a'propos tego tematu to poruszylem tez podobny na forum DCP Poznan
i z tego co ja sie orientuje model C4 wszedl do sprzedazy na poczatku 1991 roku pod nazwa audi 100, jego "koniec" dobiegl w roku 1994 i zostal delikatnie przestylizowany, temu modelowi nadano nazwe A6 z tego co wiem to swiatla sa identyczne jak w modelu 100 C4 tylko zmienil sie "wklad"-pojazd otrzymal lampy soczewkowe(jednak co do xenonow Volki raczej sie mylisz-nie bylo takiej fabrycznej opcji), tylne lampy pozostaly chyba niezmienione (jest to jednoczesnie A6 model '95 w USA a w Europie '94), nie jest to jednak model z drugiego "mocniejszego" liftingu '95; ten A6 (w USA model '96 a w Europie '95) otrzymal niesymetryczne prawe lusterko zewnetrzne, przestylizowany grill, inne światła-bardziej łezkowate, inne swiatla z tylu i wiele mniejszych zmian niewidocznych na 1 rzut oka, jest to takze nowa maska...z głebszymi przetloczeniami...w '97 roku przyszedl czas na nowy (calkowicie) model a rok pozniej na nową wersje avant'a
zamieszcze kilka zdjec ktore mam nadzieje uwidaczniaja poszczegolne roznice
1.Audi 100 C4 (model USA)"u nas" '91; "tam" '92
2. audi A6 model '94; wersja USA '95
3. audi A6 model '95; wersja USA '96
4. audi A6 model '97; wesja USA '98 i audi A6 avant USA (stary model '98)
5. audi A6 model '98 w wersji avant w USA w 1999 (wersja USA)
6. podsómowanie: wyraznie widac ze mozemy rozroznic taka "droge ewolucji" modelu C4-91 rok audi 100, '94 delikatny lifting modelu 100/C4 nadanie nazwy A6, '95 rocznik kolejny "dokladniejszy" lifting modelu A6, '97 wprowadzenie audi A6 nowy model, '98 wprowadzenie nowego A6 avant
7. na temat "sportówek" sie nie wypowiadam bo za mało wiem na ten temat