004 23:28:40 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
Leo napisał(a):
Eden, no juz daj sobie siana, s4 z imprezą czy evo nie można porównywać ot tak sobie, bo mają podobną moc (no, i tak audi najlepiej tutaj wypada). jeden ceni auto za to, że jest wygodne, drugi za to że jest szybkie, i Audi zawsze stara się połączyć te dwie rzeczy razem, co nie zawsze udaje się innym markom.

Panowie, trochę więcej kultury w tłumaczeniu koledze, które auto jest najlepsze i dlaczego właśnie audi :P

A co tu Leo tłumaczyc poprostu Audi jestest ZAJEBIOZA :peace:
A kolega Eden niech kupi sobie VW golfa i bedzie szczęśliwym
posiadaczem skoro nie zauważa pewnych róznic...AMEN
Nie wiem,ale coś denerwuje sie jak słysze takie rzeczy :D
Chyba troche za nerwowy rocznik jestem :D :D

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 26.mar.2004 13:12:47 
Klubowicz

Wiem, że już po czasie, ale przeglądam sobie te posty i ciśnie mi sie na usta kilka słów a propos tych cen. Oczywiście, że że różnica jest niebagatelna - to wszystko jest bardzo ściśle wykalkulowane przez marketingowców VW/Audi i prawdziwych powodów zależności cen nikt z nas nie zna....
Jedno jest pewne - w każdym kraju na świecie Audi i VW są kierowane do nieco innych rzeszy klientów. Po VW przychodzą firmy i wszyscy ci, którzy potrzebują sprawnych aut (oczywiście idą też po inne...japońskie itd.), Audi kierowane jest do ludzi którzy szukają czegoś więcej niż samochodu i jeżeli chcą Audi to je sobie kupują. ( choć każda klasa samochodu ma swoich klientów). A im wieksza różnica tym lepiej - klienci VW myślą, że mają to samo co Audi za dużo mniejsze pieniądze. Przecież to widać nie od dziś - samochody VW i Audi się dublują niczym gole samobójcze Audi A4 AVANT i PASSAT VARIANT - różnica w cenie duża, a oba schodzą. Można wymieniać i mnożyć przykłady. W którymś momencie Audi osiągnął wysoki pułap, VW zasłynął trwałością - przełom lat 80. i 90., a teraz jedzą z tego pozostali coraz lepsi Skoda, Seat. Dodatkowo marketing i reklama ... Mówię Wam, możemy przypuszczać, ale to wszystko jest wykalkulowane. Jeżeli tylko taki projekt wypali (to trudne, bo konkurencja coraz większa) - mają to wszystko połapane.
Też mnie wkurzają te wysokie ceny Audi, stan aut używanych w Polsce i to, ze kradną je jak cholera. Ale jakość jest kosmiczna - i te bryły tak wyważone....ach. AUDI PONAD WSZYSTKO

Tytuł:
PostNapisane: 26.mar.2004 18:23:26 
Użytkownik

Auto: BMW E60
Ja uważam że auto jest jak prostytutka , można ją walić na poboczu autostrady za 50 zł a można udać się do eksluzywnego burdelu i tez walić ale z jaka przyjemnościa lecz ciut drożej. Ja wybieram to drugie czyli AUDI.
Za luksus niestety trzeba zaplacić takie jest życie.

P.S. A to pierwsze to oczywiście ten golf

BMW..E39..2.0...150 KM....190Nm ==>było
BMW..E60..3.0d...218 KM...500Nm ==>było

Pozdrawiam BratPit

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2004 20:58:29 
Użytkownik

bratpit napisał(a):
Ja uważam że auto jest jak prostytutka , można ją walić na poboczu autostrady za 50 zł a można udać się do eksluzywnego burdelu i tez walić ale z jaka przyjemnościa lecz ciut drożej. Ja wybieram to drugie czyli AUDI.
Za luksus niestety trzeba zaplacić takie jest życie.

P.S. A to pierwsze to oczywiście ten golf

hehehe niezły dobór słów i porównanie.... :diabel:

...aczkolwiek te tiróweczki o których piszesz - a które ostatnio miałem okazję oglądać (tylko oglądać - i nie mylić z korzystać) na moje oko to można zaklasyfikować do 35 letniego POLDKA po przejściach i czołowym dzwonie z TIR`em... oczywiście nie obrażając niektórych kobiet... ;) :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1