.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 13:27:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gazowanie 2.6 v6
PostNapisane: 09.maja.2002 20:32:27 
Użytkownik

Piszę powyższy tekst w celu informacyjnym, jako,że temat pojawiał się na forum parokrotnie ,a ja sam byłem nim żywo zainteresowany.Mam nadzieje pomóc zainteresowanym by nie ćwiczyli , tak jak ja.Jak wiadomo gazowanie 2.6 v6 kończy się rozpieprzeniem kolektora dolotowego , i można mówić o dużym szczęściu jeśli wywali tylko górę kol.tragedia zaczyna się w chwili rozsadzenia dolnej czę ści , w której znajdują się wykonane również z plastiku "języki"mieszalnika powietrza.Potrafią one pourywać się i powpadać do głowicy niszcząc przy tym zawory.Strzeżcie się przed wszelkimi Magikami-najczęściej Gazownikami-którzy będą wam wmawiać specjalne deflektory , gumy mające rozładować impet beckfire'a i tym podobne bzdury , to wszystko po prostu nie diała!Rozwiązaniem jest przekładka całego kolektora z wersji 2.8 v6 , który w całości zbudowany jest z aluminium , pasuje do 2.6 v6 i załatwia całą sprawę . Osiągi na gazie zwłykłym uzyskane przeze mnie to:około 10 sek.do setki i vmax 210 na godz.Jeśli to komuś wystarcza , nie widzę potrzeby inwestowania we wtrysk gazu , tym bardziej że porametry osiągane na benzynie są bardzo zbliżone.Kolektor nabyłem dzięki pomocy i uprzejmości Volkiego-Volki dzięki!no i dzięki forum oczywiście!Krzysiek.:zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2002 21:24:45 
Użytkownik

Ten obdartus tak ładnie idzie? Żartowałem :D Namów mojego tatuśka żeby też 16" założył bo ja niepotrafię się z nim dogadać :(. No a gaz jakto gaz, tylko u fachowca.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 09:10:54 
Użytkownik

no najwazniejsze ze pasuje i ladnie chodzi ... :-D

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 21:03:20 
Użytkownik

Hasoo, co spodobały się kółka? A co do gazu, to nie za bardzo można ufać fachowcom, powiedz to podniose Ci maske i zobaczysz jak ładnie wygląda kol. od 2.8. Też obdarty chociaż od Volkiego ale jak zapierdala to wszystkie ptasie gówna gubi. Jak spotkam Andrzeja to skrytykuję Go za te stalówki - przecież to już po sezonie i należą się ładne letnie.

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 13:50:14 
Użytkownik

No kółeczka masz ładne :)2 On coś planuje zrobić w kwestii alumek, ale marudzi że nie chce niskoprofilowych, a na 16" wysoki profil już nie wejdzie.
No to teraz zglebuj maszynkę i zrób coś z tym lakierem, a będzie wypas maszynka.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1