.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 05:29:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: b4 audio
PostNapisane: 06.maja.2002 08:41:24 
Użytkownik

czy ktos grzebal w desce i wyjmowal/zmienial przednie glosniki fabrycznie zamontowane w B4?
wg moich przypuszczen sa tam zamontowane blaupunkty pewnie 10cm?
czy glosniki sa zespolone z oslonami tak ze nie da sie wymienic samego glosnika bez odrywania oslon?
wreszcie przednie drzwi: czy jest sens tam cos sensownego pakowac (13-16cm)

BTW: pomysl z montowaniem glosnikow w tylnej polce w sedanie jest kiepski: pocialem blache, zamontowalem owale 16/9 i szczegolnie zadowolony nie jestem. lepiej od razu suba do bagaznika, jezeli ktos chce cos popelnic w tym kierunku. swoja droga konstrukcja tego samochodu nie zostawia duzo pola do popisu w kwestii audio :-(

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2002 09:33:43 
Użytkownik

Co prawda nie mam B4 (B3 coupe) ale deska jest podobna - tez te glosniczki u gory - tam wchodza 10 i nie sa przyklejone do oslonki tylko przykrecone do deski. Ja zrobilem operacje zamontowania 2 droznych magnatow. Wysokotonowe poszly wlasnie w to miejsce - bezproblemu i mozna ladnie nakierowac, natomiast sredniotonowe poszly w drzwi i tutaj glosniczki 16,5 weszly na styk z wzmocnieniem drzwi i elektryka szyby. Wczesniej mialem 10 helixa i gralo znacznie gorzej niz ten zestaw.
Obrazek
Ogolnie polecam takie rozwiazanie

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2002 10:37:00 
Użytkownik

dzieki, mam jeszcze pytanie, czy przod masz na wzmacniaczu czy bez wzmocnienia?

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2002 11:10:09 
Użytkownik

Sa napedzane tylko z radia :( niestety, z tylu za to bede mial glosniczki na wzmacniaczu, mam juz i jedno i drugie ale nie mam czasu podlaczyc.
Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2002 12:24:22 
Użytkownik

w kupejce jest ten komfort, ze mozna wsadzic takie glosniki jakie polka uniesie, hehe :D
ja i tak chce kupic coupe a jak juz ja bede mnial to audio tez bedzie na poziomie
pozdro!

Tytuł: Książka
PostNapisane: 06.maja.2002 15:28:06 
Potrzebna książka do a6 z 94-97 bardzo.Dajcie znac jak ktos bedzie miał dojscie do takiej kniżki.

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2002 20:27:17 
Użytkownik

Ja u siebie w B4 wsadziłem zestaw MB Quart'a 16 w drzwi + wysokotonowe(narazie na drzwiach). Z przykrościoą stwierdzam, że w fabrycznym miejscu w desce nie zagra ciekawie raczej żaden głośnik, a z kolej drzwi po zdjęciu boczków są tak zabudowane blachą, że bez dodatkowych boczków jakie sam osobiście skonstruowałem raczej trudno tam cokolwiek wcisnąć(jedynie dość płytki głośnik), quart nie wchodził mi nigdzie, kombinowałem dobre trochę czasu! Z tyłu też wycinałem w półce i jakoś wstawiłem 16(z A4), ale to raczej tło dla przodu bo gra bez rewelki.
No i mam jeszcze 38cm phase w 115litrowej skrzynie, bez którego wszystko było by gówno warte bo przód daje mi taki sobie bas ze względu na małe objetościowo boczki(nie niszczyłem drzwi i oszczędziłem na ich wygłuszeniu dorobiając tylko boczki zamiast całej bocznej półeczki)

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2002 11:18:23 
Użytkownik

Nie wiece jakie maksymalnie duze glosniki mozna wlozyc na tylnia polke w B4 ? Pewnie bedzie trzeba ciac... :-?

Audi Klub Polska #51

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2002 12:20:36 
Użytkownik

u mnie weszly owale 16/9. trzeba bylo ciac blache bo brakuje jakichkolwiek sensownych otworow. jezeli wytniesz wiecej to wejda i 20 ale po co. bedziesz musial kombinowac zmocowaniem.
lepiej moim zdaniem jest wstawic porzadny bas do bagaznika i pokombinowac z przodem jak Koprass

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1