.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 06:47:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2002 14:35:00 
Użytkownik

Witam wszystkich, dziś jestem tu pierwszy raz i mam do was pytanko na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego autka. Wiem, że temat był wałkowany wiele razy ale licze na waszą pomoc. Myśle o kupnie B4 z roczników 94-95 najlepiej w awancie. Liczę na kilka cennych rad, przede wszystkim czy warto (może to głupio zabrzmiało :uśmiech: ) ale jest to w sumie kilku letnie autko. Jak z awaryjnością. Poprostu piszcie wszystko a głównie minusy. Z góry dziękuje za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2002 20:41:00 
Użytkownik

minusy ??? ... chlopie ... wiem ze jest sporo autek ktore maja wady fabryczne do ktorych wlasciciele sie przyzwyczaili ..np. problemy z temperatura wody w Oplach ... ale jezeli chodzi o Audi to kwestia jest tylko subiektywnych odczuc dotyczacych wrazen z jazdy ... jednym slowem : super auto ktorego nie trzeba reklamowac ...a co do rzeczy ktore warto sprawdzic to przede wszystkim czy nie bylo bite ( za mocno ) , ale to moze stwierdzic tylko ktos kto zna sie na blacharce , a najlepiej blacharce Audi ... bo Audi nie powinno WOGOLE rdzewiec ... calosc jest ocynkowana w 100 % a niektore elementy zawieszenia sa aluminiowe ... poza tym bardzo wazne w turbo dieslach jest stan silnika i turbiny ... to rowniez lepiej sprawdzic u kogos kto wie jak powinna wygladac dobra turbina i silnik no i ma do sprawdzenia tego jakis sprzet , a nie "na oko" ... poza tym to sa jush tylko kwestie exploatacyjne wiec tarcze, klocki , opony , jezeli jest klima to sprawdz czy dziala ( no co prawda zima jest ,ale idzie sprawdzic ) , stan sprzegla ( jezeli rusza bez gazu i nie szarpie to znaczy ze docisk jest prosty i sprzeglo powinno lapac tak w polowie ... jezeli lapie wyzej to znaczy ze jest cos nietak z tarcza bo sprzeglo jest hydrauliczne i sie go nie reguluje) .Sprawdzic mozna tesh wiele i nych rzeczy ,a najlepiej to jechac na stacje diagnostyczna ( tam gdzie sie robi przeglady ) i zrobic mu taki caly przeglad lacznie z amorkami i geometria ...

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2002 08:17:00 
Użytkownik

Dzięki stary, przeglądając wasze stare posty wyczytałem coś o pompie wspomagania która lubi cieknąć czy to dotyczy B4?. Co do kupna to cały czas przeglądam ogło0szenia aut przywiezionych ostatnio z niemiec tak więc prawdopodobnie będzie to autko uszkodzone (wolę bo sam naprawię), mam nadzieję że na tyle mało że będzie można go odpalic itp...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1